Παλαιό Ημερολόγιο :
16/03/2024
Νέο Ημερολόγιο :
29/03/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Σύμφωνο συμβίωσης με την παρακμή

«Εξ όνυχος  τον λέοντα» προειδοποιεί το ρητό – κι αυτός ο λέων είναι η εμπεδωμένη αίσθηση σε τμήμα του πληθυσμού ότι όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται σε μια κοινωνία η οποία είναι προσανατολισμένη στο βραχυπρόθεσμο οικονομικό συμφέρον.

Ο όνυξ της επικαιρότητας, από τον οποίον διακρίνουμε τον λέοντα, είναι όσα έγραψε το Evros-news.gr για τα δεκάδες εικονικά σύμφωνα συμβίωσης που έχουν συνάψει νέοι συνοροφύλακες για να εξασφαλίσουν τα πέντε μόρια που προβλέπονται από τον κανονισμό, ώστε στη συνέχεια να τοποθετηθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, και όχι σε υπηρεσία ακριβώς πάνω στη συνορογραμμή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε αυτά τα εικονικά σύμφωνα συμβίωσης υπάρχουν και «ζευγάρια» συνοροφυλάκων με ηλικιωμένους, καθώς και άλλα μεταξύ ανδρών. Το βασικό ζήτημα στην περίπτωση είναι ότι οι άνθρωποι που προβαίνουν σε τέτοιου είδους αθλιότητες δεν νοιάζονται καν για τα ίχνη της δόλιας συμπεριφοράς που αφήνουν πίσω τους, τα οποία θα βλέπουν οι απόγονοί τους, αισθανόμενοι αμηχανία γι’ αυτά.

Όσοι προσπαθούν να ξεγελάσουν την υπηρεσία τους, τον εαυτό τους τον ίδιο και να αδικήσουν συναδέλφους τους, που αξίζουν τη θέση που εκείνοι διεκδικούν, δεν νοιάζονται για το γεγονός ότι κάποτε τα εγγόνια τους θα προσπαθούν να καταλάβουν τι οδήγησε τον… παππού να συνάψει στα νιάτα του σύμφωνο συμβίωσης με ηλικιωμένο ή με συνομήλικο άνδρα, ενώ στη συνέχεια παντρεύτηκε γυναίκα.

Επιπλέον, πέρα από τη διάχυση του δόλου και του αμοραλισμού στην κοινωνία, υπάρχει και το μείζον θέμα της εθνικής ασφαλείας. Στελέχη του δημόσιου τομέα, που θα κληθούν να υπηρετήσουν σε σημαντικές θέσεις σε ακριτικές περιοχές, συμπεριφέρονται άτιμα προτού καν αναλάβουν καθήκοντα! Δηλώνουν επισημοποιημένες σχέσεις που ουδέποτε συνήψαν. Αυτοί πρέπει να εντοπιστούν ένας προς έναν και να αποταχθούν άμεσα.

Τέλος, το Δημόσιο θα πρέπει να δικαιούται να ελέγχει αν ισχύουν όσα δηλώνουν όσοι ασχολούνται με τους τομείς της άμυνας και της δημόσιας τάξης – ακόμα και αν ισχύουν ή είναι εικονικοί οι γάμοι και τα σύμφωνα συμβίωσης που έχουν συνάψει.

dimokratia,15|02|2023

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.