Παλαιό Ημερολόγιο :
09/03/2023
Νέο Ημερολόγιο :
22/03/2023
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Σκωτία: Οργή για την απόφαση δικαστηρίου να οδηγηθεί σε γυναικείες φυλακές «τρανς γυναίκα – βιαστής».

σ.σ. Τυφλοί τα τ’ ώτα τον τε νουν τα τ’ όμματα.

«Την οργή ακτιβιστών και πολιτών έχει προκαλέσει η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Γλασκόβης στη Σκωτία να οδηγήσει σε γυναικείες φυλακές την 31χρονη τρανς γυναίκα, Isla Bryson, η οποία είχε επιτεθεί σεξουαλικά σε δύο γυναίκες, πριν ξεκινήσει τη διαδικασία φυλομετάβασης.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, οι ακτιβιστές τονίζουν ότι η Isla Bryson ήταν άνδρας, ονόματι Adam Graham, με ξυρισμένο κεφάλι και τατουάζ στο πρόσωπο, όταν έλαβαν χώρα οι σεξουαλικές επιθέσεις το 2016 και το 2019, ενώ είχε προσεγγίσει τα θύματά του διαδικτυακά.

Η Isla Bryson ήταν γνωστή ως Adam Graham κατά το χρόνο που έλαβαν χώρα οι επιθέσεις/Φωτογραφία: Daily Mail

Η Bryson ξεκίνησε τη διαδικασία της φυλομετάβασης το 2020, και αφού είχε ήδη κατηγορηθεί για τους βιασμούς. Όπως έχει γίνει γνωστό, η Bryson υποβάλλεται σε ορμονική θεραπεία, ωστόσο δεν έχει προχωρήσει σε σχετική επέμβαση.

Η ίδια αρνήθηκε τις κατηγορίες, ισχυριζόμενη ότι οι σεξουαλικές συνευρέσεις με τις δύο γυναίκες έγιναν με τη συναίνεσή τους, υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι καθώς η ίδια δε βρίσκει ενδιαφέρουσα τη σεξουαλική επαφή με γυναίκες, ήταν εκείνες που έκαναν το πρώτο βήμα. Επίσης, τόνισε ότι ποτέ δε θα έβλαπτε μία γυναίκα.

Το δικαστήριο έκρινε την Τρίτη ένοχη την Isla Bryson, και αποφάσισε την προσωρινή της κράτηση σε μονάδα απομόνωσης στις γυναικείες φυλακές Cornton Vale της Σκωτίας, μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου που θα γίνει γνωστή η ποινή της. Τότε θα αποφασιστεί και αν η Bryson θα εκτίσει την ποινή της σε γυναικείες φυλακές ή θα μεταφερθεί σε φυλακές με άνδρες κρατούμενους.

Η Bryson ξεκίνησε τη διαδικασία φυλομετάβασης το 2020/Φωτογραφία: Daily Mail

Τι ανέφεραν τα θύματα στη δίκη που διχάζει τη Σκωτία

Ακτιβιστές κατήγγειλαν το γεγονός, που έρχεται σε συνέχεια των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο της Νίκολα Στέρτζιον, που επιτρέπει σε όλα τα άτομα άνω των 16 ετών να αυτοπροσδιορίζονται με το φύλο που επιθυμούν, έχοντας ζήσει μόλις 3 μήνες με τη νέα τους ταυτότητα και χωρίς να απαιτείται ιατρική διάγνωση που να επιβεβαιώνει τη δυσφορία φύλου που αντιμετωπίζουν.

Στη διάρκεια της δίκης, το πρώτο θύμα υποστήριξε ότι ζητούσε συνεχώς από το «μυώδη δράστη» να σταματήσει ενώ τη βίαζε το 2016, ενώ η δεύτερη γυναίκα βιάστηκε σε διαμέρισμα όπου είχαν βρεθεί με τον – τότε άνδρα – δράστη, προκειμένου να παρακολουθήσουν μία ταινία το 2019. Οι δυο τους είχαν έρθει σε επαφή μέσω γνωστής ιστοσελίδας γνωριμιών.

Μπλόκο από τον Σούνακ στο νομοσχέδιο της Στέρτζιον για τη φυλομετάβαση

Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σούνακ, μπλόκαρε τις αμφιλεγόμενες μεταρρυθμίσεις που προωθεί η Στέρτζιον, υποστηρίζοντας ότι θα υπονομεύσουν τα δικαιώματα των γυναικών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακτιβιστές προειδοποίησαν ότι ο εν λόγω νόμος θα μπορούσε να επιτρέπει σε άνδρες να έχουν πρόσβαση σε χώρους μόνο για γυναίκες, όπως αποδυτήρια, φυλακές και ξενώνες για κακοποιημένες γυναίκες, υπονομεύοντας την τρέχουσα προστασία που παρέχει ο νόμος περί ισότητας, που ισχύει τόσο σε Αγγλία και Ουαλία, όσο και στη Σκωτία.»

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.