Παλαιό Ημερολόγιο :
05/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
18/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Η Ουράνια Παιδαγωγία για την Αγία Σοφία

Γράφει ο Ευάγγελος Θ.

Η Ουράνια Παιδαγωγία για την Αγία Σοφία

Το 537 μ.Χ. εγκαινιάζεται από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό Ά ο μεγαλοπρεπής χριστιανικός ναός της Tου Θεού Σοφίας. Το 1204 η Κωνσταντινούπολη καταλαμβάνεται για πρώτη φορά από τους Δυτικούς. Οι λεηλασίες οι οποίες γίνονται δεν έχουν προηγούμενο. Δυστυχώς δεν ξεφεύγει ο μεγαλοπρεπής ναός της Του Θεού Σοφίας. 


Δυτικοί μπαίνουν έφιπποι στον ναό και αφου λεηλατήσουν τον ναό βάζουν μία γυμνή πόρνη να χορέψει στον ναό. Το 1453 η Πόλη καταλαμβάνεται για δεύτερη φορά, αυτή τη φορά από τους Τούρκους. Ο ναός γίνεται τζαμί έως το 1934 όπου γίνεται μουσείο από τον Μουσταφά Κεμάλ. Στις 24 Ιουλίου 2020 γίνεται και πάλι τζαμί επίσημα όπου πραγματοποιείται η πρώτη μουσουλμανική προσευχή.

Μετά από την μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία ο Ελληνικός λαός ξαναθυμήθηκε τις ρίζες του, αλλά και την ιστορία του. Ο λαός όχι μόνο λυπήθηκε, αλλά παράκαλεσε την Μάνα όλων μας, την Παναγία να μεσιτεύσει στον Υιό της. Εκείνη την Παρασκευή οι ναοί κατακλείσθηκαν από πλήθος κόσμου όπου και προσευχήθηκε. Μέσα από αυτήν την Ουράνια παιδαγωγία ο Θεός μάς καλεί όχι μόνο σε προσευχή αλλά και σε μετάνοια γιατί αυτό θέλει ο Θεός από τον άνθρωπο. Οι ναοί εκείνη την ημέρα κτυπούσαν πένθιμα. Όχι μόνο για τον ναό που έγινε τζαμί αλλά και για την πτώση μας. Ο Θεός μάς καλεί σε μετάνοια αλλά και σε ταπείνωση. Αυτά είναι τα πνευματικά μας εφόδια. Αυτά οδηγούν τον άνθρωπο στην Βασιλεία των Ουρανών.

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.