Παλαιό Ημερολόγιο :
12/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
25/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Παρουσιάστρια της Epoch Times του Χονγκ Κονγκ απειλήθηκε από την κινεζική αστυνομία μετά από ρεπορτάζ για αφαίρεση οργάνων

Παρουσιάστρια της Epoch Times του Χονγκ Κονγκ απειλήθηκε από την κινεζική αστυνομία μετά από ρεπορτάζ για αφαίρεση οργάνων

Από την Ρίτα Λι
Μια παρουσιάστρια ενημερωτικών εκπομπών της έκδοσης Χονγκ Κονγκ της Epoch Times απειλήθηκε πρόσφατα από την αστυνομία της ηπειρωτικής [κομμουνιστικής] Κίνα, που της έστειλε ένα μήνυμα: Σταμάτα να παρουσιάζεις εκπομπές, αλλιώς θα συλληφθείς υπό τον νέο «νόμο εθνικής ασφάλειας».
Η Ρέιτσελ Γουόνγκ, παρουσιάστρια των εκπομπών συζήτησης της έκδοσης Χονγκ Κονγκ της Epoch Times «Shi Shan’s Outlook» και «What’s Wrong», είπε ότι πιστεύει πως έγινε στόχος του κινεζικού καθεστώτος επειδή εξέθεσε το έγκλημά του της αφαίρεσης οργάνων σε ένα πρόσφατο πρόγραμμα.
Η Γουόνγκ, που παρουσιάζει καθημερινές εκπομπές στο ΥouTube που καλύπτουν θέματα σχετικά με το καθεστώς στο Πεκίνο, ανέφερε σε ρεπορτάζ στοιχεία βίαιης αφαίρεσης οργάνων που διαπράττεται με θύματα κρατούμενους συνείδησης στην Κίνα, σε ένα πρόγραμμα στις 12 Μαρτίου. Τέσσερις μέρες αργότερα, ένας οικογενειακός φίλος που διαμένει στην ηπειρωτική Κίνα έλαβε τηλεφώνημα από τις τοπικές αρχές.
Η Γουόνγκ είπε στον συνεργάτη της Epoch Times NTD TV ότι έλαβε ένα μήνυμα από έναν συγγενή στις 16 Μαρτίου, που της έλεγε ότι ένας οικογενειακός φίλος έλαβε κλήση για να παρουσιαστεί για να δώσει απαντήσεις σε αστυνομικούς στην ιδιαίτερη πατρίδα της στην ηπειρωτική Κίνα.
Η αστυνομία χρησιμοποίησε απειλές προσπαθώντας να εξαναγκάσει τον φίλο να πιέσει την Γουόνγκ «να μην κάνει τα προγράμματα [της Epoch Times] άλλο» υπό το τρέχον πολιτικό κλίμα.

Ρώτησαν τον φίλο: «Αν ο νόμος εθνικής ασφάλειας χρησιμοποιηθεί κατά [προσωπικού της Epoch Times] και τους στοχεύσει στο μέλλον» και, ως αποτέλεσμα, οι γονείς της Γουόνγκ «δεν έχουν κόρη [πλέον], θα ήταν πολύ λυπηρό, σωστά;» σύμφωνα με την Γουόνγκ.
Το περασμένο έτος, το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) επέβαλε έναν απολυταρχικό νόμο «εθνικής ασφάλειας» στο Χονγκ Κονγκ που τιμωρεί ό,τι το Πεκίνο θεωρεί ως πράξεις απόσχισης, υπονόμευσης, τρομοκρατίας, ή συνεργασίας με ξένες δυνάμεις, με μέγιστη ποινή ισόβια κάθειρξη. Από την μέρα που το νομοσχέδιο άρχισε να ισχύει τον Ιούλιο 2020, το ΚΚΚ έχει χρησιμοποιήσει τον νόμο για να περιορίσει δραστικά τις ελευθερίες στην πόλη, συλλαμβάνοντας και αποδίδοντας κατηγορίες σε δεκάδες φιλοδημοκρατικές προσωπικότητες για υποτιθέμενες παραβιάσεις αυτού του νόμου.
Πολλοί φοβούνται ότι ο νόμος «εθνικής ασφάλειας» θα περιορίσει περαιτέρω την ελευθερία τύπου στην πόλη. Με τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης του Χονγκ Κονγκ να υιοθετούν στάση υπέρ του Πεκίνου, η Epoch Times είναι ένα από τα λίγα τοπικά μέσα ενημέρωσης που καλύπτουν τις κακοποιήσεις του ΚΚΚ στην Κίνα, στο Χονγκ Κονγκ και στο εξωτερικό.

Αφαίρεση οργάνων

η συνέχεια...

https://theepochtimes.gr/parousiastria-tis-epoch-times-tou-chongk-kongk-a/?fbclid=IwAR33Vw5BIiqEXaLI-AfFiHq-vDOzBuZArtQmIN8Uxn9zUgRJrZwJioNeuiE

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.