Παλαιό Ημερολόγιο :
16/03/2024
Νέο Ημερολόγιο :
29/03/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Εφημερίδα ΕΣΤΊΑ. Άρθρο για την Ιερά Μονή Εσφιγμένου δημοσιεύθηκε την 20 /7/20.

Εφημερίδα ΕΣΤΊΑ.

Άρθρο για την Ιερά Μονή Εσφιγμένου δημοσιεύθηκε την 20 /7/20.

Εδώ Ι.Μ. Εσφιγμένου του Αγίου όρους 

¨Οι θέλοντες ζείν κατά Θεόν διωχθησονται¨

Αγαπητέ αναγνώστη υπερασπιστά της Ορθοδοξίας και της πατρίδος αναρωτήθηκες ποτέ ποια η διαφορά μεταξύ δικαιοσύνης και δικαίου και ποια μεταξύ νόμου και της αληθείας του Θεού; 

Κάπως έτσι φτάσαμε στις μέρες μας, έναν απίστευτο διωγμό που μάλλον μας περνά απαρατήρητος διότι, είτε κάνουμε πως δεν βλέπουμε, είτε πως δεν ακούμε, είτε πως δεν καταλαβαίνουμε το μεγαλύτερο διωγμό της Ορθοδοξίας, που οδηγεί σαφώς στο Άγιο μαρτύριο! 

Επειδή διωγμός από λάθος ή πλάνη δεν δικαιολογείται, αυτομάτως ο νους μας πάει σε σκευωρία, συνωμοσία η έχθρα κατά του Χριστού.

Από το 2002, για θέματα πίστεως, οι ζηλωτές πατέρες της Παλαιφάτου Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, έχουν υποστεί, περί τα 59 δικαστήρια και 10 εφετεία… κυρίως για ευφάνταστα και εφευρημένα κατηγορητήρια, όσο ποτέ δεν γνωρίσαμε στο ιστορικό των διωγμών κατά, μοναχών ορθοδόξων ακόμα και στην αρχαία Ρώμη.

Διωγμός σημαίνει έμμονη διωκτική δράσις μετά πείσματος και κακίας, αντίθετα προς το Ευαγγέλιο, αλλά άξιο αναλύσεως στην σφαίρα της ψυχιατρικής ή ενός εμπερίστατου ξορκισμού!

Αν σκεφτεί λοιπόν ο κάθε εχέφρων Ορθόδοξος, το τι ακριβώς συμβαίνει 18 ολόκληρα χρόνια αδιάλειπτα στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου, το πώς ένας υπερήλιξ μοναχός των 80, 90, 100 ή και πλέον ετών που διακόνησε εντός του Αγίου Όρους, που εκάρη επίσης εντός του Αγίου όρους και καταξιώθηκε του μεγάλου σχήματος, έχει χαρακτηριστεί και καταδικαστεί με το νόμο του Καίσαρος ως καταληψίας! 

Εν αντιθέσει με τους δύο διεκδικούντας μόνον υλικά αγαθά και χρήμα οι οποίοι δεν αποτελούν γνήσιο αγιορείτικο σχήμα, διότι δεν εκάρησαν εντός του Αγίου όρους και δεν αποτέλεσαν μία νόμιμον αριθμητικώς σύναξιν της γεροντίας της Μονής και κυρίως ουδέποτε εμφανίστηκαν εντός της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, ούτε ως τουρίστες ποτέ!

Τοίνοι τρόπω τώρα, διεκδικούν τα πάντα αντιποιούντες, το όνομα και την σφραγίδα της ιεράς Μονής Εσφιγμένου. 

Πόσο άλλο μπορούν να αντέξουν οι γέροντες μοναχοί, της πανιέρου γνωστής ανά τον κόσμο, Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, από όσα έχουν υποστεί;

Τους πήραν το τρακτέρ μοναδικό μέσο καλλιεργειών ή μεταφοράς. 

Τους πήραν τα αυτοκίνητα που δεν τους ανήκουν. 

Τους πήραν τα σκάφη ψαρέματος και μεταφοράς. 

Τους πήραν το κονάκι στη Θεσσαλονίκη. 

Τους πήραν το κονάκι στα Νέα ρόδα. 

Τους πήραν το κτήμα στην Ιερισσό ως μόνη τροφοδοσία της μονής τους. Τους πήραν κτήματα και μετόχια.

Τους πήραν τα χρήματα περί τα πέντε εκατομμύρια δραχμές, τα προβλεπόμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τώρα ζητούν και αυτό το ίδιο προπύργιο της Ορθοδοξίας, 1.700 χρόνια ζωής, να το κάνουν τι;

Ένας ολόκληρος στρατώνας του Θεού που μπορεί να φιλοξενεί ακόμα και 1.000 άτομα προσκυνητών…, πώς θα μπορέσει να λειτουργηθεί στα χέρια 2 ατόμων μόνο; Πώς θα μπορέσει να λειτουργηθεί ένα μοναστήρι 100 στρεμμάτων με ποιους λειτουργούς; Με ποία πίστη; Ποία ομολογία;

