Παλαιό Ημερολόγιο :
08/04/2021
Νέο Ημερολόγιο :
21/04/2021
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

ΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΛΟΓΟ...

ΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΛΟΓΟ...

Ο λόγος επειδή είναι δώρο του Θεού, είναι άσκηση και τέχνη, έφεση και αγώνας, χάρισμα και ικανότητα· γι’ αυτό και έχει αδήριτη ανάγκη από την ταπείνωση και την αρετή.
Όταν μας λείπει το βίωμα, ας μας λείπει τότε και ο λόγος.
Το καλύτερο άρμα των ενδόμυχων παθών μας είναι ο εσπευσμένος και ασύνετος λόγος.
Σήμερα, βλέπεις οι περισσότεροι άνθρωποι, με τα μεγαλύτερα κενά μέσα τους, να μιλούν για να μιλούν.
Αν θέλουμε να έχουμε ουσιαστικό λόγο στον ουσιαστικό λόγο, πρέπει πάνω απ’ όλα να έχουμε τη δύναμη του βιώματος μέσα μας.
Αν δεν έχουμε τούτη τη δύναμη, θα βλέπουμε –και κυρίως θα αισθανόμαστε– πολλές λέξεις μαζί να υπηρετούν την πλήρη ακατανοησία· πολλές εξηγήσεις να μεγαλώνουν την ασυμφωνία και τη διάσταση· πολλές απαντήσεις να γιγαντώνουν τις απορίες· πολλούς διαλόγους να προωθούν την εμπάθεια, την προπέτεια και την αδιακρισία· πολλές φράσεις να υφαίνουν το κενό, τη μοναξιά, την πλήξη και τον πόνο.
Δεν είναι λίγες οι φορές που, λόγος και λόγια συνανθρώπων που ακούσαμε δυσάρεστα ή τραυματικά, θα ευχόμασταν να μην είχαν ποτέ ήχο και φθόγγο.
Αντίθετα, υπήρξαν σιωπές κάποιων υπέροχων ανθρώπων που μας πρόσφεραν αισθαντικά τέτοια παράκληση, δύναμη ή σοφία, που δεν την είχαν και δεν την έχουν όλες οι εξυπνάδες των λόγων και των λογάδων του κόσμου…

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.