Παλαιό Ημερολόγιο :
14/09/2021
Νέο Ημερολόγιο :
27/09/2021
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Επηρεάζει τον πνευματικό μας αγώνα η γαστριμαργία;

Επηρεάζει τον πνευματικό μας αγώνα η γαστριμαργία;

Γαστριμαργία είναι η υποκριτική συμπεριφορά της κοιλίας η οποία ενώ είναι χορτασμένη, φωνάζει πως είναι ενδεής, Και ενώ είναι παραφορτωμένη μέχρι διάρρηξεως, ανακράζει ότι πεινά.
Γαστριμαργία είναι η δημιουργός των καρυκευμάτων, η πηγή των τέρψεων του λάρυγγος.
Εσύ έκλεισες την φλέβα των ηδονικών απαιτήσεων της, αλλά αυτή ξεπρόβαλε από άλλο μέρος. Την έφτιαξες και τούτη, αλλά καινούργια ανοίχθηκε.
Γαστριμαργία είναι μία απάτη των οφθαλμών. Όταν κάποιος τρώγει το μέτριο σε ποσότητα φαγητό του, η γαστριμαργία τον κάνει να σκέπτεται, πώς να ήταν δυνατό να καταβροχθίσει δια μιάς τα σύμπαντα.
Ο χορτασμός από φαγητά είναι πατήρ της πορνείας.
Η θλίψη δε της κοιλίας είναι πρόξενος της αγνότητος.
Εκείνος που εκολάκευσε τον λέοντα, πολλές φορές τον ημέρωσε.
Εκείνος όμως που περιποιήθηκε την σάρκα, περισσότερο την εξαγρίωσε.
Ο νους του νηστευτού προσεύχεται καθαρά και προσεκτικά, του δε ακρατούς είναι γεμάτος από ακάθαρτες εικόνες.
Ο χορτασμός της κοιλιάς εξήρανε τις πηγές των δακρύων.
Όταν όμως αυτή εγκρατεύθηκε, εδημιούργησε τα ύδατα των δακρύων.
Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.