Παλαιό Ημερολόγιο :
11/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
24/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Τα παπικά πυροτεχνήματα για την ειρήνη στην Ουκρανία

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη

Το Βατικανό παίζει κρυφτό με την ειρήνη στην Ουκρανία, λέγοντας ότι θα στείλει απεσταλμένους του σε Ρωσία και Ουκρανία ενώ και τα δύο μέλη δηλώνουν άγνοια γι’ αυτές του τις ενέργειες

Αξιοθρήνητος για άλλη μια φορά ο πάπας Φραγκίσκος; Μήπως το Βατικανό παίζει κρυφτούλι με την ειρήνη; Έχουμε την αίσθηση ότι κανείς πλέον δεν παίρνει στα σοβαρά την δήθεν αγαθή προαίρεσή του να μεσολαβήσει για εκεχειρία στον πόλεμο μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Αναρωτιόμαστε αν είναι αληθινή η είδηση, καθώς δημοσίευμα αναφέρει ότι (1) Ρωσία και Ουκρανία αποδέχτηκαν την πρόταση του πάπα Φραγκίσκου να αποστείλει ειδικούς δικούς του απεσταλμένους, οι οποίοι θα βοηθήσουν να τερματιστεί η εμπόλεμη κατάσταση. Πρόκειται για τον “Αρχιεπίσκοπο” Claudio Gugerotti, έπαρχο του Decastery για τις Ανατολικές Εκκλησίες, ο οποίος φέρεται ότι θα μεταβεί στη Μόσχα και τον καρδινάλιο Matteo Maria Zuppi, επικεφαλής της Διάσκεψης των Ιταλών “Επισκόπων”, ο οποίος πιθανόν να μεταβεί στο Κίεβο. Σύμφωνα με την ιταλική ιστοσελίδα Il Sismografo, η οποία πρώτη δημοσίευσε αυτές τις πληροφορίες, οι δύο πλευρές αποδέχονται την πρόταση αυτή αν και δεν αποκαλύπτει την πηγή από τη οποία πήρε αυτές τις πληροφορίες.

Στον αντίποδα, (2) ο εκπρόσωπος του Βατικανού Ματέο Μπρούνι απέφυγε να σχολιάσει το δημοσίευμα, οι δυο απεσταλμένοι του Βατικανού δεν έκαναν κάποιο σχόλιο, ενώ ο Ζελένσκι, όταν συναντήθηκε με τον πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, είπε ότι η Ουκρανία δεν χρειάζεται μεσολαβητές για διαπραγματεύσεις και ότι χρειάζονται μια δίκαιη ειρήνη, γιατί, όπως υποστηρίζει, ο Πούτιν μόνο σκοτώνει, ρίχνοντας έτσι όλη την ευθύνη του πολέμου στην ρωσική πλευρά. Όσο για το Κίεβο και τη Μόσχα είπαν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για το θέμα. Τελικά, τι ισχύει στην πραγματικότητα;

Αν η είδηση αυτή είναι αληθινή, τότε θα επιβεβαιωθεί πανηγυρικά η υποκρισία του Βατικανού. Σε παλαιότερο άρθρο (3) η Κατάνυξη είχε περιγράψει τα “ήξεις-αφήξεις” του πάπα με την ρωσική πλευρά και το τραγελαφικό παιχνίδι που έπαιζε κάθε φορά που έπρεπε να συναντηθεί με παράγοντες της Ρωσίας, ακυρώνοντας ή επικυρώνοντας συναντήσεις. Εξάλλου, το δημοσίευμα (2) το αναφέρει χαρακτηριστικά. “Το 2003 ο πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄ είχε προχωρήσει σε μια παρόμοια ενέργεια, στέλνοντας εκπροσώπους του στην Ουάσιγκτον και τη Βαγδάτη, σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να αποτρέψει τον πόλεμο στο Ιράκ”.

