Παλαιό Ημερολόγιο :
12/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
25/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Ξεφεύγουν οι λοιμωξιολόγοι: «Επόμενο μέτρο το τοπικό ή κλαδικό lockdown»


Ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής Μικροβιολογίας Μικροβιολογίας Ιατρικής του ΕΚΠΑ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1,

αναφέρθηκε στην εμφάνιση πολλών κρουσμάτων σε νέους και στη δέσμη μέτρων εάν υπάρξει περαιτέρω έξαρση.
Όπως σημείωσε ο καθηγητής, “σίγουρα δεν υπάρχει αντίρρηση ότι υπάρχει αυξητική τάση και στη χώρα μας, ένα φαινόμενο που το βλέπουμε σε όλη την Ευρώπη, είναι κάτι που το περιμέναμε, ήταν αναμενόμενο.

Είναι το rebound του πρώτου επιδημικού κύματος, μετά τη χαλάρωση των μέτρων ήταν λογικό να δούμε μια έξαρση που έχει να κάνει εν μέρει με τον τουρισμό” είπε και πρόσθεσε:
“Η εμπειρία δείχνει ότι δεν πρέπει να επικεντρωθούμε τόσο στο κλείσιμο των συνόρων αλλά κυρίως η κάθε χώρα θα πρέπει να παίρνει τοπικά τα μέτρα της, όπως είναι η χρήση μάσκας, ο σωστός, ενδελεχής εργαστηριακός έλεγχος και επιδημιολογική επιτήρηση που είναι βασικά εργαλεία ελέγχου της επιδημίας, άσχετα αν τα σύνορα είναι ανοικτά ή κλειστά”.
“Από εδώ και πέρα θα πρέπει να έχουμε καλή εικόνα της γεωγραφικής διασποράς, της ηλικιακής διασποράς και θα πρέπει να λαμβάνονται τοπικά μέτρα, δεν μπορούμε να πάμε σε ένα γενικό lockdown πια, το απαιτεί και η οικονομία και όλες οι περιστάσεις όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά διεθνώς, αλλά θα πρέπει να είμαστε πολύ καλά οργανωμένοι, να έχουμε τα κατάλληλα εργαλεία, που θα μας δώσουν τις κατάλληλες πληροφορίες, ώστε να πάρουμε τα σωστότερα κατά το δυνατόν μέτρα, τοπικά μέτρα, πολλές φορές θα μπορούν να έχουν τοπικό χαρακτήρα ή να έχουν συγκεκριμένη δραστηριότητα, επαγγελματική ή κοινωνική, αλλά που θα βοηθήσουν σημαντικά στο να περιορίσει την εξάπλωση της επιδημίας χωρίς να επηρεαστεί η οικονομία…
Αν δούμε ότι κάποιες επαγγελματικές δραστηριότητες, κοινωνικές δραστηριότητες επηρεάζουν περισσότερο την εξάπλωση θα πρέπει τοπικά να παρέμβουμε και να γίνουν συγκεκριμένες δράσεις που θα αποτρέψουν την εξάπλωση της επιδημίας σε τοπικό χαρακτήρα ή που θα έχουν συγκεκριμένη επαγγελματική και κοινωνική δραστηριότητα”.

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.