Παλαιό Ημερολόγιο :
13/05/2024
Νέο Ημερολόγιο :
26/05/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Η πύρινη ομιλία του Γέροντος Μεθοδίου Καθηγουμένου της Ι.Μ. Εσφιγμένου στις 27/06/23 +Αγ. Μεθοδίου.

Η πύρινη ομιλία του Γέροντος Μεθοδίου Καθηγουμένου της Ι.Μ. Εσφιγμένου στις 27/06/23 +Αγ. Μεθοδίου.

Ονομαστήρια Καθηγουμένου της παλαιφάτου Ι.Μ. Εσφιγμένου Μεθοδίου .

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, η εορτή του Αγίου Μεθοδίου Αρχιεπίσκοπου Κπόλεως του Ομολογητού (847 μ.Χ.).

Ανήμερα της εορτής της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο εορτάζων Γέροντας Μεθόδιος πλαισιούμενος από Ιερομοναχους του Αγίου Όρους .

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε αγιορείτικο κέρασμα στο Συνοδικό της Μονής, όπου εκεί ο Καθηγούμενος Μεθόδιος ευχαρίστησε όλους όσους παρέστησαν στην σημερινή εορτή .

Τέλος ακολούθησε πανηγυρική τράπεζα και δέηση στο Καθολικό της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου και Θεού ημών Ιησού Χριστού.

Ακολουθεί η ομιλία του σεβασμιου Γέροντος στο Συνοδικό της Μονής...

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.