Παλαιό Ημερολόγιο :
16/03/2024
Νέο Ημερολόγιο :
29/03/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Ria Novosti: ''Οι ΗΠΑ θέλουν τον έλεγχο της Β. Ελλάδας''

Ria Novosti: ''Οι ΗΠΑ θέλουν τον έλεγχο της Β. Ελλάδας''

Ανδρέας Μουντζουρούλιας

Σύγκρουση για τα Στενά & το Αιγαίο

Σφοδρή σύγκρουση έχουμε ανάμεσα σε ΗΠΑ-Ρωσία για Ελλάδα και Κύπρο. Οι δύο υπερδυνάμεις κάνουν τα πάντα για να έχουν επιρροή στα δύο κράτη του Ελληνισμού, καθώς έτσι μπορούν να ελέγχουν μια ολόκληρη περιοχή που ξεκινάει από τα Στενά, μετέπειτα στο Αιγαίο και φθάνει μέχρι την Α. Μεσόγειο.

Πρόκειται μια διένεξη που όλα δείχνουν πως θα οδηγήσει σε πολύ θερμές καταστάσεις. ''Proxy war'' ή ο κλασσικός πόλεμος δια αντιπροσώπων των Μεγάλων Δυνάμεων. Μετά από μία μεγάλη περίοδο αδράνειας, ιδιαίτερα από την πλευρά της Ουάσινγκτον, το τελευταίο διάστημα, φαίνεται πως και οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να ξαναμπούν δυναμικά με την παρουσία τους στην περιοχή της Α. Μεσόγείου.  

''Πυρά'' Ria Novosti για την επίσκεψη Πομπέο 

Eνοχλημένη και ανήσυχη είναι η Μόσχα με την επίσκεψη Πομπέο. Σύμφωνα με το Ria Novost και το Gazeta.ru, ''o υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, δήλωσε ότι στόχος των ΗΠΑ είναι να μην έχει σχέσεις η την Ευρώπη με την Ρωσία.
Το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας είναι αυξανόμενο. Σύμφωνα με τις ΗΠΑ, η εξάρτηση των ευρωπαϊκών χωρών από τη ρωσική ενέργεια πρέπει να σταματήσει.'' 
Για την επίσκεψη στη Σούδα ακόμα τα Ρωσικά ΜΜΕ δεν έχουν κάνει κάποιο σχόλιο, αλλά κυρίως επικεντρώθηκαν στα ενεργειακά και στο ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την Αλεξανδρούπολη.

Αυτά γράφουν οι Ρώσοι ως ένα πρώτο σχόλιο για την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ.

Στη βάση της Σούδας Πομπέο και Μητσοτάκης 

Επίσκεψη στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της βάσης της Σούδας πραγματοποιούν αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πομπέο. Οι κύριοι Μητσοτάκης και Πομπέο ξεναγούνται και ενημερώνονται από τους διοικητές των δύο βάσεων της αμερικανικής και της ελληνικής.
 
Αυτή την ώρα πραγματοποιείται κλειστή σύσκεψη με διευρυμένη συνάντηση αντιπροσωπειών στην Πτέρυγα Μάχης 115, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.


Στις συναντήσεις συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή. 


 
Τι πρέπει να προσέξει η Ελλάδα 

 
Aυτή την στιγμή λαμβάνει χώρα μια τεράστια σύγκρουση στην περιοχή. Οι ΗΠΑ θέλουν να ανακόψουν με κάθε τρόπο την επέλαση της Ρωσίας. Ήδη η Μόσχα έχει επιφέρει τα πρώτα πλήγματα στη ΝΑ πτέρυγα του ΝΑΤΟ μέσω της προσέγγισης με την Τουρκία.

Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να χάσουν το Αιγαίο ή τμήμα του και να υπάρξει ρωσική δίοδος. Όμως πρόκειται για ένα μεγάλο ρίσκο από την Αθήνα. Τι θα κερδίσει η χώρα μας; Το ζήτημα είναι ότι δεν πρέπει να κλείσουμε πόρτες στη Μόσχα, αλλά να έχουμε μία πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, ας το καταλάβουν αυτό κάποιοι στο Μ. Μαξίμου.

Είναι γνωστό ότι όποιος ελέγχει το Αιγαίο ελέγχει ταυτόχρονα τρεις θαλάσσιες περιοχές και μια τεράστια έκταση.

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.