Παλαιό Ημερολόγιο :
23/02/2021
Νέο Ημερολόγιο :
08/03/2021
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Ας δώσουμε ολόκληρο τον εαυτό μας στον Κύριο για να δεχτούμε και Αυτόν ολόκληρο

Ας δώσουμε ολόκληρο τον εαυτό μας στον Κύριο για να δεχτούμε και Αυτόν ολόκληρο
Ας γίνουμε θεοί γι' αυτόν, επειδή γι' αυτό έγινε άνθρωπος Αυτός, που από την φύση του είναι Θεός και Δεσπότης.
Ας υπακούσουμε σε Αυτόν, και ασταμάτητα θ' αντικρούει τους εχθρούς μας. Ει ο λαός μου ήκουσε μου λέγει, Ισραήλ ταίς όδοίς μου ει επορεύθη εν τω μηδενί αν τους εχθρούς αυτών εταπείνωσα, και επί τους θλίβοντας αυτούς επέβαλον αν την χείρα μου. Πάσαν την ελπίδα ημών επ' αυτόν μόνον θήσωμεν (Ψαλμ. ,80,14-15).
Ας στρέψουμε όλοι τη μέριμνα μας μόνο σε Αυτόν, και θα μας ελευθερώσει από κάθε θλίψη και σε όλη μας τη ζωή θα μας διατρέφει.
Ας αγαπήσουμε κάθε άνθρωπο με την ψυχή μας, αλλά σε κανέναν από τους ανθρώπους να μην έχουμε ελπίδα, γιατί εφόσον μας συντηρεί ο Κύριος, οι μεν φίλοι, όλοι μας περιποιούνται, οι δε εχθροί, όλοι χάνουν τη δύναμή τους πάνω μας.
Σε περίπτωση όμως, που μας εγκαταλείψει ο Κύριος, τότε και όλοι οι φίλοι μας εγκαταλείπουν και οι εχθροί όλοι, παίρνουν δύναμη πάνω μας. Επίσης και αυτός, που ελπίζει στον εαυτό του, θα πέσει <<πτώμα εξαίσιον>>. Αυτός δε που ελπίζει στον Κύριο, θα υψωθεί. Γι' αυτό και ο Δαβίδ έλεγε: ου γάρ επί τω τόξω μου ελπιώ, και η ρομφαία μου ου σώσει με. Έσωσας γάρ ημάς εκ των θλιβόντων ημάς, και τους μισούντας ημάς κατήσχυνας.(Ψαλμ. 43, 7-8).
Άγιος Μάξιμος Ομολογητής

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.