Παλαιό Ημερολόγιο :
05/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
18/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Τεχνητή Nοημοσύνη και στα δικαστήρια: Εκδικάζεται η πρώτη υπόθεση στην οποία θα πάρει μέρος συνήγορος ρομπότ

Πρόκειται για ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που θα ακούει τι γίνεται στο δικαστήριο και θα δίνει νομικές συμβουλές στον κατηγορούμενο.

Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης και η διείσδυση της σε ολοένα και περισσότερους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας είναι πλέον δεδομένη. Τελευταίο παράδειγμα η είδηση ότι ένα ρομποτικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης θα αναλάβει σε λίγες εβδομάδες την υπεράσπιση ενός κατηγορούμενου σε μια δίκη που θα διεξαχθεί στις ΗΠΑ. Το σύστημα αυτό ανέπτυξε πριν μερικά χρόνια η εταιρεία DoNotPay την οποία ίδρυσε ένας φοιτητής του αμερικανικού Πανεπιστημίου Στάνφορντ. Το ρομποτικό σύστημα αναπτύχθηκε αρχικά για να μελετά κλήσεις για παράνομη στάθμευση και να προχωρά αν χρειαζόταν σε υποβολή ακύρωσης της κλήσης.

Όπως φαίνεται το σύστημα χάρις στην εξέλιξη της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης εξελίχθηκε τόσο ώστε να μπορεί πλέον να ασκήσει καθήκοντα συνηγόρου. Το σύστημα αυτό θα λάβει μέρος σε μια δίκη που θα γίνει σε ένα μήνα. Ο κατηγορούμενος θα έχει διπλά του σε ανοικτή ακρόαση ένα κινητό τηλέφωνο έτσι ώστε ο ψηφιακός του συνήγορος να ακούει την όλη διαδικασία και να του δίνει τις απαραίτητες οδηγίες και συμβουλές για το τι να λέει στον δικαστή ή/και τον δικηγόρο της άλλης πλευράς. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το που θα γίνει αυτή η δίκη, η ταυτότητα του κατηγορούμενου και το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται αλλά σίγουρα αν τελικά πραγματοποιηθεί αυτή η δίκη θα γράψει ιστορία στον ανθρώπινο νομικό πολιτισμό και θα έχει φυσικά εξαιρετικό ενδιαφέρον να μάθουμε το αποτέλεσμα της.

πηγή

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.