Παλαιό Ημερολόγιο :
23/01/2023
Νέο Ημερολόγιο :
05/02/2023
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ;

Παρουσιάζουμε άρθρο του Ο.Τ. που μετά την αθώωση του πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίου κατηγορεί ευθέως τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και την Σύνοδό του, ότι με πλεκτάνες και σκευωρίες καθαίρεσαν τον μακαριστό πια Ειρηναίο. Μάλιστα υπάρχει η άποψη που υποστηρίζει ότι το έκαναν, γιατί ο Ειρηναίος είχε δηλώσει, ότι δεν θα υπογράψει τις αποφάσεις που επρόκειτο να παρθούν στο Κολυμπάρι, ούτε θα συμμετείχε στους οικουμενιστικούς διαλόγους . Ήδη λοιπόν, πριν του Ουκρανικού ζητήματος ο Βαρθολομαίος και η αιρετική του ομήγυρη εγκληματούσαν εκκλησιαστικώς. Και όμως, και τότε, όπως και τώρα, δεν αντέδρασε κανένας. Δεν έχουμε λοιπόν, το δικαίωμα να μένουμε έκπληκτοι, για όσα γίνονται, διότι είμαστε κι εμείς ηθικοί αυτουργοί των όσων συμβαίνουν στην Εκκλησία. Α.Τ.

                          

Το δημοσίευμα :

Η εξαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία ουσιαστικώς εισηγήθη την καθαίρεσίν του, οφείλει να προβή εις δημοσίας εξηγήσεις μετά την απόφασιν του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με την οποίαν κηρύσσεται… αθώος ο Ειρηναίος!

Μέγα θέμα ανακύπτει δια το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων μετά την δικαίωσιν του καθηρημένου υπό του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Πατριάρχου κ. Ειρηναίου, από το Νομικόν Συμβούλιον του Κράτους.

Τούτο διεξήγαγεν έλεγχον δια τα πεπραγμένα των ετών 1999 έως 2005, ήτοι δια την περίοδον κατά την οποίαν ήτο Πατριάρχης ο καθαιρεθείς κ. Ειρηναίος, τόσον εις το Πατριαρχείον όσον και εις την Αγιοταφικήν Αδελφότητα και διεπίστωσεν ότι δεν προκύπτει ούτε υφίσταται αστική και ποινική ευθύνη του τότε Πατριάρχου.

Το Νομικόν Συμβούλιον συνέταξε την απόφασίν του κατά την 14ην Μαΐου 2011 και εδημοσιοποιήθη μετά από ενάμισυ έτος περίπου.

Μετά την γνωστοποίησιν της αποφάσεως τόσον Νομικοί κύκλοι του καθαιρεθέντος Πατριάρχου όσον και εφημερίδες, αι οποίαι υπεστήριζον τον μακαριστόν Αρχιεπίσκοπον Αθηνών κυρόν Χριστόδουλον προέβησαν εις σχόλια, συμφώνως προς τα οποία ο καθαιρεθείς Πατριάρχης είναι θύμα πλεκτάνης και σκευωρίας και κακώς καθηρέθη και επανήλθεν εις τας τάξεις των μοναχών.

Ο «Ο.Τ.» επισημαίνει πως, εάν έχουν «έτσι τα πράγματα», ως τα περιγράφει το Νομικόν Συμβούλιον του Κράτους και τα δημοσιεύματα πολιτικών–κοσμικών εφημερίδων τότε μεγάλας ευθύνας δια την καθαίρεσίν του έχει η εξαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία μετέβη εις τα Ιεροσόλυμα ήλεγξε την κατάστασιν, συνέταξε πόρισμα με βάσιν το οποίον ο Οικουμενικός Πατριάρχης εισηγήθη εις την Διηυρυμένην Σύνοδον του Οικουμενικού Πατριαρχείου την καθαίρεσιν του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίου.

Ιδιαιτέρως μετά την απόφασιν του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους οφείλουν τα μέλη της εξαρχίας, τα οποία μετέβησαν εις τα Ιεροσόλυμα να προβούν εις δημοσίας δηλώσεις σχετικώς με την έρευναν, την οποίαν διεξήγαγον και η οποία ως φαίνεται είναι αντίθετος με τον έλεγχον, τον οποίον διεξήγαγε το Νομικόν Συμβούλιον του Κράτους.

Πηγή: "ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ" 7-9-12 Αριθμ. Φυλ. 1940 , σελ. 8

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.