Παλαιό Ημερολόγιο :
07/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
20/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

ΡΑΒΙΝΟΣ KANIEVSKY ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ: «Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ»

Στο βιβλίο του Siach Nechama (Discourse of Comfort), ο Ραβίνος Chaim Kanievsky γράφει ότι ο Μεσσίας ζει και είναι μαζί μας τώρα, και η λύτρωση είναι έτοιμη και περιμένει. Όταν το αξίζει το Ισραήλ. Ο Μεσσίας θα αποκαλυφθεί και θα τους λυτρώσει αμέσως. 

Ραβίνος Chaim Kanievsky. (Φωτογραφία: Yaakov Naumi / Flash90)

Η νέα ανακοίνωση του ραβίνου εξηγήθηκε στον ιστότοπο της εβραϊκής γλώσσας, Hidabroot . Ως εξήγηση, ο Ραβίνος Kanievsky ανέφερε τα λόγια του Ταλμούδ της Ιερουσαλήμ στο Tractate Brachot (2: 4) και του Midrash Rabbah για το Βιβλίο των Θρήνων (Κεφάλαιο 1), όπου αναφέρεται ότι την ημέρα της καταστροφής του Ναού, το ένατο του Av, γεννήθηκε ο Μεσσίας του Ισραήλ.

«Φαίνεται ότι αυτό που ήθελαν να πουν οι σοφοί ήταν ότι παρόλο που ο Ναός καταστράφηκε, η λύτρωση υπάρχει παντού. Ο Μεσσίας είναι ζωντανός μαζί μας και περνά σε κάθε γενιά σε ένα άλλο σώμα », έγραψε ο Ραβίνος Κανέφσκι, προσθέτοντας:« Και αυτό είναι το μήνυμα: ότι δεν πρέπει ποτέ να απελπιστείτε γιατί η λύτρωση είναι ήδη εδώ, Αμήν ».

Επίσης, ο Ραβίνος Kanievsky αναφέρει συχνά τα λόγια του Gemara στο Tractate Ketubot ότι «μια γενιά που έρχεται ο [Μεσσίας] γιος του Δαβίδ είναι επικριτική για τους μαθητές των σοφών». 

«Σε αυτή τη γενιά, υπάρχει μεγάλη δίωξη και μίσος για τους μελετητές της Τορά. Φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια, ειδικότερα, βλέπουμε ότι έχουν εκπληρωθεί όλα τα σημάδια που αναφέρονται στη Γεμάρα και προσβλέπουμε ανά πάσα στιγμή στον ερχομό του Μεσσία, αν το θέλει ο Θεός », είπε ο Ραβίνος Κανέφσκι.

Ομοίως, ο Ραβίνος Kanievsky ανέφερε τα λόγια των Gemara (Sanhedrin 27: 1a) και τα λόγια του Maimonides (Hilchot Malachim, αρχή του κεφαλαίου 11), ο οποίος έγραψε ότι «Υπάρχουν τρία θέματα που έρχονται μόνο μέσω της εκτροπής της προσοχής από αυτά έχει σημασία, και αυτά είναι: Ο Μεσσίας, ένα χαμένο αντικείμενο και ένας σκορπιός. "

«Φαίνεται ότι [ο Μεσσίας] θα έρθει μόνο στη στιγμή της απόσπασης της προσοχής, [που έρχεται σε αντίθεση με την εντολή] να τον περιμένει ανά πάσα στιγμή, οπότε δεν θα έρθει [ο Μεσσίας]», έγραψε ο ραβίνος. «Αλλά δεν υπάρχει καμία αντίφαση εδώ. Επειδή η ίδια η πίστη και η αναμονή κάθε στιγμή για τον ερχομό του Μεσσία προκαλεί την επιθυμητή απόσπαση της προσοχής. Θα έρθει στο ιερό Του και ο Μεσσίας θα αποκαλυφθεί. Διότι ακόμα κι αν τον περιμένεις, δεν νομίζεις ότι θα έρθει η στιγμή. "

Ο Ραβίνος Kanievsky πρόσθεσε ότι πολλοί από τους σπουδαίους άντρες των προηγούμενων γενεών, καθώς και ο αείμνηστος πατέρας του, ο ραβίνος Steipler, ετοίμασαν ένα ειδικό ένδυμα για να φορέσουν όταν έρθει ο Μεσσίας. Αυτό δείχνει την απροσδόκητη προσδοκία πριν από τον ερχομό του.

Ο ραβίνος εξήγησε ότι η λύτρωση συγκρίνεται με την αυγή. Ακριβώς όπως ο ήλιος αρχίζει να φωτίζει τον ουρανό πριν από την αυγή, αλλά είναι ορατός στον κόσμο μόνο κατά τη διάρκεια της αυγής - έτσι και η λύτρωση. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είμαστε λίγο πριν την αυγή - τα σημάδια της λύτρωσης εμφανίζονται αργά. Αλλά η πραγματική εξόφληση θα αποκαλυφθεί στα μάτια όλων μόνο όταν η μέρα σπάσει.

Ο Ραβίνος Chaim Kanievsky είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ραβίνους αυτής της γενιάς. Είναι ηγέτης του κλάδου του Ιουδαϊσμού Haredi και συγγραφέας πολλών έγκυρων βιβλίων για τον εβραϊκό νόμο.

breakingisraelnews.com

AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BREAKING ISRAEL NEWS 

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.