Παλαιό Ημερολόγιο :
16/03/2024
Νέο Ημερολόγιο :
29/03/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Ηχούν σειρήνες στην Ιερουσαλήμ!!! Εκρήξεις και εκτόξευση ρουκετών, στο επίκεντρο ο Τρίτος Ναός! vid

Ηχούν σειρήνες στην Ιερουσαλήμ!!! Εκρήξεις και εκτόξευση ρουκετών, στο επίκεντρο ο Τρίτος Ναός! vid

Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις στο Όρος του Ναού!!!

Σειρήνες ήχησαν στην Ιερουσαλήμ, ενώ υπάρχουν αναφορές για πολλές εκρήξεις και εκτόξευση ρουκετών, μετά από τελεσίγραφο της Χαμάς προς το Ισραήλ, καθώς συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο Όρος του Ναού, στον χώρο επικείμενης ανέγερσης του Τρίτου Ναού. Στα επεισόδια που εκτυλίσσονται εδώ και 3 ημέρες έξω από το τέμενος Αλ-Άσκα της Ιερουσαλήμ έχουν, μέχρι στιγμής, τραυματιστεί εκατοντάδες Παλαιστίνιοι και περισσότεροι από 20 Ισραηλινοί αστυνομικοί.

Μια πυρκαγιά, ορατή από απόσταση πάνω των δύο χιλιομέτρων, ξέσπασε σήμερα το βράδυ στους χώρους της Πλατείας Τεμενών στην Ιερουσαλήμ.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης και αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ένα δέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες χωρίς να έχουν προκληθεί ζημιές στο τέμενος αλ Άκσα.

Στην Γάζα, ένας εκπρόσωπος της Χαμάς είπε νωρίτερα ότι η ηγεσία της κοινής διοίκησης των ένοπλων κινημάτων του παλαιστινιακού θύλακα είχε δώσει διορία στο Ισραήλ μέχρι τις 18.00 σήμερα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) προκειμένου να αποσύρει όλες τις δυνάμεις ασφαλείας από την περιοχή του τεμένους Αλ Άκσα της Ιερουσαλήμ και την συνοικία Σεΐχ Τζάρα.

Εννέα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στα αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσε ας απάντηση το Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα. Μεταξύ των νεκρών είναι και τρία παιδιά.

Όλα αυτά δεν αποκλείεται να έχουν, εν τίνι μέτρω, ενορχηστρωθεί από τους διεθνιστές, προκειμένου να υπάρξει διεθνής παρέμβαση στην ιερή πόλη»!

Επίθεση με ρουκέτες έπληξε την Ιερουσαλήμ, όπως διαβάσατε νωρίτερα στο el.gr, όπου νωρίτερα ήχησαν οι σειρήνες, ενώ αναφορές κάνουν λόγο για εκρήξεις, με τη Χαμάς να αναλαμβάνει την ευθύνη.

ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ

Εκατοντάδες Εβραίοι πιστοί εκκένωσαν σήμερα το απόγευμα το Δυτικό Τείχος, το γνωστό και ως Τείχος των Δακρύων, στην Ιερουσαλήμ, μετά τις συγκρούσεις που προηγήθηκαν το πρωί στην Πλατεία Τεμενών και έπειτα από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Μόλις ήχησε συναγερμός στην Ιερουσαλήμ. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αρχίσει να απομακρύνουν εκατοντάδες ανθρώπους» που είχαν συγκεντρωθεί στο Τείχος και να τους μεταφέρουν σε ασφαλέστερα μέρη, ανέφερε η αστυνομία.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως εκτοξεύτηκαν επτά ρουκέτες από την Γάζα, και συναγερμοί ενεργοποιήθηκαν στην Ιερουσαλήμ και τις γύρω περιοχές. Πρόσθεσε πως συνεχίζεται η εκτόξευση ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα με στόχο το νότιο Ισραήλ.

Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό Reuters, ακόμα τρεις εκρήξεις αναφέρθηκαν στο κεντρικό Ισραήλ την ώρα που οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι σειρήνες ήχησαν στο Μπέιτ Σεμές. Αντιαρματικό βλήμα είχε εκτοξευθεί από την Γάζα προς το Ισραήλ.

Οι βίαιες αναταραχές ξέσπασαν σε μουσουλμανικές γειτονιές της Ιερουσαλήμ, ενόψει των εορτασμών της «Ημέρας της Ιερουσαλήμ», μιας εθνικής επετείου για το Ισραήλ.

