Παλαιό Ημερολόγιο :
21/11/2023
Νέο Ημερολόγιο :
04/12/2023
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Νέα πρόκλησις του Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ.

του κ. Νικολάου Α. Κανή

«Οἱ ἐχθροί ἐμοῦ τε καί τοῦ Υἱοῦ μου ἐπλησίασαν..»

Η ΕΠΟΧΗ μας, η εποχή των μεγάλων αλλαγών, των ριζικών ανατροπών. Η εποχή της πρωτοφανούς προόδου, της διαδικτυακής νοημοσύνης, του ανώτερου πολιτισμού. Του πολιτισμού μας που βλέπει τα παιδιά της Αφρικής να πεθαίνουν από πείνα και δίψα, αλλά είναι τόσο απασχολημένος με την σύνοδο των G8 που δεν προλαβαίνει να εκφράσει την «βαθιά λύπη του».

«Καὶ οὐ μετενόησαν ἐκ τῶν φόνων αὐτῶν οὔτε ἐκ τῶν φαρμακειῶν αὐτῶν οὔτε ἐκ τῆς πορνείας αὐτῶν οὔτε ἐκ τῶν κλεμμάτων αὐτῶν.» (Αποκάλυψη Ιωάννου Θ’-21)

ΟΙ ΕΠΙ χίλια χρόνια αιρετικοί παπικοί έγιναν τώρα «εκκλησίες». Καθολικοί, προτεστάντες, ορθόδοξοι, όλοι ίσοι και θεολογικά ισάξιοι. Αγάπη, αγάπη για όλους φωνάζουν εδώ κι εκεί οι υποκριτές, δαιμονοκρατούμενοι οικουμενιστές. Να κρατήσουμε την αγάπη, λένε οι πλανεμένοι αγαπολόγοι. Και να κάνουμε συμπροσευχές με τους αιρετικούς δυτικούς. Μιλούν για αγάπη αυτοί που σκοτώνουν και σφάζουν παιδιά, γέρους, γυναίκες, ανυπεράσπιστους ανθρώπους, όλους όσους μπορεί να είναι εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Συμπροσευχή με αιρετικό έχει 40 χρόνια ακοινωνησία, γράφει το «Πηδάλιο» της Ορθοδοξίας, αλλά οι κεφαλές της Ορθοδοξίας το αγνοούν. Και συμπροσεύχονται ακόμα και με αλλόθρησκους. Το δόγμα μας, το Ορθόδοξο δόγμα στα σκουπίδια. Αλήθεια, γιατί οι «ποιμένες» μας κρύβουν τις εντολές του Ευαγγελίου, τις διδαχές των Ορθοδόξων πατέρων και το τι προβλέπεται για όλες αυτές τις δογματικές παρεκτροπές και ανατροπές από τους ιερούς κανόνες, οι οποίοι θεσπίστηκαν από τις οικουμενικές συνόδους; Τις έγκυρες και ευλογημένες. Τις εννέα και όχι την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου.

ΟΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΕΣ παναιρέσεις του οικουμενισμού, της νέας τάξης και της πανθρησκείας έχουν διεισδύσει εκβιαστικά και εκτραχηλιστικά στην Ορθοδοξία, σε πολλές εκκλησίες και δυστυχώς στηρίζονται από υποτιθέμενους Ορθόδοξους ρασοφόρους.

ΟΛΗ αυτή η κατάσταση δημιουργεί δυσανεξία στο Ορθόδοξο πλήρωμα των πιστών και ένα είδος δογματικής σύγχυσης, ενώ ο Λόγος του Κυρίου στο Ευαγγέλιο αλλά και των ερμηνευτικών Πατέρων είναι σαφής, περιαυγής, ξεκάθαρος.

Πρόσφατα ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ σε ομιλία του στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Αγρινίου, την παραμονή της εορτής (3/12/2022) τόνισε τα εξής:

«Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι κατά την μεταβολή των τιμίων δώρων κατέρχεται ο Χριστός με αγγελικές δυνάμεις. Δεν κατέρχεται ο Χριστός. Εμείς ανεβαίνουμε.»

