Παλαιό Ημερολόγιο :
07/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
20/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Σκεπαστή τάρτα με μήλα

Σκεπαστή τάρτα με μήλα

Υλικά
Μερίδες: 8

Για τη ζύμη
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, μαλακό
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
4 κρόκους αυγών

Για τη γέμιση και το ψήσιμο
300 γρ. γλυκό του κουταλιού φιρίκι, στραγγισμένο από το σιρόπι του
κανέλα, σκόνη, για πασπάλισμα
1 κρόκο αυγού, χτυπημένο με 1 κουτ. σούπας νερό για το άλειμμα της τάρτας
τσιπς μήλου για τη διακόσμηση (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βήμα 1

Για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τους κρόκους, έτσι ώστε να γίνει η ζύμη σαν χώμα. Τότε προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το ζύμωμα έως ότου έχουμε μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο.

Βήμα 2

Χωρίζουμε το ζυμάρι σε δύο ίσα μέρη. Τοποθετούμε το ένα μέρος σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο τσέρκι διαμέτρου 18 εκ. Απλώνουμε από πάνω τα φιρίκια τα οποία έχουμε ψιλοκόψει αφήνοντας περιμετρικά 1 εκ. κενό. Πασπαλίζουμε με κανέλα. Ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη σε φύλλο διαμέτρου 18 εκ. και καλύπτουμε το γλυκό του κουταλιού φιρίκι. Πιέζουμε περιμετρικά για να κολλήσει η μία ζύμη με την άλλη.

Βήμα 3

Για το ψήσιμο: Αλείφουμε την επιφάνεια με τον κρόκο αυγού τον οποίο έχουμε αραιώσει με νερό (κρατάμε τον υπόλοιπο κρόκο για δεύτερο άλειμμα πριν από το ψήσιμο). Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Αλείφουμε ξανά την επιφάνεια της τάρτας με τον υπόλοιπο αραιωμένο κρόκο.

Βήμα 4

Χαράσσουμε την επιφάνεια σταυρωτά με ένα μαχαίρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40΄. Αφήνουμε να κρυώσει εκτός φούρνου και τη σερβίρουμε χλιαρή ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.