Παλαιό Ημερολόγιο :
19/09/2023
Νέο Ημερολόγιο :
02/10/2023
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Κλαίει και οδύρεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης για το Κοράνι

Η ισλαμική δαιμονική πίστη και μίσησε την Ορθοδοξία και την καταδίωξε με τον πιο βάναυσο τρόπο!

Ενώ τα νέα του διαδικτύου αναπαράγουν τον τίτλο: «Στην Ολλανδία διαδηλωτής έσκισε το κοράνι και στη Σουηδία ακροδεξιός το πυρπόλησε», ο Οικουμενικός Πατριάρχης Πατριάρχης Βαρθολομαίος απηύθυνε μήνυμα συμπαράστασης προς τον Διευθυντή Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, Καθηγητή κ. Ali Erbaş, καταδικάζοντας «τας εν Σουηδία και Ολλανδία ασεβείς ασχημίας κατά του ιερού βιβλίου των Μουσουλμάνων Κορανίου», όπως θα παραθέσει το σχετικό δημοσίευμα. Τόνισε ακόμη, ότι καθήκον των θρησκευτικών ηγετών είναι να κηρύττουν τον σεβασμό προς τα όσια και τα ιερά των μελών των διαφορετικών θρησκειών και ότι όλοι έχουν χρέος να καταδικάζουν τέτοιου είδους ασέβειες.

Είναι αλήθεια ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο θρησκευτικός εξτρεμισμός του ισλάμ στηλιτεύεται από τα λεγόμενα ανεπτυγμένα κράτη. Όλοι οι σώφρονες άνθρωποι συγκλίνουμε στην άποψη ότι είναι επιτακτική ανάγκη να καταδικαστεί οποιαδήποτε μορφή βίας και μισαλλοδοξίας. Το αξιοσημείωτο είναι πως η διδασκαλία της Ορθόδοξης πίστης δεν μένει στην θεωρητική, επιφανειακή και εν τέλει ανούσια αλληλοπεριχώρηση της νέας συγκρητιστικής εποχής, αλλά εν τη πράξει εφαρμόζει το σεβασμό στο αυτεξούσιο του κάθε ανθρώπου, την ειρηνική συνύπαρξη, την πραότητα, προβάλλοντας ως όπλο απέναντι στην απιστία των ανθρώπων, την πανίσχυρη προσευχή.

Η στάση του Πατριάρχη δεν αγγίζει ούτε στο ελάχιστο την εφαρμογή του ευαγγελικού λόγου «Νά προσεύχεστε γιά κείνους πού σᾶς καταριοῦνται, νά εὐεργετεῖτε ἐκείνους πού σᾶς μισοῦν, καί νά παρακαλεῖτε τό Θεό γιά κείνους πού σᾶς πειράζουν καί σᾶς καταδιώκουν (Ματθ. 5, 44)».

 Όλοι γνωρίζουμε ότι η ισλαμική πίστη μίσησε και καταδίωξε την Ορθοδοξία με τον πιο βάναυσο τρόπο. Ο Πατριάρχης παρερμηνεύοντας το αγιογραφικό χωρίο, δεν χάνει ευκαιρία να εκφράζει τα φιλοϊσλαμικά του αισθήματα, να δωρίζει κοράνια, να υπερασπίζεται τα ιερά της πίστης τους αλλά παραλείπει να τους υπενθυμίσει πως για εμάς τους Ορθοδόξους το Κοράνι είναι ένα βιβλίο δαιμονικό. Όλα δείχνουν ότι για τον ίδιο ο Μουσουλμανισμός δεν εξαιρείται από το εξίσωση του Οικουμενισμού.

Είναι πλάνη να πιστεύει ο Πατριάρχης πως οι Μουσουλμάνοι ως άλλη Χαναναία ζητούν να φάγουν από τα ψίχουλα της τράπεζας του Κυρίου. 

Η πίστη σε οποιονδήποτε άλλο Θεό εκτός από τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, είναι δαιμονική. 

Και όχι μόνο δεν πιστεύουν στον Άγιο Τριαδικό Θεό αλλά λαχταρούν να μας ατιμάσουν όχι μόνο πνευματικά αλλά και εθνικά και να μας διαλύσουν. 

Γι’ αυτό αδελφοί μου, δεν πρέπει να φυλαγόμαστε μόνο από τους καταφανείς απίστους και ασεβείς, αλλά και από αυτούς που κρύβονται πίσω από τα υψηλά αξιώματα για να διάγουν έναν πόλεμο ενάντια στον Αληθινό Θεό, πολύ βρωμερότερο από αυτόν των απίστων.

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.