Παλαιό Ημερολόγιο :
07/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
20/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

ΠΑΝΔΗΜΙΟΚΡΑΤΙΑ | «Ασυλία αυτοφώρου» σε υγειονομικούς και εκπαιδευτικούς

ΠΑΝΔΗΜΙΟΚΡΑΤΙΑ | «Ασυλία αυτοφώρου» σε υγειονομικούς και εκπαιδευτικούς

Νέος Ποινικός Κώδικας δίνεται για διαβούλευση την Παρασκευή που θα αφορά τους «αντιεμβολιαστές» που στέλνουν στο αυτόφωρο εκπαιδευτικούς.

Με στόχο να προστατεύονται οι εκπαιδευτικοί και οι γιατροί «που τηρούν τα προβλεπόμενα από τον νόμο σχετικά με την προστασία από τον κορωνοϊό απέναντι στους αρνητές» και καταθέτουν μηνύσεις σε καθηγητές, δασκάλους και υγειονομικούς, η κυβέρνηση εισηγείται αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στον νέο Ποινικό Κώδικα που κατατίθεται για διαβούλευση την Παρασκευή θα προβλέπεται ότι δεν θα προβλέπεται αυτόφωρο για συγκεκριμένα «αδικήματα», όπως αυτά τα οποία προσάπτουν στους εκπαιδευτικούς και τους γιατρούς οι «αρνητές της νόσου Covid και οι αντιεμβολιαστές», που πλέον κατονομάζονται έτσι αποτελώντας μια… «ξεχωριστή» κοινωνική κατηγορία από μόνη της.

Ως αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα, θα διατηρείται το δικαίωμα υποβολής μήνυσης, αλλά δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα να στέλνει κάποιος έναν λειτουργό που εφαρμόζει το νόμο στο αυτόφωρο.

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Την Τρίτη, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής παρήγγειλε στους κατά τόπους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών όλης της χώρας να διερευνήσουν τάχιστα εάν οι ενέργειες των «αντιεμβολιαστών-αρνητών» συνιστούν αξιόποινες πράξεις και, σε καταφατική περίπτωση, να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει. Ο κ. Ζαχαρής ζήτησε από τους συναδέλφους του, λόγω της σοβαρότητας των εν λόγω υποθέσεων, η παρέμβασή τους να είναι άμεση και συνεχής, με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Από δικαστικές πηγές αναφέρεται ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται και νέα παρέμβαση των λειτουργών του ανωτάτου δικαστηρίου, πιθανώς με εγκύκλιο, προκειμένου να δίνονται εντολές ώστε να μην εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος εκπαιδευτικών και γιατρών που δέχονται μηνύσεις από αντιεμβολιαστές ή αρνητές της νόσου Covid.

Παραλλήλως, σε μια προσπάθεια να προστατευθούν οι κρατικοί λειτουργοί, κυρίως στα σχολεία, αλλά και το υγειονομικό προσωπικό σε δομές υγείας και σε νοσοκομεία, η Αστυνομία έχει εντολές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να παρεμβαίνει άμεσα όπου επιχειρείται ο προπηλακισμός των υπαλλήλων που τηρούν τα προβλεπόμενα από το νόμο και τις κείμενες διατάξεις.

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.