Παλαιό Ημερολόγιο :
12/07/2021
Νέο Ημερολόγιο :
25/07/2021
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Το να ομολογούμε τα αμαρτήματα μας, αυτό είναι που ευχαριστεί στον Θεό

Το να ομολογούμε τα αμαρτήματα μας, αυτό είναι που ευχαριστεί στον Θεό

Να γίνεστε απρόσκοποι, σε κανένα να μην παρέχεται αφορμή διότι εάν είμαστε φως και ζύμη και φωστήρες (άστρα) και άλας πρέπει να φωτίζουμε και όχι να σκοτίζουμε.

Να μην ντρέπεσαι όταν μετανοείς, αλλά όταν αμαρτάνεις.

Ο ωκεανός έχει όρια μα η θεία ευσπλαχνία του Θεού είναι απεριόριστη και άπειρη.

Η αμαρτία είναι τραύμα, η μετάνοια το φάρμακο... και όπως συμβαίνει στο σώμα τραύματα και φάρμακα, έτσι και στην ψυχή αμαρτήματα και μετάνοια.

Κανείς δεν πρέπει να απελπίζεται για τη σωτηρία του...

Δεν υπάρχει καμία κακία που να μη λύνεται με την μετάνοια.

Τα γνωρίσματα δε της αληθινής μετανοίας είναι:

α) Στο στόμα εξομολόγηση,

β) στην καρδιά συντριβή,

γ) στην ζωή διόρθωση,

Χαίρονται οι δαίμονες όταν βλέπουν αμαρτία, αγάλλονται οι άγγελοι όταν διαβλέπουν μετάνοια.

Ο καθένας από εμάς είναι υπεύθυνος για τη σωτηρία του πλησίον.

Γι' αυτό λάβαμε εντολή να μη φροντίζουμε μόνο για τα συμφέροντά μας, αλλά και για τα συμφέροντα του πλησίον.

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.