Παλαιό Ημερολόγιο :
12/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
25/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Γεωργιάδης για ανεμβολίαστους: Ο εργοδότης μπορεί να απολύσει εργαζόμενο, αν θέτει σε κίνδυνο τους άλλους

Γεωργιάδης για ανεμβολίαστους: Ο εργοδότης μπορεί να απολύσει εργαζόμενο, αν θέτει σε κίνδυνο τους άλλους
09/06/2021
Αναλαμβάνει ο σούπερ δημοκρατικός υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης να “καθαρίσει” στον ιδιωτικό τομέα τι ισχύει για την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Για… «δικαίωμα του επιχειρηματία», με βάση την ισχύουσα εργασιακή νομοθεσία, να απολύσει έναν υπάλληλο, σε περίπτωση που ο τελευταίος «θέτει σε κίνδυνο την επιχείρηση», έκανε λόγο, μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στο θέμα των εμβολιασμών. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, όποιος δε θέλει να εμβολιαστεί, θα πρέπει να αναλάβει και τις συνέπειες της απόφασής του.

«Χθες ήρθε στο γραφείο μου ένας μεγάλος ξενοδόχος και μου έθεσε το ζήτημα ότι ένα μικρό κομμάτι του προσωπικού δεν θέλει να εμβολιαστεί. Καταλήξαμε ότι θα πρέπει να ενημερώσουμε τους εργαζομένους ότι για την ασφάλεια της επιχείρησης θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι και όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί, θα πρέπει να αναλάβει και τις συνέπειες της αποφάσεως του. Δεν μπορεί μια επιχείρηση να κινδυνεύει να κλείσει, επειδή ένας υπάλληλος θέλει να ασκήσει το, δήθεν δικαίωμά του, να μην εμβολιαστεί. Στην υπάρχουσα εργασιακή νομοθεσία μια επιχείρηση μπορεί να απολύσει έναν υπάλληλο εάν ο εργαζόμενος θέτει σε κίνδυνο την επιχείρηση»
Αυτά είπε το σπουδαίο στέλεχος της κυβέρνησης.

Ο ίδιος, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους, ανέφερε ακόμα ότι δεν μπορεί να έχει απαιτήσεις, ένας εργαζόμενος που θέλει να θέσει σε κίνδυνο τους συμπολίτες και τους συναδέλφους του, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι αντιλαμβάνεται τον ανθρώπινο φόβο και την ανησυχία.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Αν ένας εργαζόμενος θέλει να θέσει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους συμπολίτες και συναδέλφους δεν μπορεί να έχει απαιτήσεις. Θέλεις να θέσεις σε κίνδυνο τους άλλους, δικαίωμα σου. Όπως είπε χθες και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με έναν πάρα πολύ ωραίο τρόπο, πουθενά το Σύνταγμα δεν κατοχυρώνει αυτόν που θέλει, με τη συμπεριφορά του, να θέσει σε κίνδυνο τους άλλους. Τον ανθρώπινο φόβο και την ανησυχία των συμπολιτών μου, κατά του εμβολίου, τον αντιλαμβάνομαι… Όλοι όσοι εμβολιαστήκαμε, είχαμε μια ανθρώπινη ανησυχία. Άλλο είναι η ανθρώπινη ανησυχία, που είναι σεβαστή και άλλο είναι η αποδοχή ότι οι λίγοι μπορούν να καταστρέψουν τους πολλούς. Αυτό δεν γίνεται»

Να χαιρόμαστε κι εσένα, και τη σπουδαία ΠτΔ που έχουμε. Αποζημιώσεις σε εκείνους τους εργαζόμενους που θα εμβολιαστούν εκβιαστικά και πάθουν κάτι σύντομα ή μακροπρόθεσμα θα δώσετε; Τι, όχι; Και εκβιασμένοι, και με δική μας ευθύνη; Να μην θέσουμε σε κίνδυνο άλλους, αλλά μόνο τον εαυτό μας, και δική μας ευθύνη, δηλαδή;

Ξέρετε υπάρχουν ΚΑΙ διεθνή δικαστήρια, αν εκβιάσετε τα ελληνικά.

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.