Παλαιό Ημερολόγιο :
06/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
19/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Eυρωβουλευτής και Καθηγητής Φιλοσοφίας François-Xavier Bellamy: το θέμα δεν είναι αν το εμβόλιο είναι καλό ή όχι.

Eυρωβουλευτής και Καθηγητής Φιλοσοφίας François-Xavier Bellamy: το θέμα δεν είναι αν το εμβόλιο είναι καλό ή όχι. Το θέμα είναι ότι με βάση το εμβόλιο πάμε σε διολίσθηση κοινωνικού μοντέλου αφού για α΄φορά θα υπάρξει διαφοροποίηση δικαιωμάτων μεταξύ πολιτών!!

Επειδή κάποιοι είπαν πως το θέμα του εμβολιασμού δεν είναι πολιτικό να δούμε τι απαντάει ο Eυρωβουλευτής και Καθηγητής Φιλοσοφίας François-Xavier Bellamy:” το θέμα δεν είναι αν το εμβόλιο είναι καλό ή όχι. Το θέμα είναι το με βάση το εμβόλιο πάμε σε διολίσθηση κοινωνικού μοντέλου αφού θα υπάρξει διαφοροποίηση δικαιωμάτων μεταξύ πολιτών!! Επομένως το θέμα είναι πρωτίστως πολιτικό πολιτειακό συνταγματικό νομοθετικό!!.” Υπάρχει διολίσθηση από το δημοκρατικό κεκτημένο αυτό μας λέει ουσιαστικά. Μιλάει ως πολιτικός για έλλειμμα δημοκρατίας…

Πρόκειται για μετασχηματισμό του κοινωνικού μας μοντέλου γιατί για α΄φορά θα δούμε να διαφοροποιούνται τα δικαιώματα των Γάλλων (σσ και κατ΄επέκταση Ελλήνων πολιτών) στη δημόσια σφαίρα.

Για πρώτη φορά ένα πιστοποιητικό υγείας ( σσ το ψηφιακό) δηλ. ένα έγγραφο υγείας θα ρυθμίζει την πρόσβασή μας σ΄ένα δημόσιο χώρο σ΄ένα δημόσιο γεγονός/εκδήλωση σ’ έναν τόπο στο εσωτερικό της επικράτειας. Και πιστεύω πως ακριβώς σε αυτό το σημείο υπάρχει μια διολίσθηση του κοινωνικού μας μοντέλου και δημιουργείται ένα προηγούμενο ένα τετελεσμένο του οποίου πρέπει να προσμετρήσουμε προσεκτικά τις συνέπειες.

Δεν βλέπω ως προς τι αυτά είναι μέτρα ελευθερίας. Πιστεύω ότι αυτή η πρόθεση είναι μια φαντασία. Δεν βλέπω πως μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι το να ζεις ελεύθερος το ίδιο όταν είσαι εμβολιασμένος σε μια χώρα όπου οφείλεις ν΄αναπαράγεις 10 και 15 φορές ένα πιστοποιητικό υγειονομικό και μια ταυτότητα για πράξεις τόσο απλές όπως το να πας να πιεις έναν καφέ σε τραπεζάκια έξω να πας σ΄ένα εμπορικό κέντρο ή να πάρεις ένα τρένο.Αυτές είναι ενέργειες που οι Γάλλοι κάνουν καθημερινά. Και σήμερα θα πρέπει να είμαστε υποχρεωμένοι να ταυτοποιηθούμε και να υπάρξει εγγύηση του καθεστώτος της υγείας μας και ν΄ανατρέξουμε στο εμβολιακό μας πιστοποιητικό για να μπορούμε να προβούμε σε αυτές τις δραστηριότητες.

Επόμενως για μια ακόμη φορά θεωρώ πως το θέμα δεν είναι το εμβόλιο.Το ζήτημα δεν είναι να γνωρίζεις αν το εμβόλιο είναι χρήσιμο ή όχι έναντι αυτής της επιδημίας.Το θέμα είναι να γνωρίζεις ποιο κοινωνικό μοντέλο οικοδομούμε για α΄φορά ( σσ με βάση το εμβόλιο) καθώς οι πολίτες επίσης για ά φορά θα είναι οδηγημένοι να ελέγχουν διαρκώς τα δικαιώματα του πλησίον τους όταν ένα γκαρσόνι θα καλείται υπό την απειλή προστίμου ως και 45.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης 1 έτους να επαληθεύσει αν όντως εμβολιαστήκατε και την ταυτότητα σας πριν έχει το δικαίωμα να σας σερβίρει ένα καφέ. Aυτό είναι το θέμα που στην πραγματικότητα τίθεται σήμερα

dimpenews.com

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.