Παλαιό Ημερολόγιο :
05/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
18/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Πατριάρχης Κύριλλος: Η Εκκλησία υποστηρίζει το δικαίωμα άρνησης της βιομετρικής ταυτοποίησης.

Πατριάρχης Κύριλλος: Η Εκκλησία υποστηρίζει το δικαίωμα άρνησης της βιομετρικής ταυτοποίησης.

Λόγω των κινδύνων που συνδέονται με την καινοτομία της τεχνολογίας των βιομετρικών δεδομένων, η Εκκλησία υπερασπίζεται το θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών να αρνούνται την βιομετρική ταυτοποίηση, σύμφωνα με τον προκαθήμενο της Ρωσσικής Εκκλησίας.

Σε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ρωσσικής Κρατικής Δούμας σχετικά με ένα [νομοσχέδιο] για τα βιομετρικά δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που υποβλήθηκε τον Οκτώβριο, ο Παναγιώτατος Πατριάρχης Κύριλλος σημειώνει ότι ενώ οι τεχνολογικές εξελίξεις είναι ευπρόσδεκτες, «η Εκκλησία πάντα καλούσε τους ανθρώπους να θυμούνται τους κινδύνους που αναπόφευκτα ενέχονται σε αυτές», αναφέρει το patriarchia.ru.

Όπως σημειώνει ο Πατριάρχης, η Σύνοδος των Επισκόπων υιοθέτησε τον Φεβρουάριο του 2013 ένα έγγραφο για τα προσωπικά δεδομένα, σημειώνοντας ότι «τα προβλήματα που σχετίζονται με την ηλεκτρονική ταυτοποίηση, την λογιστική και την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων, συνεχίζουν να συσσωρεύονται και να γίνονται πιο περίπλοκα».

Η Εκκλησία χτύπησε τον κώδωνα του κινδύνου τον Αύγουστο του 2020 κατά την διάρκεια της πανδημίας του COVID που έφερε την «εκτεταμένη συλλογή προσωπικών δεδομένων, δεδομένων που αφορούσαν την υγεία, καθώς και την επεξεργασία τους».

Ταυτόχρονα, εμπορικοί οργανισμοί συλλέγουν βιομετρικά δεδομένα για χρόνια σχεδόν ανεξέλεγκτα, γράφει ο Πατρ. Κύριλλος, συνεπώς «η ανάγκη ρύθμισης αυτού του τομέα από το κράτος φαίνεται δικαιολογημένη».

«Η Εκκλησία στέκεται αλληλέγγυα με εκείνους τους ειδικούς που ισχυρίζονται ότι οποιαδήποτε βάση δεδομένων αποθήκευσης προσωπικών πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των βιομετρικών, δεν μπορεί να προστατευθεί πλήρως από διαρροές», συνεχίζει ο Ρώσσος προκαθήμενος. «Οι κίνδυνοι διαρροής βιομετρικών δεδομένων δεν είναι πλήρως κατανοητοί λόγω της καινοτομίας της τεχνολογίας».

Συνεπώς «η Εκκλησία υπερασπίζεται το θεμελιώδες αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των πολιτών να αρνηθούν την βιομετρική ταυτοποίηση, με την απόλυτη εγγύηση ότι δεν θα υποστούν διακρίσεις στην περίπτωση μιας τέτοιας επιλογής».

Κλείνοντας ο Πατρ. Κύριλλος ζητά από τον Πρόεδρο της Δούμας να εξετάσει τις τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο που προτείνει η Ρωσσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Orthodox Christianity

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.