Παλαιό Ημερολόγιο :
01/07/2024
Νέο Ημερολόγιο :
14/07/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Μήνυμα του Γέροντος Μεθοδίου Αγιορείτου Εσφιγμενίτου στο Family Pride

Ερχόμενοι από το Άγιον Όρος, από το Περιβόλι της Παναγίας μας, και ειδικά από την διωκόμενη Ιερά μονή Εσφιγμένου, σας μεταφέρουμε τις ευχές και ευλογίες του Αγίου Γέροντος της Μονής μας, αρχιμανδρίτου Μεθοδίου. 

Είμαστε σήμερα εδώ μαζί σας, για να διατρανώσουμε με την παρουσία μας την πίστη μας στην αξία της παραδοσιακής οικογένειας, την οποία η Νέα Τάξη Πραγμάτων με λύσσα πολεμά και υπονομεύει, περισσότερο από ποτέ. 

Ο Ιησούς Χριστός με την ιστορία του γάμου στην Κανά της Γαλιλαίας, παρουσιάζει την διδασκαλία Του και διατυπώνει την ηθική βάση της χριστιανικής ηθικής. Αυτήν την ηθική βάση, επιχειρούν να διαστρεβλώσουν και να ακυρώσουν σήμερα. Όμως εμείς οφείλουμε να διατηρήσουμε αμόλυντη και ανόθευτη την διδασκαλία της Εκκλησίας μας, κατά την οποία ομολογούμε, παραδεχόμαστε και αποδεχόμαστε ως μοναδικό θέλημα του Θεού, μόνο την ένωση ενός άνδρα με μία γυναίκα και καμιά άλλη ένωση προσώπων. 

Γι αυτήν και μόνον την ένωση μίλησε ο Θεάνθρωπος, και σε αυτήν την ένωση παραβρέθηκε τελώντας και το θαύμα της μεταλλαγής του ύδατος σε οίνου, για να μας βεβαιώσει με το εν λόγω θαύμα, ότι εκεί επαναπαύεται η Θεία Χάρη, εκεί εκπληρώνεται ο σκοπός της δημιουργίας των δύο φύλων, στην δημιουργία της οικογένειας. 

Σε αντιδιαστολή λοιπόν έγκατα της αβύσσου, εμείς δηλώνουμε ότι μόνο μία οικογένεια ευλόγησε ο Θεός. Αυτήν η οποία αποτελείται από έναν άνδρα και μία γυναίκα. Μόνο σε αυτήν την συζυγική σύνθεση μπορεί να έρθει η ευλογία από τον Θεό, εάν βέβαια και η οικογένεια αυτή ακολουθήσει τον δρόμο της ορθοδοξίας και σεβαστεί τους Ιερούς Κανόνες τους οποίους οι άγιοι Πατέρες της Πίστης μας εθεσμοθέτησαν. Και όταν η οικογένεια ζει σύμφωνα με το θέλημα του Θεού, τότε μεγαλουργεί.

 Αμέτρητες χρυσές σελίδες της ελληνικής ιστορίας, αναφέρονται στους βίους και τα άθλα αγίων, εθνικών ηρώων, μεγάλων επιστημόνων, ευεργετών του έθνους, φιλοσόφων και πολλών άλλων, οι οποίοι ευεργέτησαν την χώρα, οικοδόμησαν την κοινωνία, τράνωσαν την ορθόδοξη πίστη και έκαναν περήφανη την εκκλησία μας και το ελληνικό έθνος, οι οποίοι προήλθαν από οικογένειες ενός άνδρα και μίας γυναίκας. Ποτέ και πουθενά δεν έχει αναφερθεί το αντίθετο, και δικαίως, διότι η οικογένεια αποτελεί το κύτταρο κάθε κοινωνίας, και τον θεμέλιο λίθο κάθε επαινετού οικοδομήματος. 

Γι αυτό και σήμερα στην εποχή της αποδόμησης και της αμφισβήτησης, η οικογένεια τόσο απειλείται, υπονομεύεται, και αμφισβητείται και μάλιστα με λύσσα, διότι όσο υπάρχουν ορθόδοξες και υγιείς οικογένειες, θα υπάρχουμε ως έθνος, θα υπάρχουν χριστιανοί, θα υπάρχουν άγιοι, θα υπάρχουν παραδείγματα προς μίμηση. Με λίγα λόγια, θα υπάρχει ελπίδα, θα υπάρχει σωτηρία. 

Όλοι μας είμαστε ελεύθεροι να επιλέξουμε μεταξύ του Χριστού και του Βελίαρ, μεταξύ του Παραδείσου και της Κόλασης. 

Εμείς επιλέγουμε τον Δεσπότη Χριστό, επιλέγουμε την παραδοσιακή ορθόδοξη οικογένεια, επιλέγουμε την ευαγγελική διδασκαλία. 

Επιστροφή λοιπόν, σε πείσμα των υπηρετών του σκότους, στις ρίζες μας, 

επιστροφή στις παραδοσιακές αξίες και την πατρώα ευσέβεια. 

Επιστροφή στον Θεό, διότι και η αμφισβήτηση της αξίας οικογένειας την οποία βιώνουμε, είναι ένα τα αποτελέσματα της αποστασίας μας. Επιστροφή στην υπακοή των Ιερών Κανόνων, διότι ο μοντερνισμός και ο νεοτερισμός, προκαλούν τον θάνατο της ψυχής. 

Επιστροφή στην διδασκαλία των Αγίων της Εκκλησίας μας, διότι η παρακοή κολάζει. 

Επιστροφή στην ηθική ακεραιότητα, διότι η ανηθικότητα αποτελεί την λέπρα της ψυχής. 

Ο μεγάλος άγιος της Εκκλησίας μας, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος συνοψίζει την αξία της οικογένειας στα ακόλουθα λόγια: 

« Όπου υπάρχει άνδρας, γυναίκα και παιδιά και ομόνοια και αγάπη και είναι συνδεδεμένοι με τους δεσμούς της αρετής, εκεί ανάμεσά τους βρίσκεται ο Χριστός». 

Τέτοιες οικογένειες χρειάζεται η πατρίδα μας. 

ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 

ΌΧΙ ΣΤΑ ΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ 

ΌΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ 

Ευχόμαστε κάθε ευλογία και χάρη σε όσους αδελφούς μας είναι σήμερα εδώ. 

Ευχέτης προς Κύριον 

  

Ο  ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ 

Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος και οι συν εν εμοί εν Χριστώ Αδελφοί

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.