Παλαιό Ημερολόγιο :
12/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
25/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Μαέστρος τελικά ο σατανάς.

Τα κατάφερε μια χαρά και έπεισε μεγάλη μερίδα κόσμου, κλήρου και λαού, να μην προσέρχεται στις Ιερές Ακολουθίες, χρησιμοποιώντας αυτό το άθλιο επιχείρημα.

Βασιλικότερος του βασιλέως

Κι όμως! Βρέθηκε Επίσκοπος ο οποίος ξεπερνάει σε ζήλο ακόμη κι αυτό τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Είναι ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.Χρυσόστομος, ο οποίος υπερθεματίζει για το ζήτημα χρήσης μασκών ακόμα και μέσα στον Ιερό Ναό την ώρα των Ιερών Ακολουθιών. Σε τελευταία του συνέντευξη υποστηρίζει ότι, λόγω αύξησης των κρουσμάτων (σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις της κυβέρνησης και του ΕΟΔΥ), τα μέτρα υγιεινής μέσα και έξω από τις Εκκλησίες θα πρέπει να εφαρμόζονται με ακόμη αυστηρότερο τρόπο. Εκτός από αυτό, απαγόρεψε ακόμη και τις λιτανείες μέχρι τέλος Αυγούστου. Βασιλικότερος του βασιλέως λοιπόν! 

Τι να σχολιάσει κανείς γι’ αυτές του τις δηλώσεις; Είναι προφανές ότι έχει χαθεί το μέτρο… Χωρίς ίχνος πνευματικότητας και πίστης, συνεχίζει να υπονοεί ότι μέσα στον Οίκο του Δεσπότη Χριστού κολλάς μικρόβια και ιούς, παροτρύνοντας τους πιστούς να φορούν χειρουργικές μάσκες και να απολυμαίνουν τα χέρια τους με αντισηπτικά υγρά. Την ίδια στιγμή δίνει εντολή να σταματήσουν οι λιτανείες, το μόνο ίσως μέσο το οποίο κατατροπώνει ιούς και μικρόβια πάσης φύσεως (με πρώτα αυτά της ασέβειας και της βλασφημίας) στους δρόμους των πόλεων, των κωμοπόλεων και των χωριών. Επίσης τολμάει να εξισώνει τις διάφορες συναθροίσεις και συνάξεις με αυτές που τελούνται εντός του ιερού χώρου της Εκκλησίας, τις Ιερές Ακολουθίες. 

Με τους πιστούς να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα υγιεινής μέσα στους ιερούς Ναούς, να αναγκάζονται να κυκλοφορούν σχεδόν παντού με μάσκες προσώπου και ενώ η θερμοκρασία στην ατμόσφαιρα φτάνει γύρω στους 35-40 βαθμούς Κελσίου, και κινδυνεύοντας από άλλα νοσήματα ή ασφυξία πολύ περισσότερο παρά από το νέο ιό, έχουν να υποστούν και την έλλειψη κοινής λογικής και Πίστης από τους ίδιους τους Επισκόπους τους. Ποιος θα τους στηρίξει στην αγωνία και το φόβο τους; Πώς να το δεχτούμε αυτό και πόσο υπομονή ή υπακοή μπορούμε να κάνουμε, όταν ακούμε τέτοιες ασέβειες από επισκοπικά χείλη; Πώς να υπομείνουμε και να ανεχτούμε να αμφισβητείται η παντοδυναμία του Άγιου Τριαδικού Θεού; Πώς μπορεί να επιτρέψει ο Κύριος και Ιατρός όλων να νοσήσει ή να μείνει απροστάτευτο το ποίμνιό Του μέσα στον Οίκο Του, όταν προσέρχεται με πίστη και αγάπη προς το Δημιουργό του; Το ορθόδοξο DNA μας αντιδρά, βοά, όταν προσπαθούν να μας επιβάλλουν υπακοή σε αντίχριστες και ασεβείς αποφάσεις. 