Αν το δημοσίευμα δεν είναι fake news, τότε όλες αυτές οι ενέργειες στερούνται σοβαρότητος και θα τις χαρακτηρίζαμε ως φαιδρότητες. Όλες αυτές οι πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται, οι ενέργειες που χαρακτηρίζονται ως “πιθανές αποστολές του Βατικανού” που κανείς δεν γνωρίζει, δεν άκουσε και δεν είδε, μόνο γέλιο προκαλούν και φυσικά για ακόμη μια φορά καταδεικνύουν τον μοναδικό ρόλο που παίζει ένας παπικός ηγέτης. Μοιάζει με κύμβαλο αλαλάζον που κάνει πολύ θόρυβο για το τίποτα. Κινήσεις προς εντυπωσιασμό της κοινής γνώμης με μοναδικό σκοπό να βρίσκεται στο κέντρο της επικαιρότητας. Πρόκειται για έναν υπερφίαλο κοσμικό ηγέτη, ο οποίος ενδυόμενος τον μανδύα της χριστιανικής πίστης και αγάπης, χώνει όπου μπορεί την ουρά του, έτσι ώστε να εδραιώσει την κυριαρχία του, και επιδιώκει τον θαυμασμό όλης της ανθρωπότητας. Θέλει να αυτοπροβάλλεται ως δήθεν ειρηνοποιός. Πάντα τέτοιοι ήταν οι πάπες. Πυροτέχνημα της κακιάς ώρας!  

Δεν θα μάθουμε τώρα τον ρόλο τους, ούτε μας εκπλήσσουν όλα αυτά. Είναι γνωστός στην παγκόσμια ιστορία ο ρόλος των παπών. Μας τον έχουν περιγράψει επαρκώς οι Άγιοι Πατέρες μας και φυσικά φροντίζει και ο ίδιος ο παπικός θεσμός να επιβεβαιώνει διαχρονικά αυτό του το ρόλο. Δημιουργώντας την Ουνία, στηρίζοντας σχισματοαιρετικά μορφώματα, δημιουργώντας κρυφίως συρράξεις και πολέμους, προκαλώντας διωγμούς εναντίον των Ορθοδόξων, καλύπτοντας την κυβέρνηση Ζελένσκι, η οποία αναγκάζει σε αποχώρηση τους μοναχούς της Λαύρας αν δεν δηλώσουν υποταγή στη σχισματική ψευδοεκκλησία του Ντουμένκο και κωφεύοντας στα όσα του λέει η ρωσική πλευρά για την προϊστορία του ουκρανικού ζητήματος, έχει ως μοναδικό σκοπό, αυτό που μας αναφέρει ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης, Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. “Στόχος τῆς αἱρετικῆς Δύσης διαχρονικά, τῇ ὑποκινήσει τοῦ Διαβόλου, εἶναι νά διαλύσει τήν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία, δηλαδή τήν Μία, Ἁγία, Καθολική καί Ἀποστολική Ἐκκλησία καί νά ἀποχριστιανίσει καί τήν Ὀρθόδοξη Ἀνατολή, ὅπως ἤδη ἔχει ἀποχριστιανισθῆ ἡ ἴδια”. 

Αυτό όμως που είναι ιδιαιτέρως σημαντικό είναι ότι, “Καταδεικνύεται ἐπίσης ἡ διαχρονική ὑποκρισία τῶν παπῶν καί ἡ κοσμική διπλωματική τους γλώσσα, διότι ἀπό τή μία πλευρά ζητοῦν συγγνώμη γιά ὅσα δεινά προξένησαν στούς Ὀρθοδόξους, ἐνῶ ἀπό τήν ἄλλη ἐνθαρρύνουν καί εὐλογοῦν τούς πολέμους καί τίς ἐπιθέσεις ἐναντίον τῶν Ὀρθοδόξων”. 

Καμία εμπιστοσύνη, λοιπόν, σε παπικό εκπρόσωπο και ηγέτη, καμία εμπιστοσύνη στα παπικά αιρετικά πυροτεχνήματα! Απλά παρακολουθούμε τις εξελίξεις και αναμένουμε να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει.

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.