Παλαιό Ημερολόγιο :
01/07/2024
Νέο Ημερολόγιο :
14/07/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Δελτίο Τύπου της Εσφιγμένου περί δηλώσεων του Οικουμενικού Πατριάρχη Άγιο όρος 12 Νοεμβρίου 2023 (ν.ημ.)

Δελτίο Τύπου της Εσφιγμένου περί δηλώσεων του Οικουμενικού Πατριάρχη

Άγιο όρος 12 Νοεμβρίου 2023 (ν.ημ.)

ΙΕΡΆ ΜΟΝΉ ΕΣΦΙΓΜΈΝΟΥ

ΆΓΙΟΝ ΌΡΟΣ- ΑΘΩ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Εμβρόντητοι έμειναν όσοι διάβασαν τις χθεσινές δηλώσεις του Οικουμενικού Πατριάρχου σχετικά με την Ιερά Μονή Εσφιγμένου. Ο κ. Βαρθολομαίος σε ανάρμοστο για τον θεσμικό του ρόλο ύφος, δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο, τον «αποτροπιασμό» του για την επιλογή της Ελληνικής Κυβέρνησης, να ακολουθήσει την ειρηνική οδό στην επίλυσης της υπόθεσης της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, και την άρνησή της να επιλέξει την πολεμοχαρή λύση, της βάρβαρης αστυνομικής επέμβασης εναντίον μας, με ό, τι αυτό ενδέχεται να κοστίσει! 

 Μήπως τελικά οι μάσκες έπεσαν; Όταν στην γειτονική μας πόρτα, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, χιλιάδες παιδιά και αθώοι άνθρωποι, έχουν αποτελέσει το βαρύ τίμημα ενός αδυσώπητου πολέμου, ο οποίος βρίσκεται ακόμα στην αρχή, όταν οι πληγές στην Ουκρανία πολλαπλασιάζονται και είναι ακόμα νωπές, όταν δυστυχώς βλέπουμε δύο μεγάλους πολέμους να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και να αποδεκατίζουν κοινωνίες, τότε είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε, να υψώνουμε τα χέρια μας στον Ύψιστο, και να προσευχόμαστε για την επικράτηση της ειρήνης και την απομάκρυνση κάθε έριδας και διαβολής. 

 Πόσο λοιπόν σκάνδαλο προκαλεί η εμπρηστική δήλωση του κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος μη σεβόμενος τις οδυνηρές αυτές στιγμές του πόνου, του θανάτου και του αίματος που βιώνουν συνάνθρωποί μας, ζητά, για πρώτη ίσως φορά, τόσο ωμά και ανερυθρίαστα, την κεφαλή μας «επί πίνακι»!; 

 Πού είναι οι συνηθισμένοι λόγοι, τους οποίους αρέσκεται να εκφωνεί περί «αγάπης», περί «ανοχής» , περί «προστασίας» των αδυνάτων, περί «προάσπισης» των δικαιωμάτων, περί «περιφρούρησης» των αξιών; Πού βρίσκονται; Πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων; Πού βρίσκεται η έμπρακτη φανέρωση της αγάπης του, μέσα από τις μακρές αγαπολογίες του που βρίσκονται στο διαδίκτυο; Δυστυχώς η αγάπη του κ. Βαρθολομαίου, εξαντλείται στην προστασία των πάγων στην Ανταρκτική, στα δάση του Αμαζονίου, στο πράσινο περιβάλλον και στις μανιώδεις οικουμενιστικές του πρακτικές συμπροσευχόμενος με τους πάντες και τα πάντα! 

 Ευχαριστούμε την Ελληνική Κυβέρνηση που την συγκεκριμένη στιγμή, δείχνει μεγαλύτερη πνευματική ωριμότητα, από τον «οικουμενικό πατριάρχη» και μας αναγνωρίζει το δικαίωμα στη ζωή, δικαίωμα το οποίο ο «πατριάρχης» επείγεται να μας το αφαιρέσει. 

 Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους αγιορείτες ότι αυτήν την στιγμή 110 μοναχοί, βιώνουμε με τον πιο απάνθρωπο τρόπο την υποκρισία και την διπλοπροσωπία του «οικουμενικού πατριάχου», και ζητούμε να συνταχθούν με το μέρος μας, για την επικράτηση της δικαιοσύνης, της λογικής και του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα των μοναχών μας. 

 Ευχέτης προς Κύριον  

Ο καθηγούμενος της ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου όρους

+ Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος και οι συν εμοί εν Χριστώ αδελφοί

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.