Παλαιό Ημερολόγιο :
15/03/2024
Νέο Ημερολόγιο :
28/03/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Σοκάρουν τα αποτελέσματα της έρευνας: «Ο θάνατός σου η ζωή μου»

Σοκάρουν τα αποτελέσματα της έρευνας: «Ο θάνατός σου η ζωή μου»


Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Συγκλονισμένα τα μέλη του κινήματος «Αφήστε με να ζήσω» μπροστά στην τρομερή διαπίστωση που αφορά τη χρησιμοποίηση κυτταρικών σειρών από εκτρωθέντα έμβρυα για την ανάπτυξη των εμβολίων κατά του Covid-19.
Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr



Ένα πολύ αξιόλογο και δραστήριο κίνημα, το οποίο υπερασπίζεται τον πλέον ανυπεράσπιστο άνθρωπο, το έμβρυο, είναι αυτό με την ονομασία «Αφήστε με να ζήσω». Ουσιαστικά, όπως δηλώνεται από τα ίδια τα μέλη του, είναι ένα κίνημα Υπέρ της Ζωής του Αγέννητου Παιδιού (Pro-Life). Το σημαντικότερο είναι ότι το κίνημα αυτό έχει ως βάση την Ορθόδοξη Χριστιανική διδασκαλία, από την οποία απορρέει ότι η ανθρώπινη ζωή δημιουργείται ακριβώς τη στιγμή της γονιμοποίησης.


Σύμφωνα με δήλωσή τους, που υπάρχει αναρτημένη στη σελίδα τους στο διαδίκτυο, «οποιαδήποτε καταστροφική δράση επί της ανθρώπινης ζωής -είτε άμεσα με τη μορφή μηχανικής ή χημικής ή άλλης επέμβασης (π.χ. ακτινοβολίας), είτε έμμεσα, με τη μορφή στέρησης των υποστηρικτικών της ζωής λειτουργιών, που αφορούν το νεοσχηματισθέντα άνθρωπο, και σε οποιοδήποτε στάδιο ανάπτυξης αυτού (ως ζυγωτού, μοριδίου, βλαστοκύστης, πρώιμα εμφυτευμένου εμβρύου ή επόμενου σταδίου ανάπτυξης έως και τον τοκετό), η οποία οδηγεί σε καταστροφή και τερματισμό της ζωής του- συνιστά αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής και είναι πράξη που προσβάλλει άμεσα το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα στη ζωή».

Ήταν, επομένως, εντελώς φυσικό να αντιδράσουν αντανακλαστικά μπροστά στην τρομερή και αποτρόπαια είδηση που αφορά τη χρησιμοποίηση κυτταρικών σειρών από εκτρωθέντα έμβρυα για την ανάπτυξη διαφόρων τύπων εμβολίων κατά του Covid-19. Όπως διαβάζουμε στη σχετική ανάρτησή τους στο διαδίκτυο1, το εν λόγω κίνημα, προβληματισμένο πολύ σοβαρά, προχώρησε σε ειδικότερη μελέτη.

Δυστυχώς το αποτέλεσμα της μελέτης και της έρευνάς τους έδειξε ότι όλα τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, που ήδη χρησιμοποιούνται ή αναμένεται να κυκλοφορήσουν στη χώρα μας ως το τέλος του 2021, έγιναν με χρήση εμβρυϊκών κυτταρικών σειρών που προέρχονται από εκτρωθέντα αγέννητα παιδιά.

Στη συνέχεια της ανάρτησής τους γίνεται ειδική αναφορά σε καθεμιά από τις γνωστές πλέον εταιρείες ανάπτυξης, παραγωγής και διακίνησης των αναξιόπιστων και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας, αλλά και επικίνδυνων για την υγεία των ανθρώπων, εμβολίων.

Έτσι, η Pfizer/BioNTech χρησιμοποίησε την εμβρυϊκή κυτταρική σειρά HEK293 (εμβρυϊκά κύτταρα νεφρού) στην έρευνα, την ανάπτυξη και τον έλεγχο του εμβολίου. Ως γνωστόν, το εμβόλιο της Pfizer είναι ένα mRNA εμβόλιο. Και είναι άγνωστο αν συνεχίζει να χρησιμοποιεί την εμβρυϊκή κυτταρική σειρά για τους συνεχόμενους ελέγχους της ή την μέχρι τώρα παραγωγή τους.

Επίσης, η Moderna, για το mRNA εμβόλιό της, χρησιμοποίησε την εμβρυϊκή κυτταρική σειρά ΗΕΚ293(εμβρυϊκά κύτταρα νεφρού) στην έρευνα, την ανάπτυξη και τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας του εμβολίου. Δεν είναι γνωστό αν εξακολουθεί να τα χρησιμοποιεί στους συνεχείς ποιοτικούς ελέγχους κατά την παρασκευή του.

Η AstraZeneca χρησιμοποίησε και εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την εμβρυϊκή κυτταρική σειρά ΗΕΚ293 στην έρευνα και ανάπτυξη του εμβολίου. Επίσης, χρησιμοποίησε την κυτταρική σειρά MRC-5 (κύτταρα πνεύμονος εμβρύου) σε κάποιο στάδιο της έρευνάς της για το εμβόλιο. Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο της AstraZeneca βασίζεται σε διαφορετική τεχνολογία από τα εμβόλια mRNA.