Ανάμεσα σε όλα αυτά, ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος είναι υπερήφανος για τα συμβαίνοντα; Εμμένει στην προστασία ανθρώπων που δεν σεβάστηκαν την Αγία παράδοση και την κοινωνία του Αγίου πνεύματος στην ένδοξη κατά θεόν πνευματικότητα, ως πόλον έλξης πολλών χιλιάδων προσκυνητών από όλη την Ελλάδα με το απαιτούμενο δέος και κατάνυξι;

Αγαπητέ αναγνώστη, αδελφέ εν Χριστώ, η παρούσα έστω μία υστάτη προσέγγισις, προς όλους τους πιστεύοντας, ενεργούς προσκηνυτάς, αλλά και προς όλους τους ελαφρά τη καρδία προσδοκώντας την «Ανάσταση των νεκρών»…, ενσκύψατε κατά δύναμιν στο εν λόγω…, θέμα του μοναδικού, στον πλανήτη, επί 18 ολόκληρα χρόνια, αδυσώπητο διωγμό, αθώων Πατέρων, που ισοδυναμεί με το χτύπημα, στην Αγία Σοφία Κωνσταντινουπόλεως.

Μέχρι σήμερα ολόκληρη η Ελλάδα ανησυχεί για ποικίλες προσβολές του έθνους και της θρησκείας, είτε από Ανατολής, είτε από Βορράν και Θεός ξέρει από πού αλλού, όμως εξίσου αγωνιωδώς παρακολουθεί έναν άδικο όσο και θεοκτόνο διωγμό της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου και προσωπικά κατά του καθηγουμένου αυτής γέροντος Μεθοδίου.

Έναν διωγμό ατελείωτο, ανελέητο, αδελφοκτόνο, απάνθρωπο και αντίθεό! Ένας διωγμός καθαρά για λόγους πίστεως…!

18 ολόκληρα χρόνια και συνεχίζεται, χωρίς θρησκευτική ή ηθική  συνείδηση, πρωτοφανής στα δρώμενα της Ορθοδοξίας ξεκάθαρα και κατά δήλωσιν…. προωθημένος φαναριώτικα.

Δεν θάταν υπερβολή να ομιλούμε, για ένα αρνητικό ρεκόρ, στο βιβλίο Γκίνες!

Δεν είναι τυχαίο, ότι σχεδόν 59 δικαστήρια και 10 Εφετεία…. έχουν λάβει χώρα, μέχρις, οικονομικής εξαντλήσεως, της πολυπληθούς Ιεράς Μονής, που ήδη εισήλθε στο πνεύμα των μακαρισμών ως «Μακάριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν δικαιοσύνης».

Οι δε διώκται, αφού κέρδισαν…, ο Θεός ξέρει πως, πρώτα την αντιποίησιν, της Ιεράς Μονής στο όνομα αυτής, κέρδισαν και ότι ανήκει σε αυτήν. Αλλά τι οφελεί, κατά το Ευαγγέλιο, όταν τον κόσμο όλον κερδίσουν, την δε αυτών ψυχή ζημιωθούν;

Οι μεν 2, εζημειώθησαν, δεν γνωρίζουν όμως, ότι με τις πράξεις των, έθεσαν στεφάνους αδαμαντίνους, επί τας Κεφαλάς των παλαιών γερόντων!

18 ολόκληρα χρόνια λοιπόν, γνωρίσαμε τα αδηφάγα όργανα του Φαναρίου…, όμως, τόσα χρόνια, δεν νοιάστηκε κανείς, εκκλησιαστικός ηγέτης, κανείς πολιτικός υπεύθυνος, κανείς εισαγγελέας να εμβαθύνει στο αγεφύρωτο χάσμα του νόμου, κανείς ακαδημαϊκός φιλοσοφεύων, κανείς ευαίσθητος Λόγιος που έχουν…. καλλιγώσει τον ψύλλον, να δράσει αυτοβούλως, συναισθηματικά ή με Σοφία Θεού, ώστε να δοθεί η εντύπωση παγκοίνως, ότι αυτή η κοινωνία της φθοράς και διαφθοράς έχει πιάσει πάτο επιτέλους, για να μην χαθεί η ελπίδα…!

Αγαπητέ αναγνώστη της παρούσης, σκέψου τις ευθύνες σου και όλοι μαζί να συναφυπνιστούμε στα κακά και δυσάρεστα που μας περιμένουν στη Χώρα μας, ώστε να κάνουμε μία επιστροφή, στον καλό μας εαυτό και με τα λόγια του Χριστού να ενστερνιστούμε το…, «ει εμέ εδίωξαν και υμάς διώξουσι».., σκεπτόμενοι το φοβερόν βήμα, ενώπιον του κυρίου, που μας περιμένει ανέτοιμους και αναπολόγητους.

Εάν πέσει η Ιερά Μονή Εσφιγμένου, η πολυπληθής και Αγία του ηγουμένου Μεθοδίου, ισοδυναμεί, με την πτώσιν της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως!

Ο σύλλογος Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος Παιανίας 

δια του προέδρου 

Αθανασίου Νικολάου Παπαγεωργίου 

Ιατρού χειρουργού, Διδάκτορος Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τηλ:6937024386

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.