Παλαιό Ημερολόγιο :
05/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
18/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Διακήρυξη των G20: Στο μέλλον θα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού για τα διεθνή ταξίδια.

Στις 15/16 Νοεμβρίου, οι σοφοί ηγέτες μας συναντήθηκαν στο εξωτικό Μπαλί της Ινδονησίας, στο πλαίσιο της συνόδου των G20 για να συζητήσουν σχετικά με το πώς θα σώσουν εμάς και την ανθρωπότητα. Αρκετοί μάλιστα πέταξαν απευθείας για την Ινδονησία από το Sharm El-Sheikh της Αιγύπτου, όπου οι ίδιοι είχαν και πάλι παρευρεθεί στη σύνοδο COP27 για τη σωτηρία του κλίματος.

Στη συνάντηση των G20, πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε για ακόμα μία φορά ένας μη-εκλεγμένος από κάποιον, ονόματι Klaus Schwab, που φαίνεται να έχει τα καλά “κονέ” μεταξύ τις -απολυταρχικής- πολιτικής ηγεσίας και του βιομηχανικού μονοπωλίου.

Σύμφωνα με τις αναφορές που κυκλοφόρησαν, οι περισσότεροι από τους πολιτικούς και επιχειρηματίες μετακινήθηκαν με τα ιδιωτικά τους Jet, την ώρα που ο υπόλοιπος κόσμος εξαναγκάζεται σε “οικειοθελές” lockdown και τη χρήση εξ-αποστάσεως εκπαίδευσης και εργασίας -γιατί είναι “τρέντι” .

Στην τελική διακήρυξη της συνόδου κορυφής των G20 στο Μπαλί περιλαμβάνονται θέματα για τα οποία τα ΜΜΕ φαίνεται να αδιαφορούν και να μην τα θεωρούν μείζονα. Για παράδειγμα, η πρόθεση των χωρών να βασιστούν γενικά στα πιστοποιητικά εμβολιασμού για τα διεθνή ταξίδια. Η λογοκρισία πρόκειται επίσης να αυστηροποιηθεί περαιτέρω.

Από την καθιέρωση των πιστοποιητικών εμβολιασμού Covid στον απόηχο της γενικής τρέλας γύρω από τον νέο κοροναϊό, οι επικριτές των μέτρων έχουν προειδοποιήσει κατά των υποχρεωτικών ηλεκτρονικών pass. Ο διαχωρισμός μεταξύ των εμβολιασμένων και των μη εμβολιασμένων – το λεγόμενο απαρτχάιντ των εμβολιασμών – εξασφάλιζε ήδη από την εξάπλωση του πειραματικού εμβολίου Covid μια κοινωνία δύο κατηγοριών. Μια κίνηση που ρήμαξε φιλίες, δίχασε οικογένειες και κατέστρεψε τα προς το ζην. Παρ’ όλα αυτά, οι χώρες που συμμετέχουν στην G20 θέλουν να τηρήσουν αυτή την αρχή.

Στην κοινή τελική δήλωση (εδώ στα Γερμανικά) της συνόδου κορυφής της G20 στο Μπαλί, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων όχι μόνο επαίνεσαν την πειραματική τεχνολογία εμβολιασμού με mRNA και τις προσπάθειες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να την αναπτύξει παγκοσμίως. Επιβεβαίωσαν επίσης την πρόθεσή τους να επιμείνουν στο σύστημα των “πιστοποιητικών εμβολιασμού” για τα διεθνή ταξίδια στο μέλλον. Το τμήμα 23 του εγγράφου αναφέρει:

