Παλαιό Ημερολόγιο :
12/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
25/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΓΝΗΣΙΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ  ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ - ΑΘΩ ΠΡΟΣ ΑΠΑΝ ΤΟ ΕΥΣΕΒΕΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΛΗΡΩΜΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΓΝΗΣΙΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ 

ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ - ΑΘΩ ΠΡΟΣ ΑΠΑΝ ΤΟ ΕΥΣΕΒΕΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΛΗΡΩΜΑ.

Άγιο Όρος, 05 Νοεμβρίου (π.Ημ.)

18 Νοεμβρίου 2022 (ν.Ημ.) 

Πάλι κατηγορούμαστε…

Έγινε γνωστό (*) ότι κατά τις βραδινές ώρες της 16ης Νοεμβρίου άγνωστος ή άγνωστοι, έριψαν βόμβα μολότοφ στην οικία του νομικού κ. Διογένη Καραγιαννακίδη στην Θεσσαλονίκη. 

Ο κ. Καραγιαννακίδης είναι διακεκριμένος δικηγόρος, ο οποίος έχει αναλάβει την νομική υπεράσπιση των Κατσουλιέρηδων καθώς και πλείστες άλλες υποθέσεις οι οποίες αφορούν την αθωνική κοινότητα.

 Ως γνήσια αδελφότητα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, μόλις πληροφορηθήκαμε το δυσάρεστο γεγονός, σπεύδουμε άμεσα να καταδικάσουμε με τον πιο κατηγορηματικό και απερίφραστο τρόπο, το λυπηρό περιστατικό βίας και να διατρανώσουμε την άποψή μας, ότι κάθε πράξη βίας είναι αξιοκατάκριτη, και έρχεται σε εναντιότητα όχι μόνο στους τους ηθικούς νόμους του Ευαγγελίου, αλλά και ενάντια στο κήρυγμα του Ιησού Χριστού.

Το συγκεκριμένο περιστατικό πυροδότησε για πολλοστή φορά τον συκοφαντικό μηχανισμό των διωκτών μας, με μπροστάρη τον ψευδοηγούμενο Βαρθολομαίο, ο οποίος σε παραλήρημα εμπάθειας και μίσους εναντίον μας, έσπευσε κατά την πάγια και προσφιλή του συνήθεια, να εμπλέξει εκ νέου την φιλήσυχη και ειρηνική αδελφότητά μας με το ανωτέρω βίαιο συμβάν, και να γράψει σε ανάρτησή του το εξής αμίμητο: «η ακροδεξιά και οι καταληψίες χρησιμοποιούν ο ένας τον άλλον για την άνοδό τους, φανατίζοντας το κοινό τους και στρέφοντάς τους κατά των εσφιγμενιτών πατέρων και οποιονδήποτε έρχεται σε επαφή μαζί τους σε μια προσπάθεια εκφοβισμού, αποκλεισμού και διωγμού της αδελφότητας της μονής μας από το Άγιο Όρος.» 

Ο διώκτης μας, ψευδοηγούμενος Βαρθολομαίος, σε προχθεσινό επεισόδιο νέας σκότισής του λόγω εμπάθειας και κακίας, η οποία πλέον φθάνει στο όριο της μανίας της εμμονής, εφηύρε την εξής διαστροφή: ότι η σεμνή αδελφότητά μας έχει δήθεν εμπλακεί με την ακροδεξιά και ότι έχει γίνει εργαλείο της, καθώς και το αντίστροφο!

 Ήμαρτον Κύριε! 

Το παραλήρημα όμως έχει και συνέχεια…

 Ξαφνικά μαθαίνετε όλοι εσείς οι εκατοντάδες χιλιάδες φίλοι και υποστηρικτές του δίκαιου πνευματικού μας αγώνα, είτε διαμένετε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, ότι κατά τα λεγόμενα του διώκτη μας, είστε όλοι σας φανατισμένοι, πωρωμένοι, βίαιοι, στερημένοι κάθε λογικής, κάθε προσωπικής βούλησης, κάθε ατομικής ελευθερίας και όχι μόνο αυτό αλλά και όλοι εσείς οι οποίοι μας συμπαραστέκεστε με κάθε υλικό ή πνευματικό μέσο, έχουμε καταφέρει να σας καταστήσουμε υποχείρια και πειθήνια όργανά μας, και ότι σας κατευθύνουμε ως άψυχες μαριονέτες, προς την εκπλήρωση ενός και μοναδικού σκοπού: την φυσική εξόντωση των ψευδοεσφιγμενιτών! Καθώς βλέπετε, η ανατρεπτική δράση του διώκτη μας πλέον επεκτείνεται και πέραν του Αγίου Όρους καθώς όλοι οι φίλοι της μονής μας θεωρούνται πιά ως εν δυνάμει τρομοκράτες!

