Παλαιό Ημερολόγιο :
10/02/2024
Νέο Ημερολόγιο :
23/02/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Ναι, είναι γρύλος: Η Ιταλία δίνει πράσινο φως στο αλεύρι εντόμων για ανθρώπινη χρήση - Antimedia

Μια εταιρεία που παράγει αλεύρι από γρύλους έγινε η πρώτη στην Ιταλία που πήρε το πράσινο φως για να πουλάει τρόφιμα από έντομα για ανθρώπινη κατανάλωση, αψηφώντας ακόμη και την προσπάθεια της κυβέρνησης να περιορίσει τη χρήση του

Ο Josè Francesco Cianni, διευθύνων σύμβουλος της Nutrinsect, είπε: «Μια νέα σελίδα στην ιστορία των τροφίμων έχει ανοίξει» τώρα που το ενισχυμένο με θρεπτικά συστατικά αλεύρι μπορεί να ενσωματωθεί σε μια σειρά από είδη διατροφής.

«Αυτά είναι πολύ μεγάλα νέα για εμάς», είπε ο Cianni, του οποίου το «κύριο κίνητρο» για την επιχειρηματική πρωτοβουλία ήταν να παράσχει μια εναλλακτική, βιώσιμη πηγή πρωτεΐνης. Όχι να μεταμορφώσει την ανθρωπότητα σε ζώα, όχι την κονόμα. Βιώσιμη λύση, ψάχνει ο άνθρωπος, σύμφωνα με την Βιώσιμη Ανάπτυξη (Ατζέντα 21/30) και την Μεγάλη Επανεκκίνηση.

Από το 2020, εκατομμύρια γρύλοι έχουν εκτραφεί στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Montecassiano, μια πόλη στην κεντρική περιοχή Marche, όπου υποβάλλονται σε θερμική επεξεργασία πριν καταψυχθούν και αλεσθούν σε σκόνη.

Μέχρι τώρα, η εταιρεία είχε άδεια να πουλά το αλεύρι μόνο για χρήση σε τροφές για ζώα συντροφιάς

Τώρα θα τα πουλάει και στα ζώα-ανθρώπους που ανέχονται όλες αυτές τις καταστάσεις.

Η ΕΕ ενέκρινε την πώληση εντόμων – συγκεκριμένα γρύλων, ακρίδες και προνύμφες σκαθαριού – για ανθρώπινη κατανάλωση στις αρχές του 2023, πυροδοτώντας μια σειρά προτεινόμενων κανονισμών από την ιταλική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου ενός που στοχεύει να διασφαλίσει ότι τα έντομα κρατούνται μακριά από παραδοσιακά πιάτα όπως τα ζυμαρικά και η πίτσα. «Είναι θεμελιώδες ότι αυτά τα αλεύρια δεν συγχέονται με τρόφιμα που παρασκευάζονται στην Ιταλία», δήλωσε τότε ο υπουργός Γεωργίας Francesco Lollobrigida.

Ωστόσο, όταν οι κανονισμοί έγιναν επίσημοι στα τέλη του περασμένου έτους, η κυβέρνηση είχε υποχωρήσει, επιβάλλοντας αυστηρούς κανόνες επισήμανσης, όπως η σαφής δήλωση της προέλευσης του προϊόντος και η απαίτηση χρήσης Acheta domesticus, το λατινικό για το σπιτικό κρίκετ.

σε πακέτα, ώστε να είναι λίγο λιγότερο εντυπωσιακό για τον καταναλωτή.

«Έγινε πολλή συζήτηση, αλλά τελικά έκαναν το σωστό», είπε ο Cianni, ο οποίος κάλεσε τη Lollobrigida «να έρθει και να δει μόνος του πόσο υγιεινό και θρεπτικό είναι το προϊόν.

Και η Guardian που λατρεύει την κλιματική προπαγάνδα, αναφέρει: Γεμάτο με πρωτεΐνες και βιταμίνες, τα έντομα θεωρούνται όλο και περισσότερο ως ένας βιώσιμος τρόπος απόκτησης θρεπτικών συστατικών, με την αγορά βρώσιμων εντόμων στην Ευρώπη να προβλέπεται να φτάσει τα 2,7 δισ. ευρώ έως το 2030.

«Είναι καλό για το περιβάλλον επειδή οι πόροι που απαιτούνται για την εκτροφή των γρύλων και οι χώροι που χρησιμοποιούνται είναι πολύ μικροί, και έτσι οι εκπομπές είναι σχεδόν μηδενικές», είπε ο Cianni, ο οποίος προφανώς μετά τις δηλώσεις του πήγε να χτυπήσει μια μπριζόλα Κόμπε με την αμαξάρα του.

Το αλεύρι γρύλου της Nutrinsect θα διανεμηθεί σε εταιρείες προμήθειας τροφίμων και σε εταιρείες σε όλη την αλυσίδα τροφοδοσίας. Το αλεύρι μπορεί να αγοραστεί και διαδικτυακά με 6€ το πακέτο.

Ο Cianni δέχτηκε κατακλυσμό μηνυμάτων από τότε που έλαβε την άδεια, άλλοι υποστήριξαν την πρωτοβουλία του και άλλοι λιγότερο.

Είπε ότι οι άνθρωποι φοβούνται ότι οι γρύλοι “έχουν έρθει από μακριά και είναι βρόμικοι”. «Αλλά το αλεύρι μας από γρύλους παρασκευάζεται 100% στην Ιταλία», είπε. «Θα καθίσει πολύ όμορφα δίπλα σε άλλες ιταλικές σπεσιαλιτέ».

Όσο για τη γεύση, ο Cianni είπε ότι είναι παρόμοιο με «σπόρους κολοκύθας, φουντούκια και επίσης λίγο σαν γαρίδας».

Τώρα ξέρετε: ΔΕΝ αγοράζετε επεξεργασμένα προϊόντα από Ιταλία (μπισκότα, πανατόνε, κέικ κλπ) αν δεν αναγράφονται σωστά όλα συστατικά στη συσκευασία.

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.