Παλαιό Ημερολόγιο :
07/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
20/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Ήρθε ξανά η στιγμή που τα δαιμονικά πνεύματα θα ξανασυναντηθούν

Στην πλάτη των λαών παίζονται γεωπολιτικά και θρησκευτικά παιχνίδια και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουμε καλά. Εκείνο που δεν ανεχόμαστε είναι να εμπαίζουν τον Άγιο Τριαδικό Θεό και να προσπαθούν να λοιδωρήσουν και να εξαφανίσουν την ελληνορθόδοξη παράδοση

Και ορίστε που ήρθε ξανά η στιγμή που τα δαιμονικά πνεύματα θα ξανασυναντηθούν. Όπως τότε το 1204, που έγιναν οι φρικαλεότητες των Σταυροφόρων και μετά, το 1453, οι Τούρκοι αποτελείωσαν ό,τι είχε απομείνει, έτσι και τώρα ο κ.Ερντογάν απευθύνει πρόσκληση στον πάπα Φραγκίσκο να επισκεφθεί την Αγία Σοφία μετά την αλλαγή του καθεστώτος της σε τζαμί. Οι βεβηλώσεις συνεχίζονται…

Δεν είναι οξύμωρο για τον κοινό νου αυτή η πρόσκληση; Εμείς θα σας πούμε ότι δεν είναι καθόλου οξύμωρο, γιατί πρέπει να σας γυρίσουμε στο 2018, τότε που ο πάπας Φραγκίσκος δώρισε στον Ερντογάν μετάλλιο με τον “‘Αγγελο της ειρήνης” και του είπε χαρακτηριστικά: “Είναι το σύμβολο ενός κόσμου που βασίζεται στην ειρήνη και στη δικαιοσύνη. Είναι ο άγγελος της ειρήνης που στραγγαλίζει το δαίμονα του πολέμου”. Αυτό έγινε, για να βραβευτεί ο Τούρκος Πρόεδρος για τις θηριωδίες του στο Αφρίν της Συρίας. Από τότε λοιπόν, υπάρχει αυτή η αμοιβαία εκτίμηση και αγάπη. Και φυσικά τέτοιου είδους αγάπη είναι γνωστό ότι οδηγεί σε καταστροφικά αποτελέσματα.

Κι επειδή ο πάπας ένιωσε βαθιά λυπημένος και πονάει πολύ γι’ αυτή την κατάσταση που προέκυψε, μάλλον θα πάει, για να δείξει τη στεναχώρια του. Ναι, μη γελάτε, είναι πολύ λυπημένος όπως είπε. Και για να μην στεναχωρηθεί κι άλλο, πιθανό να έρθει εκεί και ο αγαπημένος του φίλος κ.Βαρθολομαίος. Αλλά για μην είναι προκλητικό όλο αυτό το συμβάν, ίσως έρθουν πιστοί, μη πιστοί, μουσουλμάνοι, χριστιανοί, βουδιστές. Είναι όλοι καλεσμένοι όπως είπε ο Ιμπραήμ Καλίν, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας. Και συνεχίζει…«Οι θρησκευτικές μειονότητες στην Τουρκία έχουν το ίδιο καθεστώς όπως οποιοσδήποτε άλλος στη χώρα, και θα συμπληρώσει, Απολαμβάνουμε τις θρησκευτικές ελευθερίες όσο κάθε θρησκευτική κοινότητα στη χώρα…..

 Οι αντιδράσεις στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας βασίζονται σε παλιές απόψεις και προκαταλήψεις – υπάρχει θρησκευτική ελευθερία στην Τουρκία» επέμεινε ο Καλίν. Τώρα , αγαπητοί αναγνώστες, μπορείτε να γελάσετε ελεύθερα, γιατί ο όρος ‘’θρησκευτική ελευθερία’’ και Τουρκία ΔΕΝ ταυτίζονται και φυσικά αυτό είναι κάτι που το ζούμε, το ακούμε και το διαβάζουμε καθημερινά. Εννοείται φυσικά ότι υπάρχουν κάποιοι άρρωστοι νόες, που ονειρεύονται και ορέγονται διάφορα σχέδια για τη λειτουργία της Αγίας Σοφίας και ως διαθρησκειακού Ναού, και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και από τις δηλώσεις του Πατριάρχη Σερβίας. Γιατί να μην αξιοποιήσει ο πάπας και ο πρωτεργάτης της παναίρεσης του οικουμενισμού κ.Βαρθολομαίος μια τέτοια πρόταση; Αν διαφωνεί με αυτό ο κ.Βαρθολομαίος, ας βγει να το ομολογήσει. Αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο ο κ.Βαρθολομαίος τηρεί σιγή ιχθύος, αν και τα γεγονότα είναι καταιγιστικά γύρω από την βέβηλη απόφαση μετατροπής του Ναού σε τζαμί.

Κι ενώ κανείς νοήμων άνθρωπος δεν ανέχεται στοιχειωδώς μία τέτοια φασιστική απόφαση και συμπεριφορά, είναι απορίας άξιο που δεν υπάρχουν φωνές διαμαρτυρίας από την τουρκική κοινή γνώμη. Κατανοούμε φυσικά για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό, αφού αυτός ο λαός ζει σε συνθήκες υποταγής και νανουρίζεται καθημερινά από τον πρόεδρο του με το όνειρο μιας μεγάλης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Κάν’ το όπως ο Χίτλερ δηλαδή. Τώρα αν ο κ.Ερντογάν ‘’δουλεύει’’ τη Δύση ή η Δύση ‘’δουλεύει’’ αυτόν, είναι μάλλον κάτι που μας αφήνει παγερά αδιάφορους. Στην πλάτη των λαών παίζονται γεωπολιτικά και θρησκευτικά παιχνίδια και αυτό το γνωρίζουμε καλά. Εκείνο που δεν ανεχόμαστε είναι να εμπαίζουν τον Άγιο Τριαδικό Θεό και να προσπαθούν να λοιδωρήσουν και να εξαφανίσουν την ελληνορθόδοξη παράδοση. Κι αν οι πολιτικοί ή οι θρησκευτικοί ηγέτες αυτού του τόπου και του κόσμου γενικότερα έχουν σκοπό να ανεχτούν και να συμμαχήσουν σε κάτι τόσο δαιμονικό, να ξέρουν ότι πάντα θα είμαστε εκεί και θα τους ελέγχουμε, γιατί είναι θεϊκή εντολή και αποστολή θεάρεστη. Ο Δεσπότης και Παντοδύναμος Χριστός έχει πάντα τον τελευταίο λόγο και διαχειρίζεται καταστάσεις και διαθέσεις πάντα προς δόξα του Αγίου Ονόματός Του.

Πώς να ξέρουμε τι βρώμικα παιχνίδια παίζονται διεθνώς και τι σκέφτεται ο Ερντογάν, όταν κάνει αυτές τις κινήσεις, δηλαδή ισορροπίες ξυραφιού μεταξύ ισχυρών και την πληρώνουν πάντα οι αδύναμοι; Το σίγουρο είναι ότι οι σκέψεις του πάπα κάθε άλλο παρά ψυχοπονιάρικη διάθεση έχουν και το μόνο που τον ένοιαζε πάντα ήταν πώς να εξευτελίσει και να υποτάξει την Ορθοδοξία. Το κακό είναι ότι μερίδα κλήρου και λαού του το επιτρέπουν και αυτό δημιουργεί όλα τα προβλήματα που προκύπτουν. Θυμηθείτε τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό που είπε…. “τον πάπα να καταράσθε, διότι αυτός είναι η αιτία του κακού’’.

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.