Τελικά δε θα χρειαστεί να κλείσουν από την κυβέρνηση και τον ΕΟΔΥ οι ιεροί Ναοί για την γιορτή της Παναγίας μας και όχι μόνο. Γιατί πολύ απλά οι ίδιοι οι Ιεράρχες έχουν κατατρομοκρατήσει τον πιστό λαό με ιστορίες νοσηρές περί μολυσμού του ποιμνίου μέσα στο Ναό από ιούς και μικρόβια, κι έτσι το αναγκάζουν να μένει μακριά από τη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας μας, γιατί απλά φοβάται.

Μαέστρος τελικά ο σατανάς! Τα κατάφερε μια χαρά και έπεισε μεγάλη μερίδα κόσμου, κλήρου και λαού να μην προσέρχεται στις Ιερές Ακολουθίες, χρησιμοποιώντας αυτό το άθλιο επιχείρημα. Ή θα τους απομακρύνει φυτεύοντας τους το λογισμό της απιστίας και της αμφιβολίας ή θα τους επιτρέψει να συμμετέχουν στις ιερές Ακολουθίες φορώντας όλο αυτό τον εξευτελιστικό εξοπλισμό (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά), για να λοιδορηθεί ο Άγιος Τριαδικός Θεός. Θα του επιτρέψουμε και θα γίνουμε συνέταιροι του σ’ αυτήν την φαρσοκομωδία;
Πώς μπορούμε να συμμετέχουμε σε τέτοια φριχτά θεάματα; Λένε πολλοί: “μα πώς θα γίνει;

Πρέπει να πάμε να κοινωνήσουμε και να πάρουμε τη Θεία Χάρη, έστω κι έτσι, μασκοφορεμένοι”. Πώς είναι δυνατόν να επιτρέπουμε στον εαυτό μας να παίρνουμε αντίδωρο μέσα σε πλαστικά σακουλάκια ή να μεταλαμβάνουμε με χειρουργικές μάσκες; Εμπαίζεται ο Χριστός και εμείς το ανεχόμαστε και δεν μας κυριεύει αγανάκτηση και στεναχώρια που Τον θλίβουμε και Τον γεμίζουμε οργή;

Αρνούμαστε κατηγορηματικά να συμμετέχουμε στη Θεία Λειτουργία και στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, όταν το μυαλό μας κουδουνίζει από λογισμούς απιστίας. 

Εμείς το έχουμε πει πολλές φορές, και θα τα ξαναπούμε όσες φορές χρειαστεί. Από την Εκκλησία κολλάς μόνο Υιό και όχι ιό και είναι απιστία και βλασφημία να νομίζεις ότι ο Χριστός θα σου μεταδώσει μικρόβια στο σπίτι Του. Το ζητούμενο είναι μόνο να μεταλάβουμε έτσι απλά, χωρίς προϋποθέσεις, ή να διατηρηθεί η Πίστη στο ακέραιο, όπως την παραλάβαμε από τον ίδιο το Χριστό, τους Αγίους Αποστόλους, τις Οικουμενικές Συνόδους και το νέφος των Αγίων και των Μαρτύρων; Αν ο Κύριος βλέπει τον αγώνα μας να παλεύουμε τις αμαρτίες μας στην ορθή πίστη και να προσπαθούμε να υπερασπιστούμε τους Ιερούς Κανόνες και το Ευαγγέλιο Του, δε θα μας προσφέρει απλόχερα, μυστικώ τω τρόπω, τη Χάρη Του;

Συμπερασματικά, κλείνουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες της απιστίας και της βλασφημίας, ορθώνοντας ανάστημα σε οτιδήποτε αντιπατερικό και ανορθόδοξο, υπακούοντας μόνο στον Άγιο Τριαδικό Θεό και τους Αγίους Του. Πειθαρχείν δει Θεώ μάλλον ή ανθρώποις, αγαπητοί κύριοι Ιεράρχες!

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.