Παλαιό Ημερολόγιο :
15/03/2024
Νέο Ημερολόγιο :
28/03/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Γαλλία: «Θερμό» καλοκαίρι λόγω της υποχρεωτικότητας εμβολιασμών

Γαλλία: «Θερμό» καλοκαίρι λόγω της υποχρεωτικότητας εμβολιασμών

«Θερμό» το καλοκαίρι στη Γαλλία, και όχι λόγω των καλοκαιρινών θερμοκρασιών, καθώς αυξάνονται και οι αντιδράσεις στα νέα αυστηρά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν μέσω του λεγόμενου υγειονομικού διαβατηρίου

Χθες εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο που θα κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους υγειονομικούς και τους εργαζομένους στα γηροκομεία και ταυτόχρονα θα επιτρέπει την πρόσβαση σε εστίαση, μουσεία, θέατρα, γήπεδα και άλλους δημόσιους χώρους μόνο κατόπιν επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού, αρνητικού τεστ ή πιστοποιητικού νόσησης από τον ιό. Το νομοσχέδιο κατατίθεται σήμερα για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή, ενώ ως το τέλος της εβδομάδας θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και στη Γερουσία.

Στο μεταξύ, θα πρέπει να αναμένονται και άλλες κινητοποιήσεις κατά των νέων μέτρων, κρίνοντας από όσα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα και ειδικά το Σάββατο όπου, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, έγιναν 136 διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 114.000 άτομα, εκ των οποίων 18.000 στο Παρίσι.

Δημοσιεύματα χαρακτηρίζουν τους διαδηλωτές «ακροδεξιούς» επειδή… κάποιοι φορούσαν το χαρακτηριστικό κίτρινο αστέρι που επέβαλλαν οι ναζί στους Εβραίους! Πόσο μυαλό πια;

Συνθήματα κατά της «δικτατορίας» των μέτρων και ειδικά κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών και παραλληλισμοί με το καθεστώς του απαρτχάιντ και τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενώ κάποιοι διαδηλωτές φορούσαν το χαρακτηριστικό κίτρινο αστέρι που επέβαλλαν οι ναζί στους Εβραίους, καταδικάστηκαν έντονα από εβραϊκές οργανώσεις και επιζήσαντες των στρατοπέδων, που θέλουν να έχουν την αποκλειστικότητα στην ιστορική βαρβαρότητα – σε βάρος τους ΜΟΝΟ. Τι κάνει το ίδιο το Ισραήλ στους Παλαιστίνιους, είναι άλλο θέμα, και δεν απασχολεί της εβραϊκές οργανώσεις.

Πάντως, μέσα στο Σαββατοκύριακο, βανδαλίστηκαν δύο εμβολιαστικά κέντρα στη Νοτιοανατολική Γαλλία, ένα στην Γκρενόμπλ κι άλλο ένα σε χωριό έξω από το Μπιαρίτς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Parisien χαρακτήρισε τους αντιεμβολιαστές διαδηλωτές μια «πεισματάρικη, ηττοπαθή και άκρως μειοψηφική φράξια που αντλεί ικανοποίηση από το χάος και την απάθεια». Παράλληλα όμως αναγνώρισε πως υπάρχει σημαντική μερίδα Γάλλων που χωρίς να ανήκουν στην κατηγορία των συνωμοσιολόγων, έχουν σοβαρές αμφιβολίες για τα εμβόλια. Αυτοί οι άνθρωποι, είπε, πρέπει να πειστούν και κάλεσε τους Γάλλους που έχουν εμβολιαστεί να μιλήσουν σε ανθρώπους από τον οικογενειακό, φιλικό και επαγγελματικό τους κύκλο.

Αν και μετά το διάγγελμα Μακρόν την περασμένη εβδομάδα σχεδόν 880.000 Γάλλοι έκλεισαν ραντεβού για εμβόλιο, τα ποσοστά των εμβολιασμένων επί του γενικού πληθυσμού δεν είναι ιδιαίτερα υψηλά. Το ποσοστό όσων έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση είναι λίγο πάνω από 50%, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι είναι κάτω από 40%.

Μιλώντας χθες στο δίκτυο BFM TV ο Γάλλος υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας επιβολής μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του ιού, αλλά χαρακτήρισε υπερβολική την απόφαση της Βρετανίας να επιβάλει καραντίνα στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από Γαλλία, σχολιάζοντας πως οι αποφάσεις των εκεί αρχών «δεν στηρίζονται σε απολύτως επιστημονικές βάσεις».

Όπως βολεύει την κάθε κυβέρνηση, τι να κάνουμε…;

Αλλά αυτή η μανία των μίντια να καταβάλλουν προσπάθεια να χαρακτηρίσουν όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν μια ακροδεξιούς, μια ακροαριστερούς, μια συνωμοσιολόγους, μια ψεκασμένους (μόνο Ελλάδα αυτό) λες και δεν πρόκειται για απλό λαό μας ξεπερνά! Να ζητάτε και πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων μαζί με το πράσινο πιστοποιητικό πλέον!

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.