Δηλαδή αυτό το οποίο πίστεψαν ως τώρα δισεκατομμύρια Ορθόδοξοι χριστιανοί για 2.000 χρόνια, αυτό το οποίο διακήρυξαν εκατομμύρια πατέρες, αρχιερείς, επίσκοποι, θεολόγοι και πιστοί, ήταν λάθος και ήλθε ο Σεβασμιώτατος κ. Γαβριήλ να το διορθώσει. Μα αν δεν κατέρχεται ο Κύριος και το Άγιο Πνεύμα, ποιός αγιάζει τα τίμια δώρα και μεταβάλλει τον άρτο σε πανάχραντο σώμα και τον οίνο σε πανάχραντο αίμα; Ποιόν ικετεύει ο ιερέας γονατιστός και ποιον εκλιπαρεί λέγοντας· «καὶ παρακαλοῦμέν σε καὶ δεόμεθα καὶ ἱκετεύομεν· κατάπεμψον τὸ Πνεῦμά σου τὸ Ἅγιον ἐφ᾿ ἡμᾶς καὶ ἐπὶ τὰ προκείμενα δῶρα ταῦτα. Καὶ ποίησον τὸν μὲν ἄρτον τοῦτον τίμιον σῶμα τοῦ Χριστοῦ σου. Ἀμήν· τὸ δὲ ἐν τῷ ποτηρίῳ τούτῳ τίμιον αἷμα τοῦ Χριστοῦ σου. Ἀμήν· μεταβαλὼν τῷ Πνεύματί σου τῷ Ἁγίῳ. Ἀμήν, ἀμήν, ἀμήν.»

ΑΛΗΘΕΙΑ, ο προϊστάμενός του Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συμφωνεί με τα λεγόμενα του κ. Γαβριήλ; Αν όχι, πού οφείλεται η σιωπή του;

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ δεν έχω αισθανθεί ποτέ να «ανεβαίνω», ούτε πριν ούτε μετά την Θεία Κοινωνία. Ούτε γνωρίζω κάποιον -κληρικό ή λαΐκό- ο οποίος ένοιωσε ότι «ανεβαίνει» προς τον ουρανό. Εδώ λοιπόν υπάρχει μία βίαιη και κακέμφατη παραποίηση του δόγματός μας, καθώς και βασικών πυλώνων της πίστης μας, όπως όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα εδώ και 2.000 χρόνια τώρα. Και αυτομάτως εγείρεται το ερώτημα: Γιατί τα είπε όλα αυτά ο Σεβασμιώτατος; Διότι καμία θεολογική σχολή δεν διδάσκει αυτά, τα οποία ισχυρίζεται, αντιθέτως πλήττουν βαθιά την Αλήθεια του δόγματός μας, την μοναδική Αλήθεια, την πηγή της Αλήθειας. Γιατί λοιπόν το είπε;

ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ δόγμα είναι η προβολή της Τριαδικής ΑΛΗΘΕΙΑΣ στον κόσμο, όπως ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός την κατέγραψε. Είναι η γνώση την οποία έδωσε ο Τριαδικός Θεός στους ανθρώπους -γνώση για τον Ίδιο- στο μέτρο που είμαστε ικανοί να εννοήσουμε και να αφομοιώσουμε. Ως εκ τούτου το Ορθόδοξο δόγμα παραμένει αναλλοίωτο εις τους αιώνας και κανείς δεν είναι ικανός να το αγγίξει ή να το παραχαράξει ούτε στο ελάχιστο.

ΤΟ ΔΟΓΜΑ είναι ο Λόγος του Θεού Ανήκει και απευθύνεται σε όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς. Δεν είναι προνόμιο κανενός. Γι’ αυτό όποιος εκφράζεται ή πράττει αντιθέτως, δε νοείται ως Ορθόδοξος, αλλά ως αιρετικός -ή το λιγότερο- εις πλάνην ευρισκόμενος.

Ο ΥΙΟΣ και Λόγος του Θεού, ο Κύριός μας, έθεσε πριν 2.000 χρόνια κορυφαίες, θεμελιώδεις και ακλόνητες Αλήθειες, οι οποίες είναι οι ίδιες ακριβώς και σήμερα και θα παραμείνουν ως έχουν «χωρίς ένα

γιώτα να αλλάξει» και μετά από χιλιετίες και μετά από δισεκατομμύρια, τρισεκατομμύρια χρόνια. «ὁ οὐρανὸς καὶ ἡ γῆ παρελεύσονται, οἱ δὲ ἐμοὶ λόγοι οὐ μὴ παρελεύσονται.» (Μαρκ. ιγ’ -31)

Πηγή: Εφημερίς «Μαχητής» (4/1/2023)

Αντιγραφή από Εφημερίς «Ορόδοξος Τύπος», Αριθμός φύλλου 2432, (20/1/2023)

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.