Παλαιό Ημερολόγιο :
21/11/2023
Νέο Ημερολόγιο :
04/12/2023
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Aλλάζουν αυτά που ξέραμε! Ψηφιακή ταυτότητα και ψηφιακό «wallet» θα γνωρίζουν ακόμη κι αν περπατάμε… στραβά!

Aλλάζουν αυτά που ξέραμε! Ψηφιακή ταυτότητα και ψηφιακό «wallet» θα γνωρίζουν ακόμη κι αν περπατάμε… στραβά!ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ – Σε έξι μήνες στο λεγόμενο ψηφιακό «wallet» θα προστεθούν η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και το διαβατήριο, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου και δικαιώματα των ανθρώπων τα οποία αυτή την στιγμή θεωρούνται αυτονόητα, σύντομα θα μπορούν να τεθούν υπό αμφισβήτηση.

Στην Κίνα χρησιμοποιούνται οι ψηφιακές ταυτότητες για να εντοπίζονται ακόμα και όσοι «περπατούν παράξενα»!

Όλοι γνωρίζουν πως αλλάζουν οι απόψεις της κεντρικής εξουσίας για το τι είναι παράνομο και τι όχι.

Το να διαθέτει ένα τόσο πανίσχυρο εργαλείο το οποίο θα μπορεί να αποκαλύπτει ακόμα και τις πιο ασήμαντες (θεωρητικά) στιγμές της ιδιωτικής ζωής ενός πολίτη, της δίνει την απόλυτη ευχέρεια να τον «εκβιάζει» καθημερινά ώστε αυτός να «συμμορφώνει» την συμπεριφορά του να είναι συμβατή ως προς τα «θέλω» της κεντρικής εξουσίας.

Αλλιώς θα κηρύσσεται «παραβατικός» (πιο εύηχο από το παράνομος) και θα «τιμωρείται» με πρόστιμα και αποκοπή από δραστηριότητες, σαν να πρόκειται για… ανήλικο παιδί.

Ο Τζόρνταν Μπερντ Πίτερσον είναι Καναδός καθηγητής ψυχολογίας, κλινικός ψυχολόγος, YouTuber και συγγραφέας και είπε κάποια πολύ ανησυχητικά πράγματα για την ψηφιακή ταυτότητα, της οποίας η χρήση διευρύνεται:

«Εάν η κάμερα κυκλοφορίας στην Κίνα σας πιάσει να διασχίζετε τον δρόμο παράνομα (Jaywalking), το σύστημα ψηφιακής ταυτότητας σας έχει εντοπίσει.

Έχει το αίμα σας τώρα, έχει τον γενετικό σας κώδικα, έχει την φωτογραφία σας, μπορεί να προσδιορίσει πώς περπατάτε.

Οπότε, ακόμα κι αν δεν μπορούν να δουν το πρόσωπο, μπορούν να σας καταδικάσουν για παράνομο περπάτημα και να βγάλουν χρήματα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό χωρίς κανένα ενδιάμεσο δικαστικό σώμα και θα δείξουν μια φωτογραφία σας στα άτομα της γειτονιάς σας για να γνωρίζουν ότι έχετε παρανομήσει και μειώσατε το κοινωνικό πιστωτικό σας σκορ.

Και εάν η κοινωνική πιστωτική σας βαθμολογία πέσει κάτω από ένα ορισμένο επίπεδο τότε δεν μπορείτε να αγοράσετε ποτά από το μηχάνημα αυτόματης πώλησης, δεν μπορείτε να παίξετε βίντεοπαιχνίδια, δεν μπορείτε να μπείτε σε τρένο, δεν μπορείτε να βγείτε έξω από την 15λεπτη πόλη. Όλο αυτό είναι ήδη σε ισχύ στην Κίνα».

Συνεπώς οι δυνατότητες που προσφέρει στην εξουσία την κάνουν ένα πραγματικό υπερόπλο για τον έλεγχο όλων.

To Jaywalking, ή αλλιώς «παράνομο περπάτημα» δεν είναι αστείο, τιμωρείται στην Κίνα. Έχει να κάνει με την «συμπεριφορά του πεζού» στους δρόμους, πράγματα που ΟΛΟΙ κάνουμε καθημερινά χωρίς να τα αντιλαμβανόμαστε.

Τελικά αποδείχτηκε κατά κάποιο τρόπο «προφητικό» το σκετς των Monty Pythons «Τhe ministry of the silly walks», τo 1970…

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο διάσημος Αμερικανός παραγωγός, Joe Rogan, προειδοποίησε τους Αμερικανούς (και κατ’ επέκταση και τους Έλληνες) για αυτό που η ελίτ επιδιώκει να πετύχει, τον απόλυτο έλεγχο των δυτικών κοινωνιών, μέσω ενός συνδυασμού των ψηφιακών νομισμάτων και των νέων ψηφιακών ταυτοτήτων-πορτοφόλι (όπως αυτές που θα επιβάλει η ελληνική κυβέρνηση μέχρι το 2026), οι οποίες στο μέλλον μπορεί να συνδεθούν με τραπεζικούς λογαριασμούς και με ένα συγκεκριμένο σύστημα κοινωνικής πίστωσης, που θα βασίζεται σε ένα point system «καλής συμπεριφοράς» όπως στην Κίνα!

pronews.gr

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.