Παλαιό Ημερολόγιο :
01/07/2024
Νέο Ημερολόγιο :
14/07/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Βίντεο - Η ομιλία του Γέροντος Μεθοδίου στην εορτή του Αγίου Μεθοδίου 27-06-24.


Βίντεο - Η ομιλία του Γέροντος Μεθοδίου στην εορτή του Αγίου Μεθοδίου 27-06-24.

Τα ονομαστήρια του άγει σήμερα Πέμπτη 14 Ιουνίου Π.Η.

ο  Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Α.Ο.  πανοσιολογιώτατος  Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος. 

•Αγίου Μεθοδίου Αρχιεπισκόπου ΚΠολεως, του ομολογητού (847μ.Χ) 

Σας ευχόμαστε να έχετε μακροημέρευση και την άνωθεν ενίσχυση για τη συνέχιση της εΰορκης διακονίας,

καθώς καί στό ακαινοτόμητο ορθόδοξο - ομολογιακό ἐκκλησιαστικό σας φρόνημα, διά των οποίων μέ τήν Χάρη του Θεού καί της Εφόρου του Αγιονύμου Όρους υπηρετείτε από τήν Ἡγουμενική θέση μέ αὐταπάρνηση και αυτοθυσία διωκόμενος για την αγάπη του Χριστού ίνα πληρωθή τὸ ρηθέν υπὸ τού Κυρίου : 

10. Μακάριοι οἱ δεδιωγμένοι ἕνεκεν δικαιοσύνης· ὅτι αὐτῶν ἐστιν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν. 

Στον ένατο μακαρισμό (ε΄ 11-12): 

Μακάριοί ἐστε, ὅταν ὀνειδίσωσιν ὑμᾶς καὶ διώξωσιν καὶ εἴπωσιν πᾶν πονηρὸν [ρήμα] καθ’ ὑμῶν ψευδόμενοι, ἕνεκεν ἐμοῦ· χαίρετε καὶ ἀγαλλιᾶσθε, ὅτι ὁ μισθὸς ὑμῶν πολὺς ἐν τοῖς οὐρανοῖς· οὕτως γὰρ ἐδίωξαν τοὺς προφήτας τοὺς πρὸ ὑμῶν. 

«Εἰ ἐμὲ ἐδίωξαν καὶ ὑμᾶς διώξουσιν» ('Ιω. ιε΄ 20) 

Τον ευλογούντα και αγιάζοντα ημάς, Κύριε, φύλαττε εις πολλά έτη  Δέσποτα...(!!!) 

Η ομάδα των διαχειριστών 

#Filoiesfigmenou #athos #god #ορθοδοξια

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.