Παλαιό Ημερολόγιο :
06/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
19/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Με το σταυρό στο χέρι.

Με το σταυρό στο χέρι.

Ακούμε συχνά την έκφραση "αυτός πάει με το σταυρό στο χέρι" ή "δεν θα προκόψεις αν πας με το σταυρό στο χέρι".
Συνήθως το λένε άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που θεωρούν τους εαυτούς τους έμπειρους στο να δίνουν συμβουλές στους νεότερους για το πως θα προκόψουν στη ζωή τους.
Αλλά για να δούμε αν πρέπει να κρατάμε το σταυρό στο χέρι, ως θέση και στάση ζωής όπως και μαρτυρία πίστεως, αξίζει να μάθουμε τους λόγους που ξεκίνησε να λέγεται αυτή η έκφραση.
Το σίγουρο είναι ότι σε όλες τις εποχές οι άνθρωποι έχουν διαφορές μεταξύ τους, τις οποίες προσπαθούν να τις λύσουν. Μία από αυτές τις διαφορές είναι και τα όρια των χωραφιών. Έτσι τα παλιά χρόνια οι πιστοί χριστιανοί αντί για δικαστήρια και άλλους τρόπους , στην προσπάθεια τους να ξεκαθαρίσουν τα όρια των χωραφιών όταν υπήρχαν διαφορές πήγαιναν στον ιερέα του χωριού.
Αυτός στον τόπο της διαφοράς έδινε στον ένα από τους δύο αντιμαχόμενους να κρατήσει ένα σταυρό και με αυτό να περπατήσει και να δείξει τα όρια των χωραφιών. Ότι θα έδειχνε θα ήταν αποδεκτό γιατί ως θεοφοβούμενος δεν θα τολμούσε να κλέψει με το σταυρό στο χέρι μπροστά στον ιερέα.
Η απόφαση είναι δική μας. Η θα ζήσουμε μια τίμια θεοφοβούμενη ζωή ή θα πετάξουμε το σταυρό από το χέρι μας και θα αφεθούμε στο πέλαγος του τυφλού συμφέροντος και της αμαρτίας υπηρετώντας το άδικο και αναζητώντας υποκριτικά στους άλλους τα αίτια της "κρίσης" που ζούμε..

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.