Παλαιό Ημερολόγιο :
01/07/2024
Νέο Ημερολόγιο :
14/07/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

«Χαλβαδάκια» με χουρμάδες και καρδάμωμο

«Χαλβαδάκια» με χουρμάδες και καρδάμωμο

Υλικά
Κομμάτια: 8-10
350 γρ. ταχίνι
400 γρ. καλής ποιότητας χουρμάδες, χοντροκομμένοι
1 κουτ. γλυκού καρδάμωμο (τα εσωτερικά σποράκια, όχι οι εξωτερικές κάψες – κοπανίζουμε τις κάψες και απελευθερώνουμε τα σποράκια)
40 γρ. ψίχα από ανάλατα κελυφωτά φυστίκια, χοντροσπασμένα
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε τα «χαλβαδάκια» με χουρμάδες και καρδάμωμο χτυπάμε στον πολυκόφτη το ταχίνι με τους χουρμάδες και το καρδάμωμο μέχρι να ομογενοποιηθούν σε μια πυκνή πάστα.
Κάθε τόσο σταματάμε τη λειτουργία της συσκευής και με ελαστική σπάτουλα στρώνουμε το μείγμα προς τα μαχαίρια, γιατί θα κολλάει αρχικά στα τοιχώματα.
Μεταφέρουμε το μείγμα ανάμεσα σε δύο μεγάλα φύλλα λαδόκολλας και με τον πλάστη το ανοίγουμε σε φύλλο χοντρό, με πάχος περίπου 2 εκ.
Αφαιρούμε την επάνω λαδόκολλα και σκορπίζουμε στο φύλλο τα φιστίκια ομοιόμορφα.
Μεταφέρουμε τη λαδόκολλα με το φύλλο στο ψυγείο και αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα, για να σφίξει καλά.
Με κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.