Παλαιό Ημερολόγιο :
07/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
20/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Ντροπή! Μαγαρίζουν το Άγιο Όρος οι υποστηρικτές της νέας ουκρανικής Εκκλησίας

Ντροπή! Μαγαρίζουν το Άγιο Όρος οι υποστηρικτές της νέας ουκρανικής Εκκλησίας

Αφορμή μια τοιχογραφία στην Μονή Εσφιγμένου της νέας αδελφότητας φυσικά!

Μια βλάσφημη τοιχογραφία εμφανίστηκε στο Άγιο Όρος, που απεικονίζει έναν Άγιο με τον τόμο της αυτοκεφαλίας που δόθηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στη νεοσυσταθείσα Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας τον Ιανουάριο του 2019.

Η τοιχογραφία του Αγίου Αντωνίου των Σπηλαίων του Κιέβου βρίσκεται στη Μονή Εσφιγμένου (νέα αδελφότητα πού εδρευει στις Καρυες,) η οποία είναι από εκείνα τα αθωνικά μοναστήρια που αναγνωρίζουν ανοιχτά την OCU στο διχασμένο "περιβόλι της Παναγιάς".

Μια φωτογραφία της τοιχογραφίας δημοσιεύτηκε από τον Andriy Dudchenko, ο οποίος είναι γραμματέας της Συνοδικής Θεολογικής και Λειτουργικής Επιτροπής του OCU, αναφέρει η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων.

Ένα σχόλιο στην ανάρτηση γράφει: "Μια νέα μυθολογία;" στο οποίο απαντά ο Ντουντσένκο: «Μια νέα πραγματικότητα».

Εκτός από τον ιστορικό αναχρονισμό, η τοιχογραφία σπιλώνει τη μνήμη του Αγίου Αντωνίου, ο οποίος εργάστηκε ασκητικά στο Άγιο Όρος πριν ιδρύσει την περίφημη Λαύρα του Κιέβου, και χρησιμεύσει ως γέφυρα μεταξύ της ελληνικής και της σλαβικής ορθοδοξίας, ενώ αντιθέτως το OCU και ο Τόμος του χρησίμευσε μόνο για να δημιουργήσει μια βαθύ διαχωρισμό μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών και πιστών.

Επιπλέον, ο πάπυρος στο χέρι του Αγίου Αντωνίου περιέχει ένα συγκεκριμένο τμήμα του τόμου του OCU που έχει αποδειχθεί αρκετά αμφιλεγόμενο: «Δηλώνουμε ότι η Αυτοκέφαλη Εκκλησία στην Ουκρανία γνωρίζει ως επικεφαλής τον πιο Άγιο Αποστολικό και Πατριαρχικό Οικουμενικό Θρόνο, όπως κάνουν και οι υπόλοιποι Πατριάρχες και οι Προκαθήμενοι».

Όλα αυτά βέβαια έχουν στόχο την κορύφωση του επικοινωνιακού σόου με την επίσκεψη Βαρθολομαίου στο Κίεβο σε λίγες μέρες και ήδη το κλίμα μυρίζει...μπαρούτι! 

pentapostagma.gr

Σχολιο:

filoi-esfigmenou.com 

ο κ.κ Πατριάρχης Βαρθολομαίος βρήκε έξι ευφάνταστους μοναχούς

Τωρα έμειναν μονο δυο απο αυτους και ίδρυσε πριν λίγα χρόνια τη νέα αδελφότητα της Ιεράς Μόνης Εσφιγμενου με σκοπό να αναλάβουν αυτοί οι μοναχοί με δική του παράνομη εντολή η όποια είναι αντίθετη στους ιερούς κανόνες, τη περιουσία της Γνησίας Ιεράς Μόνης Εσφιγμενου , έτσι ώστε να διώξουν τους ζηλωτές μοναχούς που δεν τον μνημονεύουν και να παύσει η αντίσταση στο πρόσωπο του καθώς και στη πανθρησκεια του Οικουμενισμού που εκπροσωπεί μαζί με τους παπικούς. 

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.