Ως εδώ όμως και μη παρέκει. 

Φτάνει πιά η συκοφαντία! 

Φτάνει η διαβολή! 

Αντικαταγγέλλουμε προς κάθε εκκλησιαστική, δικαστική ή πολιτική εξουσία καθώς και στην πνευματική και πολιτική διοίκηση του Αγίου Όρους, ότι ο διώκτης μας Βαρθολομαίος, αποτελεί πλέον ορατό κίνδυνο για την ελληνική κοινωνία! 

Το έχουμε τονίσει και σε προηγούμενες επιστολές μας, ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος, δυναμιτίζει με τα γραφόμενά του την γαλήνη και την ηρεμία στο Άγιο Όρος, είναι σπερμολόγος, προκαλεί σχίσματα και διαιρέσεις, υποδαυλίζει μίση και έριδες και καθώς φημολογείται, πλέον ούτε την σύμφωνη μαρτυρία για το έργο το οποίο επιτελεί έχει, ούτε από την πλειοψηφία των ηγουμένων του Αγίου Όρους αλλά ούτε και από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο πλέον αναγκαστικά τον στηρίζει, λόγω επιλογής του από αυτό! 

Ζητούμε να παρέμβει ο αρμόδιος Εισαγγελέας και να σταματήσει αυτή η διαίρεση και ο διχασμός. 

Θέλουμε ειρήνη και ηρεμία στο Άγιον Όρος και όχι πολεμικές ανταποκρίσεις. 

Θέλουμε να παραμείνει το Αγιώνυμο Όρος, ως το εκλεκτό Περιβόλι της Παναγίας μας όπου στα άγια χώματά του θα μπορούν να καλλιεργηθούν όλες οι ευωδιαστές αρετές τις οποίες χρειάζεται μία ψυχή να αποκτήσει προκειμένου να φτάσει τον Πλάστη της. 

Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν διώκτη μας, να αμαυρώσει την εικόνα του Αγίου Όρους, να δαιμονοποιήσει τους πάντες και τα πάντα, επειδή έτσι τον συμφέρει. 

Αν κάποιοι φόρεσαν τα τιμημένα ράσα για να μηχανορραφούν πολιτικές δολοπλοκίες, ή για να πλουτίσουν, εμείς δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε.

 Εμείς θέλουμε να ακολουθήσουμε τον Αρχηγό της παντοτινής Ειρήνης, που είναι ο Δεσπότης μας Ιησούς Χριστός.

Εν κατακλείδι, προτρέπουμε και όλους τους ευλογημένους συνεργάτες και φίλους της μονής μας, οι οποίοι σήμερα αξιώθηκαν να συκοφαντηθούν για την αγάπη τους προς εμάς, να υπομείνουν κι αυτοί έως τέλους, διότι σε αυτούς ανήκει ο μακαρισμός του Κυρίου:

 «Μακάριοί ἐστε ὅταν ὀνειδίσωσιν ὑμᾶς καὶ διώξωσι καὶ εἴπωσι πᾶν πονηρὸν ρῆμα καθ’ ὑμῶν ψευδόμενοι ἕνεκεν ἐμοῦ. Χαίρετε καὶ ἀγαλλιᾶσθε, ὅτι ὁ μισθὸς ὑμῶν πολὺς ἐν τοῖς οὐρανοῖς.» (Ματθ. Ε΄11-12)   

Ευχέτης προς Κύριον,

Ο Κ Α Θ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Ο Σ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

+ Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος και οι συν εμοί εν Χριστώ Αδελφοί

                  (*) Πηγές Ενημέρωσης: 

Στην σελίδα της ψευδοαδελφότητος στο Facebook με τίτλο: ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ .

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=502074408627271&id=100064741477189

Στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

https://www.makthes.gr/agio-oros-polemiki-atmosfaira

https://lm.facebook.com/l.php?www.makthes.gr

Στην ιστοσελίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου fosfanarioy.gr

https://fosfanariou.gr/index.php/2022/11/18/to-akrodexio-sistima-epotithetai-kata-tou-agiou-orous-kai-tis-monis-esfigmenou/

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.