LIVE ΕΙΚΟΝΑ

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Συνεχίζεται η ένταση στην ανατολική Ιερουσαλήμ, γύρω από το τέμενος Αλ Άκσα, στην περιοχή που η διεθνιστική τάξη πραγμάτων επιδιώκει ανεγείρει τον Τρίτο Ναό, κηρύσσοντας την «παγκόσμια ειρήνη-κυβέρνηση», χωρίς αντίπαλο να απειλεί την παγκόσμια «σταθερότητα».

Πάνω από τριακόσιοι Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν χθες κατά την διάρκεια συγκρούσεων με τις αστυνομικές αρχές στην Ιερουσαλήμ., ενώ η ένταση συνεχίζεται!!!

Σήμερα μάλιστα φέρονται να εκτοξεύθηκαν ρουκέτες από την Χαμάς!

Το Ισραήλ φέρεται να έχει τεθεί σε «κόκκινο συναγερμό»!

Η ένταση συνεχίστηκε και σήμερα! Πέτρες, δακρυγόνα, σφαίρες με επικάλυψη από καουτσούκ στην διάρκεια νέων συγκρούσεων με ισραηλινούς αστυνομικούς στην πλατεία των Τζαμιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Νωρίς το πρωί, εκατοντάδες, χιλιάδες Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν αντικείμενα προς την κατεύθυνση των ισραηλινών δυνάμεων της τάξης που είχαν πάρει θέσεις στο εσωτερικό της πλατείας των Τζαμιών, τον τρίτο πιο ιερό χώρο του Ισλάμ που ονομάζεται από τους εβραίους Όρος του Ναού.

Μπροστά σ’ αυτή την κλιμάκωση, έχει προγραμματισθεί για αργότερα σήμερα, έπειτα από αίτημα της Τυνησίας, συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με θέμα την κατάσταση στην Ιερουσαλήμ.

Η επανάληψη των βιαιοτήτων συνέπεσε με την «Ημέρα της Ιερουσαλήμ», που σηματοδοτεί, σύμφωνα με το εβραϊκό ημερολόγιο, την κατάκτηση της Ανατολικής Ιερουσαλήμ από το εβραϊκό κράτος.

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο Αντόνιο Γκουτέρες, θεωρεί ότι το Ισραήλ «πρέπει να επιδείξει τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση, να σεβαστεί το δικαίωμα στην ελευθερία των ειρηνικών συναθροίσεων και να διατηρήσει το status quo στους ¨Αγιους Τόπους», δήλωσε ο εκπρόσωπός του Στεφάν Ντουζαρίκ, σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Ανησυχίες για την συνεχιζόμενη ένταση εκφράζονται διεθνείς παράγοντες που εκπροσωπούνται στο κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή συναποτελούμενο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ρωσία και τον ΟΗΕ.

Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ζητούν τον τερματισμό του εποικισμού ενώ ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν χαρακτήρισε το Ισραήλ κράτος «στυγνής τρομοκρατίας».

Στην γειτονική Ιορδανία, οι ενέργειες της κυβέρνησης του Ισραήλ για εξώσεις και κατεδαφίσεις στην ανατολική Ιερουσαλήμ χαρακτηρίζονται ως «βαρβαρικές».

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Αμάν ζητώντας την απέλαση του Ισραηλινού πρέσβη.

Η Ιερουσαλήμ, αλλιώς η «πόλη-λάφυρο» όπως την έχουν χαρακτηρίσει ιστορικοί, ανέκαθεν αποτελούσε το μεγαλύτερο αγκάθι στην πολυετή αραβο-ισραηλινική διένεξη. Το καθεστώς της πόλης εκκρεμεί εδώ και δεκαετίες χωρίς ορατή προοπτική επίλυσης.

Οι Παλαιστίνιοι που διεκδικούν ένα παλαιστινιακό κράτος χωρίς εποικισμούς ονειρεύονται την ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά τους.

Αντίθετα, οι Εβραίοι αντιτίθενται στο σχέδιο διχοτόμησης της «αιώνιας και αδιαίρετης» πόλης, που μεταξύ άλλων αποδίδει τεράστια οφέλη στην οικονομία.

Η έκρυθμη κατάσταση στους Άγιους Τόπους φέρνει όλο και πιο κοντά την διεθνή παρέμβαση στα Ιεροσόλυμα, η οποία θα σημάνει την απαρχή κοσμογονικών εξελίξεων στον πλανήτη!

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.