Παλαιό Ημερολόγιο :
16/03/2024
Νέο Ημερολόγιο :
29/03/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Γαλλία: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάσισε πως δεν υπάρχει ουδέτερο φύλο

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα ενός 70χρονου Γάλλου που ζητούσε να αναγράφεται στο πιστοποιητικό γέννησής του «ουδέτερο» φύλο αντί για «αρσενικό».

Δεν υφίσταται ουδέτερο φύλο απεφάνθη το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφορικά με το γαλλικό κράτος, απορρίπτοντας έτσι το αίτημα ενός 70χρονου Γάλλου που από το 2015 ζητούσε από τα γαλλικά δικαστήρια να αναγράφεται στο πιστοποιητικό γεννήσεώς του «ουδέτερο» φύλο, αντί για «αρσενικό».

Ο 70χρονος, ο οποίος είναι βιολογικά ίντερσεξ άτομο, είχε παραπονεθεί για την άρνηση των εθνικών δικαστηρίων να ικανοποιήσουν το αίτημά του και μετά την απόρριψη του αιτήματός του σκέφτεται να κάνει έφεση στο ανώτατη βαθμίδα του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου.

Κατά την εξέταση της υπόθεσης υπό το πρίσμα της θετικής υποχρέωσης του εναγόμενου κράτους να εξασφαλίσει σεβασμό για την ιδιωτική ζωή του άντρα, το δικαστήριο στάθμισε το γενικό συμφέρον έναντι των συμφερόντων του αιτούντος.

Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι η ασυμφωνία μεταξύ της βιολογικής ταυτότητάς του και της νομικής του ταυτότητας ήταν πιθανό να του προκαλέσει ταλαιπωρία και άγχος. Παράλληλα επικαλέστηκε το αναπαλλοτρίωτο της προσωπικής κατάστασης και την ανάγκη διατήρησης της συνέπειας και της αξιοπιστίας των δεδομένων αστικής ταυτότητας και των κοινωνικών και νομικών ρυθμίσεων που ισχύουν στη Γαλλία.

Έλαβε επίσης υπόψη το σκεπτικό του Ακυρωτικού Δικαστηρίου σύμφωνα με το οποίο η δικαστική αναγνώριση ενός «ουδέτερου» φύλου θα είχε εκτεταμένες συνέπειες για τους κανόνες του γαλλικού Δικαίου, το οποίο βασιζόταν σε δύο φύλα, και θα συνεπαγόταν πολλαπλές συντονιστικές νομοθετικές ρυθμίσεις – τροπολογίες.

Σημειώνεται πως ο 70χρονος δεν ζήτησε σε καμία περίπτωση την κατοχύρωση ενός γενικού δικαιώματος τρίτου φύλου, παρά μόνο τη διόρθωση της δικής του προσωπικής κατάστασης.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναγνωρίζει τον πόνο αυτού του ανθρώπου αλλά θεωρεί ότι η Γαλλία θα αποφασίσει «με το δικό της ρυθμό» αν και πότε θα επιλέξει να προσθέσει ένα τρίτο φύλο στα επίσημα έγγραφά της.

 Η Γερμανία, η Ινδία, η Αυστραλία, το Νεπάλ στις Ινδίες και η Νέα Ζηλανδία αναγνωρίζουν νομοθετικά την ύπαρξη ουδέτερου φύλου.

in.gr, 2 Φεβρουαρίου 2023

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.