Αναγνωρίζουμε την ανάγκη ενίσχυσης των τοπικών και περιφερειακών ικανοτήτων και της συνεργασίας για την παραγωγή προϊόντων υγείας, καθώς και των βιώσιμων παγκόσμιων και περιφερειακών δικτύων έρευνας και ανάπτυξης για τη διευκόλυνση της καλύτερης πρόσβασης σε προϊόντα υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο, ιδίως στις αναπτυσσόμενες χώρες, και υπογραμμίζουμε τη σημασία της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και της μεταφοράς τεχνολογίας και της ανταλλαγής γνώσεων με εθελοντικούς και αμοιβαία συμφωνημένους όρους. Υποστηρίζουμε τον κόμβο μεταφοράς τεχνολογίας εμβολίων mRNA του ΠΟΥ καθώς και όλες τις περιοχές του κόσμου με στόχο την ανταλλαγή τεχνολογίας και τεχνικής τεχνογνωσίας με εθελοντικούς και αμοιβαία συμφωνημένους όρους. Χαιρετίζουμε την κοινή έρευνα και την κοινή παραγωγή εμβολίων, συμπεριλαμβανομένης της ενισχυμένης συνεργασίας μεταξύ των αναπτυσσόμενων χωρών. Αναγνωρίζουμε τη σημασία κοινών τεχνικών προτύπων και μεθόδων επαλήθευσης, στο πλαίσιο των κανονισμών για την υγεία (ΠΟΥ-2005), για τη διευκόλυνση των απρόσκοπτων διεθνών ταξιδιών, της διαλειτουργικότητας και της αναγνώρισης ψηφιακών και μη ψηφιακών λύσεων, συμπεριλαμβανομένου του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Υποστηρίζουμε τη συνέχιση του διεθνούς διαλόγου και της συνεργασίας για τη δημιουργία αξιόπιστων παγκόσμιων ψηφιακών δικτύων υγείας, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ενίσχυση της πρόληψης και της αντιμετώπισης μελλοντικών πανδημιών, που θα πρέπει να αξιοποιήσουν και να βασιστούν στην επιτυχία των υφιστάμενων προτύπων και των ψηφιακών πιστοποιητικών COVID-19.

Μια παγκόσμια προσέγγιση για την υγεία

Μετά τα ερωτήματα για τη χρηματοδότηση με τη μορφή ενός παγκόσμιου “ταμείου για την πανδημία”, οι G20 γράφουν στη δήλωσή τους ότι “η ολοκληρωμένη ανοσοποίηση κατά της Covid-19 αποτελεί παγκόσμιο δημόσιο αγαθό”. Στο κείμενο δεν αναφέρεται πουθενά, αν η ανοσοποίηση μέσω μετάδοσης, δηλαδή η απόκτηση φυσικής ανοσίας, αποτελεί επίσης μέρος αυτού του “παγκόσμιου δημόσιου αγαθού”. Σε κάθε περίπτωση, οι G20 θέλουν να προωθήσουν τις “προσπάθειές τους να εξασφαλίσουν ταχεία, ισότιμη και καθολική πρόσβαση σε ασφαλή, οικονομικά προσιτά, υψηλής ποιότητας και αποτελεσματικά εμβόλια, θεραπευτικά και διαγνωστικά (VTD)”. Για το σκοπό αυτό, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μελλοντικές πανδημίες, πρέπει να αποφασιστούν θέματα διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και πνευματικής ιδιοκτησίας όσον αφορά την “παραγωγή και προμήθεια διαγνωστικών και θεραπευτικών προϊόντων Covid 19”. Η G20 δηλώνει ότι “δεσμεύεται να ενσωματώσει τη προσέγγιση “Μία Υγεία” σε όλους τους τομείς, καθώς και να βελτιώσει την παγκόσμια επιτήρηση, συμπεριλαμβανομένης της γονιδιωματικής επιτήρησης, για την ανίχνευση παθογόνων μικροοργανισμών και μικροβιακής αντοχής (AMR) που θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για την ανθρώπινη υγεία”. Για να καταστεί δυνατή “η παγκόσμια επιτήρηση των παθογόνων μικροοργανισμών στο πλαίσιο των δεσμεύσεών μας για την εφαρμογή της IHR (2005), ενθαρρύνουμε την έγκαιρη ανταλλαγή δεδομένων για παθογόνους μικροοργανισμούς σε κοινές, αξιόπιστες πλατφόρμες σε συνεργασία με τον ΠΟΥ”. Η G20 “ενθαρρύνει την κατανομή των οφελών που προκύπτουν από τη χρήση παθογόνων οργανισμών σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία”. Πρέπει να ενισχυθούν τα τοπικά, περιφερειακά και παγκόσμια “δίκτυα έρευνας και ανάπτυξης”.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού ως ταξιδιωτική απαίτηση

