Παλαιό Ημερολόγιο :
12/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
25/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Τσιπούρες με λαχανικά στο φούρνο

Τσιπούρες με λαχανικά στο φούρνο

Υλικά
Μερίδες: 4
2 μεγάλες καθαρισμένες τσιπούρες. συνολικού βάρους περ. 1.5 κ.
2-3 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες κατά μήκος
1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
2-3 καρότα κομμένα σε φέτες κατά μήκος
2-3 κοτσάνια μαϊντανού
70 μλ. Λευκό κρασί
100 μλ. Ελαιόλαδο.
Αλάτι, Πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200C. Κόβετε τα κολοκυθάκια και τα καρότα κατά μήκος σε λεπτές φέτες και το κρεμμύδι σε τέταρτα. Αλατοπιπερίζετε το/τα ψάρια και μέσα στη κοιλιά, βάζοντας μέσα της τα κοτσάνια του μαϊντανού.

Βήμα 2

Τοποθετείτε το/τα ψάρια στο ταψί με τα λαχανικά τριγύρω και προσθέτετε πρώτα το κρασί και στη συνέχεια το ελαιόλαδο. Βάζετε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο. Δεν ανοίγετε ούτε ασχολείστε ξανά, μέχρι να έρθει η ώρα να βγει

Βήμα 3

Για τον χρόνο ψησίματος: Η πιο ακριβής μέθοδος είναι με βάση τη θερμοκρασία στο κέντρο της πλάτης του ψαριού και δίπλα στη ραχοκοκαλιά, που πρέπει να φτάσει τους 60°C και καλύτερα να μην υπερβεί τους 65C, όπου αρχίζει η σάρκα του να χάνει υγρά και να σφίγγει. Σημειώνω ότι μετά τους 70C έχει πλέον αρχίσει αισθητά η σκλήρυνση και η αφύγρανση της σάρκας και στους 80C το ψάρι είναι πλέον στο πιο σκληρό που μπορεί να φτάσει.

Βήμα 4

Αν ακολουθήσετε την εμπειρική μέθοδο του χρόνου με βάση το βάρος, για ψάρια που είναι πλακέ όπως η τσιπούρα υπολογίστε 30’ για το 1 κιλό, και 5’ για κάθε επιπλέον μισό κιλό. Δηλαδή για ένα ψάρι 1 κιλού θα ψήσετε για 30’, 1.5 κιλού για 35’ , 2 κιλά στα 40’ και για 2.5 κιλά στα 45’.

Βήμα 5

Σερβίρισμα: Βγάζετε το ψάρι απ’ τον φούρνο και το τοποθετείτε με πολύ προσοχή σε πιατέλα. Συμπληρώνετε τη πιατέλα με τα λαχανικά γύρω του ή (καλύτερα) τα τοποθετείτε σε άλλο σκεύος σερβιρίσματος ώστε να έχετε άνεση στο καθάρισμα του ψαριού από τα βασικά κόκαλα, στο τραπέζι. Μπορείτε να σερβίρετε με λαδολέμονο ή να το αφήσετε όπως είναι.

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.