Παλαιό Ημερολόγιο :
13/05/2024
Νέο Ημερολόγιο :
26/05/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Εργαλειοποιείται η πίστη από κέντρα εξουσίας» : Γέροντας Μεθόδιος

«Εργαλειοποιείται η πίστη από κέντρα εξουσίας» : Γέροντας Μεθόδιος, Σερέτης Γρηγόρης

26/05/2023

Πύρινος αλλά παράλληλα αντικειμενικός και ακομμάτιστος ο λόγος του Γέροντα Μεθόδιου, Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου όρους.

Μιλώντας στον Focus FM 103.6 στην εκπομπή “Κόντρα στο σύστημα” και στον Γρηγόρη Σερέτη ο Γέροντας Μεθόδιος σχολιάζοντας τις παρεμβάσεις ρασοφόρων και εκκλησιαστικών παραγόντων στην εκλογική διαδικασία τόνισε:

«Ο Μοναχός και ο ιερέας δεν πρέπει να ανακατεύονται στα θέματα των κομμάτων. Εμείς είμαστε υπεράνω αγαπάμε όλους τους Έλληνες και στηρίζουμε αυτούς που είναι υπέρ πίστεως και πατρίδος. Δεν κομματικοποιούμαστε σε καμία περίπτωση»

«Ο πραγματικός ρόλος του ρασοφόρου είναι να οδηγούμε τους ανθρώπους, τους Χριστιανούς κοντά στο Χριστό. Τίποτα άλλο. Πρέπει να τους βλέπουμε όλους σαν αδέρφια. Έμαθα ότι ακόμα κι ο Πατριάρχης προσπάθησε να βοηθήσει κάποιο κόμμα. Δεν ξέρω αν αληθεύει αλλά το άκουσα. Δεν περιμένουμε τίποτα περισσότερο από αυτούς τους ανθρώπους τώρα.. ψέμα, ψέμα, ψέμα τίποτα άλλο. Δεν έχουνε μάθει να λένε την αλήθεια. Η αλήθεια είναι αυτή που ελευθερώνει τον άνθρωπο. Βλέπουνε μόνο το συμφέρον τους».

Ακούστε αναλυτικά ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ

Συνέντευξη του Καθηγουμένου της παλαιφάτου Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Α.Ο +Αρχιμανδρίτου Μεθοδίου στο Focus fm 103.6 στην εκπομπή του Γρηγορίου Σερέτη - ΚΌΝΤΡΑ ΣΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ 26/05/2023

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.