Αυτό σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα, όταν ταξιδεύετε διεθνώς, δεν θα πρέπει να επιδεικνύετε μόνο το διαβατήριο ή την ταυτότητά σας, αλλά και το (ψηφιακό) πιστοποιητικό εμβολιασμού σας. Ορισμένοι εμβολιασμοί θα καταστούν τότε υποχρεωτική απαίτηση για τα ταξίδια. Τουλάχιστον για τους κανονικούς πολίτες που ταξιδεύουν με επιβατικά δρομολόγια. Αλλά για να αποφύγουν την υπερβολική αντίσταση στα σχέδια και τις ανούσιες προθέσεις -που δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με την υγεία μας- των αυταρχικών ελίτ, οι ηγέτες της G20 έχουν ήδη καταστήσει σαφές στο τμήμα 24 της τελικής τους διακήρυξης ότι υπολογίζουν στη λογοκρισία (δηλαδή στην καταπολέμηση των “εκστρατειών παραπληροφόρησης”):

Αναγνωρίζουμε ότι η προσιτή και υψηλής ποιότητας ψηφιακή συνδεσιμότητα είναι απαραίτητη για την ψηφιακή ένταξη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, ενώ ένα ανθεκτικό, ασφαλές και επιγραμμικό περιβάλλον είναι απαραίτητο για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην ψηφιακή οικονομία. Αναγνωρίζουμε τη σημασία των πολιτικών για τη δημιουργία μιας ευνοϊκής, χωρίς αποκλεισμούς, ανοικτής, δίκαιης και χωρίς διακρίσεις ψηφιακής οικονομίας, η οποία προωθεί την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών, επιτρέπει στις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες να ευημερούν και προστατεύει και ενδυναμώνει τους καταναλωτές, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει τις προκλήσεις, που σχετίζονται με τα ψηφιακά χάσματα, την προστασία της ιδιωτικής ζωής, την προστασία των δεδομένων, τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και τη διαδικτυακή ασφάλεια. Αναγνωρίζουμε τη σημασία της αντιμετώπισης των εκστρατειών παραπληροφόρησης, των απειλών στον κυβερνοχώρο, της διαδικτυακής κατάχρησης και της διασφάλισης της ασφάλειας των υποδομών συνδεσιμότητας.

Αυτή είναι λοιπόν η πρόχειρη κατεύθυνση προς την οποία οι καλοί μας ηγέτες θέλουν να οδηγήσουν την ανθρωπότητα. Μια κατεύθυνση που θα πρέπει να οδηγήσει άμεσα στη “Μεγάλη Επαναφορά”. Αυτό προπαγάνδιζε και ο επικεφαλής του WEF Κλάους Σβαμπ, εκπρόσωπος ουσιαστικά των μονοπωλιακών γιγάντων της βιομηχανίας και της τεχνολογίας, στη σύνοδο κορυφής – και οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων ουσιαστικά ορκίστηκαν σε αυτό. Είτε αρέσει στους ανθρώπους είτε όχι – οι “ελίτ” έχουν τα δικά τους σχέδια.

Οι “fact checkers” βέβαια, που πληρώνονται από τη βιομηχανία αλλά και από τον κρατικό κορβανά, συνεχίζουν να γράφουν ότι όλα αυτά είναι αναλήθειες (αυτόματη μετάφραση στα Ελληνικά) και ότι ουδέποτε ειπώθηκε κάτι για πιστοποιητικό εμβολιασμού στη σύνοδο κορυφής.

Ο Ινδονήσιος υπουργός υγείας, Budi Gunadi Sadikin, βέβαια τους διαψεύδει, καθώς αναφέρθηκε σε αυτό ακριβώς το θέμα.

-

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.