Παλαιό Ημερολόγιο :
05/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
18/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Επικίνδυνος νόμος ψηφίστηκε στην Γαλλία – Αυστηρές ποινές για σχόλια σε ιδιωτικό περιβάλλον.

σ.σ. Το τέρας του ολοκληρωτισμού απλώνει τα πλοκάμια του και στην ιδιωτική ζωή των ανθρώπων με πρόφαση την «καταπολέμηση του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και των διακρίσεων»! Μετά την ιδιωτική ζωή τί άλλο ακολουθεί παρά η σκέψη, «για προληπτικούς λόγους» θα μας πουν, να σε προλάβουμε πριν πας και κάνεις το κακό, «για την ασφάλεια». Την ίδια ώρα δύο άνθρωποι συνελήφθησαν στο «Μακεδονία» για κακούργημα επειδή ο ένας άτμιζε και ο άλλος δεν ήθελε να δέσει την ζώνη του. Και αυτές τους οι πράξεις θεωρήθηκαν κακουργηματικές διότι διατάραξαν την «ασφάλεια» των συγκοινωνιών!

Σε μια σοβαρή αποκάλυψη προχώρησε την Τετάρτη η Μαρία Δεναξά. Η Ελληνίδα ανταποκρίτρια στο Παρίσι εξηγεί την επικινδυνότητα νέου νόμου που εγκρίθηκε από την Γαλλική Εθνοσυνέλευση που ποινικοποιεί ακόμη και τις ιδιωτικές συνομιλίες. Όπως εξηγεί η δημοσιογράφος, «οι σκοτεινές προθέσεις καλύπτονται πίσω από τον ευγενή σκοπό της “καταπολέμησης του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και των διακρίσεων”».

Η ανάρτηση της Μαρίας Δεναξά

«Την ώρα που όλος ο κόσμος εντός κι εκτός Γαλλίας, ασχολείται με τις φιλοπολεμικές προεδρικές φούσκες, γίνεται «δουλίτσα» στο γαλλικό Κοινοβούλιο. Σε πρώτη ανάγνωση ψηφίστηκε στη γαλλική Εθνοσυνέλευση στις 6 Μαρτίου, ο νόμος Lefèvre, που επιβάλλει αυστηρές ποινές για σχόλια που γίνονται σε ιδιωτικό περιβάλλον. Οι σκοτεινές προθέσεις καλύπτονται πίσω απο τον ευγενή σκοπό της “καταπολέμησης του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και των διακρίσεων”.

Ωστόσο στην πραγματικότητα, ο νόμος είναι άκρως προβληματικός κι επικίνδυνος: καθιερώνει την αρχή του μη διαχωρισμού μεταξύ δημόσιας και ιδιωτικής σφαίρας ! Αυτό είναι ο ορισμός του ολοκληρωτισμού καθώς για να λειτουργήσει, απαιτεί αναπόφευκτα την καταγγελία και τιμωρεί τα σχόλια που γίνονται σε ιδιωτικό πλαίσιο (εντός οικογένειας, σε συλλόγους, σε μια εταιρεία, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής μηνυμάτων κ.λπ.). Ακόμη πιο σοβαρό: κανένας Γάλλος βουλευτής δεν ψήφισε κατά. “Αποχή” από το κόμμα του Μελανσόν και την Ακροδεξιά.»

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.