Παλαιό Ημερολόγιο :
12/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
25/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Ιερώνυμος για τα μέτρα του κορωνοϊού: Η Εκκλησία μας οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων...

Ιερώνυμος για τα μέτρα του κορωνοϊού: Η Εκκλησία μας οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων...

ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ: Σε απάντηση ερωτήσεων δημοσιογράφων για το νέο κύμα μέτρων επ’ αφορμή ενδεχομένου νέου κύματος του κορωνοϊού, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι για ακόμη μία φορά η Εκκλησία της Ελλάδος θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Διαβάστε αναλυτικά την ακόλουθη δήλωση του Μακαριωτάτου:

«Η Εκκλησία μας, από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της πανδημίας, στάθηκε, όπως ακριβώς όφειλε, με όλες Της τις δυνάμεις, στο πλευρό της υπεύθυνης Ελληνικής Κυβέρνησης και του Ελληνικού Λαού, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτής της εθνικής δοκιμασίας.

Ενωμένοι, και πάντα στο πλαίσιο της αγαστής συμπόρευσης που, ιστορικά και διαχρονικά, χαρακτηρίζει την σχέση των δύο κορυφαίων θεσμών του Έθνους μας, πετύχαμε πολλά. Η Ελλάδα μας έγινε επαινετό παράδειγμα σε ολόκληρη την Οικουμένη, γιατί όλοι μαζί, με αίσθηση πατριωτικού καθήκοντος, ακούσαμε τους ειδικούς και προστατεύσαμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης ζωής και υγείας, με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.
Χωρίς άλλωστε τους ανθρώπους ούτε Πολιτεία υπάρχει, ούτε Εκκλησία. Και η αποστολή της Εκκλησίας δεν είναι άλλη από το να διακονεί τον άνθρωπο θυσιαστικά και στον απόλυτο βαθμό, με ασύνορη αγάπη για το πρόσωπό του και για την ύπαρξή του.
Σήμερα, που ο κίνδυνος της πανδημίας φαίνεται να απειλεί εκ νέου την χώρα μας, η Εκκλησία μας, και πάλι, οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Και αυτό θα πράξει. Όπως άλλωστε και ο πιστός Λαός μας, που, πειθαρχημένα και συνετά, ακολούθησε και ακολουθεί τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμόδιων υγειονομικών αρχών.
Για το κοινό καλό. Για να αποτελέσει σύντομα η πανδημία, με την βοήθεια του Θεού και με την κομβική συμβολή της επιστήμης, έναν εφιάλτη που πέρασε ανεπιστρεπτί, με το μικρότερο δυνατό κόστος για την Πατρίδα μας και για τον Λαό μας».

___________________

ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ

 ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: Ευχαριστούμε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Η έκτακτη ενημέρωση για την πορεία της νόσου CoViD-19 στη χώρα μας, από τους Νίκο Χαρδαλιά και Σωτήρη Τσιόδρα επιστρέφει το απόγευμα της Τρίτης, καθώς καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες μία συνεχόμενη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού.

ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: Ευχαριστούμε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
Άλλα 121 κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, λίγο πριν αρχίσει η ενημέρωση των Νίκου Χαρδαλιά και Σωτήρη Τσιόδρα.
Σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή, μεγάλη άνοδος καταγράφεται στη βόρεια Ελλάδα. Μόνο στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 47 νέα κρούσματα, ενώ 8 κρούσματα καταγράφηκαν στη Χαλκιδική, με τα 5 εξ αυτών να σχετίζονται με βάπτιση. Στην Αττική εντοπίστηκαν άλλα 26 κρούσματα.
Πέντε (5) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
– Επτά (7) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,
– Είκοσι έξι (26) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
– Σαράντα επτά (47) κρούσματα στη Θεσσαλονίκη,
– Οκτώ (8) κρούσματα στη Χαλκιδική, *πέντε από τα οποία συνδέονται με βάπτιση*,
– Οκτώ (8) κρούσματα στη Λάρισα,
– Επτά (7) κρούσματα στην Κέρκυρα,
– Δύο (2) κρούσματα στην Ημαθία,
– Ένα (1) κρούσμα στην Καβάλα,
– Δύο (2) κρούσματα στις Σέρρες,
– Ένα (1) κρούσμα στην Αρκαδία,
– Ένα (1) κρούσμα στην Αχαΐα,
– Ένα (1) κρούσμα στη Δράμα,
– Ένα (1) κρούσμα στον Έβρο,
– Ένα (1) κρούσμα στην Εύβοια,
– Ένα (1) κρούσμα στην Κοζάνη,
– Ένα (1) κρούσμα στην Πέλλα,
– Ένα (1) κρούσμα στη Χίο.

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.