Παλαιό Ημερολόγιο :
08/04/2021
Νέο Ημερολόγιο :
21/04/2021
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

«Νοσούν εμβολιασμένοι γιατροί! Ξεπηδούν εστίες από παντού!» – Κραυγή αγωνίας από την Κοζάνη

«Νοσούν εμβολιασμένοι γιατροί! Ξεπηδούν εστίες από παντού!» – Κραυγή αγωνίας από την Κοζάνη

Τελικά εκ του αποτελέσματος πόσο πολύ σταματάνε τη διάδοση του κορωνοϊού τα εμβόλια;

Ουκ ολίγα είναι τα περιστατικά μολύνσεων υγειονομικών στη χώρα μας τις τελευταίες εβδομάδες στους οποίους έχουν χορηγηθεί 1 ή και οι 2 δόσεις του εμβολίου.

Τα ερωτήματα που γεννώνται σχετικά με την συντριπτική προστασία που υποτίθεται ότι προσφέρει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι πολλά.

Την ίδια στιγμή σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται οι υγειονομικοί στην Π.Ε. της Κοζάνης, μία περιοχή που τελεί σε καθεστώς ιδιαίτερα αυστηρών περιοριστικών μέτρων από τον προηγούμενο Οκτώβριο.

Μιλώντας στο Grtimes.gr, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, Χάρης Τσεβεκίδης, παραδέχθηκε πως ξεπηδούν συνεχώς νέες εστίες μόλυνσης στα ιατρικά κέντρα της περιοχής, τα οποία πολλές φορές αφορούν γιατρούς που ήδη έχουν εμβολιαστεί!

«Στα Σιδερά Κοζάνης για παράδειγμα, έχουν κολλήσει πολλοί και έχουν τεράστιο πρόβλημα σε σχέση με τον πληθυσμό τους. Είναι σαν πυρκαγιά, με μικροεστίες παντού! Δεν είναι μαζικά σε ένα σημείο.

Συν τοις άλλοις έχουμε φοβερή διασπορά μέσα στα νοσοκομεία. Έχουμε αρκετούς συναδέλφους που νοσούν και αυτό δείχνει ότι το εμβόλιο μπορεί να μας προστατεύει από το να νοσηλευτούμε, αλλά δεν είμαστε άτρωτοι!».

Σύμφωνα με τον ίδιο η κατάσταση νοσοκομεία της Κοζάνης, τόσο όσον αφορά την έλλειψη ΜΕΘ όσο και την έλλειψη προσωπικού, μιας και αρκετοί είναι εκείνοι που νοσούν, είναι αρκετά δύσκολη.

«Οι απλές κλίνες Covid αλλά και οι κλίνες ΜΕΘ είναι υπερπλήρεις. Έχουμε στείλει δεξιά – αριστερά πολλαπλάσιο νούμερο ασθενών από αυτόν που φιλοξενούμε. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει σωστός σχεδιασμός».

Ο πρόεδρος του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου επέστησε την προσοχή και σε ότι αφορά τα περιβόητα self tests, χαρακτηρίζοντας πολύ επικίνδυνα τα απόβλητα που θα δημιουργηθούν μετά την χρήση τους:

«Εγώ ως καρδιολόγος είμαι υποχρεωμένος να συλλέγω τα απόβλητα και να τα καταστρέφω με συγκεκριμένο τρόπο. Μάλιστα αν τυχόν υποπέσω σε λάθος και τα πετάξω κάπου αλλού μπορεί να μου κλείσουν μέχρι και το ιατρείο. Τώρα τι θα γίνει; Θα πετάμε το τεστ στα οικιακά απόβλητα; Θα πρέπει να υπάρξουν σημεία συλλογής αυτών των self test, αλλιώς κινδυνεύουμε με πολύ μεγάλη διασπορά, η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε επικίνδυνες μεταλλάξεις!».

(φωτο: pexels)

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.