Παλαιό Ημερολόγιο :
05/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
18/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Το Εδιμβούργο γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ vegan μενού σε σχολεία, νοσοκομεία, γηροκομεία!

Το Εδιμβούργο γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεσμεύεται να αφαιρέσει το κρέας από το μενού στα σχολεία, νοσοκομεία και γηροκομεία «σε μια προσπάθεια να μειωθεί το αποτύπωμα άνθρακα της πόλης»

Το Εδιμβούργο είναι πλέον η πρώτη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεσμεύεται να αφαιρέσει το κρέας από τα μενού του σε σχολεία, νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας.

Η πόλη ψήφισε υπέρ της υιοθέτησης της «συνθήκης που βασίζεται στα φυτά» – συμπεριλαμβανομένης μιας δέσμευσης για την προώθηση των vegan τροφίμων έναντι των ζωικών προϊόντων.

Η κίνηση έρχεται μέρες πριν από το Burns Night – το κεντρικό στοιχείο του οποίου είναι το haggis, παραδοσιακά φτιαγμένο από συκώτι, πνεύμονες, καρδιά και στομάχι προβάτου.

Το Εδιμβούργο είναι το δεύτερο μέρος στο Ηνωμένο Βασίλειο που υιοθέτησε τη συνθήκη, η οποία ξεκίνησε το 2021, μετά το Δημοτικό Συμβούλιο του Haywards Heath στο Δυτικό Σάσεξ. Είναι ένα από τα 20 παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου του Λος Άντζελες.

Η κίνηση – η οποία θα μπορούσε επίσης να σημαίνει άρνηση άδειας για άνοιγμα σφαγείων στην περιοχή του Εδιμβούργου – επικρίθηκε ως «αντι-κτηνοτροφική» από τη Scottish Countryside Alliance.

Ο διευθυντής της συμμαχίας, Τζέικ Σουίντελς, δήλωσε ότι «προκαλεί παραπληροφόρηση σχετικά με την κτηνοτροφία». Αλλά οι υποστηρικτές είπαν ότι με την αλλαγή της τοπικής διατροφής η πόλη θα μπορέσει να μειώσει τα αέρια του θερμοκηπίου που παράγει.

Μια έκθεση του συμβουλίου ανέφερε: «Συνολικά, η επιστήμη είναι ξεκάθαρη: Η κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών πρέπει να μειωθεί για να επιτευχθούν οι κλιματικοί στόχοι».

Ο αρχηγός του Συμβουλίου Cammy Day είπε:

«Υποστηρίζοντας τη Συνθήκη για τα φυτά, το Συμβούλιο εκφράζει την υποστήριξή του για μια συνθήκη που θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε παγκόσμιο επίπεδο ως συνοδευτικό της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα. Η Συνθήκη για τα φυτά δεν είναι νομικά δεσμευτική και βασίζεται στη Συνθήκη για τα ορυκτά καύσιμα, την οποία το Εδιμβούργο ενέκρινε τον Μάρτιο του 2022 ως η πρώτη πόλη στη Σκωτία».

Τι σημαίνει τελικά «μείωση αποτυπώματος άνθρακα»; Να μειωθεί και ο πληθυσμός της γης. Γιατί αν δεν ταΐζεις σωστά ευπαθείς ομάδες – παιδάκια, αρρώστους και ηλικιωμένους- το έχεις σιγουράκι τη μείωση πληθυσμού. Ο… «άνθρακας» είσαι ΕΣΥ!

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.