Παλαιό Ημερολόγιο :
01/07/2024
Νέο Ημερολόγιο :
14/07/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Επιστήμονες υποστηρίζουν πως θα πετύχουμε την αθανασία μέχρι το 2030

Μέχρι σήμερα, γνωρίζουμε όλοι πως δεν θα ζήσουμε για πάντα, καθώς ο χρόνος που μας έχει δοθεί σε αυτό το κομμάτι βράχου που πλέει στο σύμπαν, είναι περιορισμένος. Αρκετοί θα ήθελαν να ζήσουν για πάντα, άλλοι θέλουν να ζήσουν όσο ορίζεται από τους κανόνες της βιολογίες, αλλά να έχουν γεμάτη ζωή. Μπορούμε να πετύχουμε την αθανασία;

Σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε, μέχρι το 2030 ενδέχεται να έχετε την επιλογή για το πόσο θα μπορείτε να ζήσετε. Επιστήμονες εκτιμούν πως μέσα στην δεκαετία του 2030 θα μπορέσουμε να αλλάξουμε κάτι που ονομάζεται «ταχύτητα διαφυγής μακροζωίας», ώστε να είμαστε σε θέση να ζήσουμε για πάντα.

Προς το παρόν είναι μια ιδέα, που όμως βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα. Σύμφωνα με αυτή, η επιστήμη θα μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γερνάει το σώμα μας, καθυστερώντας πάρα πολύ τη διαδικασία. Ήδη γνωρίζουμε πως μπορούμε να φτάσουμε μέχρι τα 100 έτη, με το σώμα ενός ανθρώπου που είναι στα 30 ή τα 40, όμως το DNA μας έχει περιορισμούς, που θέτουν την μέγιστη ηλικία που μπορεί να φτάσει το σώμα μας περίπου στα 130 έτη. Μετά απλά κλείνει τα πάντα.

DNA αθανασία

Η επιστήμη έχει κάνει τεράστια άλματα σε αυτό τον τομέα, βρίσκοντας τρόπους να αναζωογονούμε τα κύτταρά μας, εμποδίζοντας την διαδικασία της γήρανσης, μέχρι κάποιο βαθμό. Οι άνθρωποι έχουν την χρονολογική ηλικία που είναι η ηλικία από την μέρα που γεννηθήκαμε και την βιολογική ηλικία, που είναι η ηλικία του σώματός μας με βάση την γήρανση. Η βιολογική ηλικία στην ουσία μας δηλώνει την κατάσταση του σώματός μας. Για παράδειγμα κάποιος στα 40 που αθλείται, προσέχει την διατροφή του και το δέρμα του και που είναι σε άριστη φυσική κατάσταση, αντίστοιχη με αυτή που είχε όταν ήταν στα 30 του, ενώ το δέρμα του, τα μάτια του και τα κόκκαλά του δεν παρουσιάζουν γήρανση, τότε η βιολογική του ηλικία είναι σαφώς χαμηλότερη. Αν από την άλλη, έχει σταματήσει να γυμνάζεται, πίνει και καπνίζει και το σώμα του είναι καταπονημένο, τότε η βιολογική του ηλικία είναι μεγαλύτερη.

Αυτό που προσπαθούν να κάνουν οι επιστήμονες, είναι να σταματήσουν την φθορά του σώματός μας, στον χρόνο. Στα 20 και τα 30 μας, το σώμα μας επουλώνεται πολύ πιο γρήγορα, καθώς έχουμε μεγάλη ανανέωση των κυττάρων μας. Όσο μεγαλώνουμε, ο ρυθμός με τον οποίο παράγουμε νέα κύτταρα μειώνεται. Αυξάνοντας την παραγωγή νέων κυττάρων, οι επιστήμονες έχουν καταφέρει να αντιστρέψουν την διαδικασία της γήρανσης σε πειραματόζωα, όμως έχουμε δρόμο ακόμα για να δούμε κάτι τέτοιο σε ανθρώπους.

Εσείς θα θέλατε να φτάσετε τα 100 με το σώμα ενός ανθρώπου στα 30; Θέλετε να ζήσετε για πάντα, έχοντας αθανασία από φυσικά αίτια; Εγώ σίγουρα ναι, αρκεί και τα αγαπημένα μου πρόσωπα να μπορούσαν να κάνουν το ίδιο. Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να ζω όταν όλοι όσοι αγαπώ έχουν φύγει. Πάντως, άσχετα με το αν θα πετύχουμε την αθανασία, πάντα είναι καλό να ζούμε και να εκτιμούμε τον χρόνο που έχουμε πάνω σε αυτό το βράχο που ονομάζουμε σπίτι μας.

ΠΗΓΗ

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.