Το εμβόλιο της Johnson & Johns, το οποίο βασίζεται σε φορέα αδενοϊό, όπως και της AstraZeneca, παρασκευάζεται χρησιμοποιώντας την κυτταρική σειρά PER.C6 (εμβρυϊκά κύτταρα αμφιβληστροειδούς) στην έρευνα και ανάπτυξη του εμβολίου μέχρι το τελικό προϊόν.

Το Ρωσικό εμβόλιο, που βασίζεται στην τεχνολογία του φορέα του αδενοϊού, χρησιμοποιεί τα εμβρυϊκά νεφρικά κύτταρα (ΗΕΚ293) στη φάση σχεδιασμού, ανάπτυξης, παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου. Σε όλα δηλαδή τα στάδια μέχρι το τελικό προϊόν.

Τέλος, το Κινεζικό εμβόλιο της εταιρείας CanSino Biologics χρησιμοποιεί εμβρυϊκά νεφρικά κύτταρα ΗΕΚ293 σε όλες τις φάσεις παραγωγής μέχρι το τελικό προϊόν.

Τα αποτελέσματα της έρευνας που έκαναν τα μέλη του κινήματος «Αφήστε με να ζήσω» είναι τραγικά και αποκαρδιωτικά. Βαθύ άλγος προκαλεί στην ψυχή του κάθε ανθρώπου η σκληρή και αδίστακτη πραγματικότητα στην οποία ζούμε. Μια πραγματικότητα που χτίζεται και καθοδηγείται από ανθρώπους που δεν έχουν φόβο Θεού μέσα τους. Κατά συνέπεια δεν μπορεί να υπάρχει σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή. Μόνο δαιμονικά μυαλά μπορούν να εμπορευτούν την ανθρώπινη ύπαρξη.

Μια ολόκληρη στρατιά αποτελούμενη από επιστήμονες, πολιτικούς, επιχειρηματίες -οι οποίοι είναι παραδομένοι και χειραγωγούμενοι από δαιμονικά πνεύματα- παρακινούμενη από άκρατη αλαζονεία και εωσφορικό εγωισμό, αφαιρεί ζωές για να σώσει τάχα άλλες. Στα νύχια όλων αυτών βρίσκονται τα ανυπεράσπιστα πλάσματα του Θεού μας, τα αγέννητα παιδιά, τα οποία μετατρέπονται σε εμπορεύσιμα προϊόντα.

Όχι αγαπητοί! Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα! Όση αξία έχει η ζωή του μεσήλικα ή του ηλικιωμένου που θέλει να κάνει το εμβόλιο για να μην πεθάνει από τον δήθεν θανατηφόρο κορωνοϊό, τόση αξία έχει και η ζωή του εμβρύου.

Κατά την χριστιανική διδασκαλία μας, το έμβρυο από την πρώτη στιγμή της σύλληψης είναι ένας τέλειος άνθρωπος, και έχει μέσα του την αθάνατη ψυχή δοσμένη από τον Δημιουργό. Λέει ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός: «Άμα δε το σώμα και η ψυχή πέπλασται, ου το μεν πρώτον, το δε ύστερον»2. Δε νοείται δηλαδή ούτε απειροελάχιστο διάστημα να υπάρξει σώμα άνευ ψυχής, ούτε ψυχή άνευ σώματος. Τουτέστιν, άνθρωπος τέλειος σκοτώνεται για να ζήσει κάποιος άλλος!

Ενώπιον αυτού του γεγονότος τίθενται μέγιστα ηθικά διλήμματα. Πώς είναι δυνατόν να δεχθούμε ένα προϊόν, στη συγκεκριμένη περίπτωση ένα εμβόλιο, το οποίο έχει παραχθεί από κομμάτια ενός βιαίως σκοτωμένου ανθρώπου; Ας μην ωραιοποιούμε άλλο τα πράγματα. Και ας πάψουμε, χριστιανοί όντες, να ακούμε τους επιστήμονες ως να μας μιλάει ο Θεός μας. Επιπρόσθετα πρέπει να αναλογιστούμε και την αμαρτία που προκύπτει από αυτήν την πράξη, καθώς έχει αφαιρεθεί μια ζωή.

Ας μην παρασυρθούμε από τον εαυτούλη μας και το συμφέρον του. Ας θυμηθούμε επιτέλους ότι είμαστε χριστιανοί Ορθόδοξοι και ότι στο βίωμα της Ορθοδοξίας ενοικεί το θυσιαστικό πνεύμα.

Και σίγουρα ας μην παρασυρθούμε από τους σύγχρονους εκκλησιαστικούς ταγούς, τους ασύνετους και σκοτισμένους, τους ποδηγετημένους από τα πνεύματα της πλάνης, οι οποίοι έσπευσαν να εμβολιασθούν επισύροντας για πολλοστή φορά την οργή του Θεού πάνω τους.

1.https://afistemenaziso.gr/texts/medical/anaptyksi-emvolion-covid-19-kai-xrisi-kyttarikon-seiron-apo-ektrothenta-emvrya
2.Ιωάννου του Δαμασκηνού, Έκδοσης Ακριβής Πίστεως 2,2, PG 94, 921

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.