Παλαιό Ημερολόγιο :
05/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
18/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Πρώτα την καθαρότητα

Πρώτα την καθαρότητα

Όταν ακούσεις να λέγει η Αγία γραφή ότι ο Θεός θα <<αποδώση εκάστω κατά τα έργα αυτού>> (Ρωμ. Β',6),, μη νομίσης ότι εννοεί ως έργα τις πράξεις για τις οποίες θα προσφερθεί ως μισθός η γέεννα του πυρός ή η Βασιλεία των Ουρανών, αλλά έργα οφειλόμενα στην πίστιν ή απιστίαν προς Αυτόν. Ο Χριστός αποδίδει στον καθένα κατά τα έργα του, όχι ως έμπορος πραγμάτων, αλλά ως Θεός που μας εδημιούργησε και μας εξηγόρασεν εκ της αμαρτίας.
Όσοι λοιπόν έχουν αξιωθεί του Λουτρού, με το οποίον αναγεννώμεθα και πάλιν, δηλαδή το Άγιο Βάπτισμα, οφείλουμε να εκτελούμε τα αγαθά έργα, όχι για να προσφέρουμε ανταπόδοση για την Χάρι που μας δίδεται με το Άγιο Πνεύμα, αλλά για να εξασφαλίσουμε την καθαρότητα, την οποία εκερδίσαμε δια του Μυστηρίου του Αγίου Βαπτίσματος. Κάθε έργο αγαθόν, που το πραγματοποιούμε με τη δική μας ανθρώπινη φύσιν, μας καθιστά ικανούς να απέχουμε από το αντίθετον κακόν, δεν μπορεί όμως να μας προσθέσει αγιότητα, την οποίαν μόνο η θεία Χάρις εξασφαλίζει.
Άγιος Μάρκος ο Ασκητής

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.