Παλαιό Ημερολόγιο :
15/03/2024
Νέο Ημερολόγιο :
28/03/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Monkeypox: Ο Άντονι Φάουτσι «δείχνει» τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ+ για την εξάπλωση της επιδημίας

Monkeypox: Ο Άντονι Φάουτσι λέει ότι τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ+ πρέπει να ακουστούν για την καταπολέμηση της επιδημίας, και με αυτό τον τρόπο «καρφώνει» την κοινότητα

Περισσότερα από 1.000 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων σε 29 χώρες έχουν αναφερθεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) στο τρέχον ξέσπασμα, που ξεκίνησε τον Μάιο. Στις ΗΠΑ, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανέφεραν την Τετάρτη (8 Ιουνίου) ότι υπήρχαν 40 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού σε 14 πολιτείες και στην Ουάσιγκτον.

Το τελευταίο ξέσπασμα του ιού έχει επηρεάσει δυσανάλογα τους ομοφυλόφιλους, τους αμφιφυλόφιλους και τους queer άνδρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες. Ταυτόχρονα, υπήρξε μια φρικτή αύξηση των αναφορών που δυσφημούν τους queer άνδρες, παρόμοια με εκείνη που αντιμετώπισε η κοινότητα κατά τη διάρκεια της κρίσης του HIV και του AIDS τη δεκαετία του 1980, και ο Φάουτσι με τον τρόπο του την ενισχύει.

Ο Άντονι Φάουτσι, που είναι διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ, συμμετέχει και ως ερευνητής HIV και AIDS από τότε που αναγνωρίστηκε ο ιός το 1981. Είναι μακρά η λίστα του σκανδάλου που αφορά το άτομο του σχετικά με την «έρευνα» του, αλλά κατατάσσεται στις «θεωρίες συνωμοσίας», οπότε και την αφήνουμε προς το παρόν, για… να μην πέσει και μαύρο!

Ο ίδιος είπε στον Independent ότι η εμπειρία του από τη δουλειά κατά τη διάρκεια της κρίσης του AIDS ενίσχυσε την πεποίθησή του ότι οι ειδικοί στον τομέα της υγείας πρέπει να συνεργάζονται απευθείας με την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ και άλλες περιθωριοποιημένες κοινότητες για να παρέχουν την κατάλληλη φροντίδα κατά τη διάρκεια της επιδημίας της ευλογιάς των πιθήκων.

«Αν το είχε καταλάβει ο κόσμος αυτό στα πολύ πρώτα χρόνια του HIV, νομίζω ότι θα είχαν ανταλλαγεί πολύ περισσότερες πληροφορίες με τρόπο που να είναι παραγωγικός και που θα μπορούσε να είχε σώσει ζωές… τα μαθήματα που μάθαμε από τον HIV μας βοήθησαν με τον COVID και τα μαθήματα που μάθαμε από τον HIV μας βοηθούν με την ευλογιά των πιθήκων», είπε ο Φάουτσι.

Οποιοσδήποτε μπορεί να κολλήσει ή να μεταδώσει την ευλογιά των πιθήκων, αλλά το CDC είπε ότι τα πρώτα δεδομένα υποδηλώνουν ότι οι γκέι, οι αμφιφυλόφιλοι και οι queer άνδρες αποτελούν «μεγάλο αριθμό περιπτώσεων». Ο ΠΟΥ ανέφερε στην ενημέρωσή του ότι όσοι έχουν διαγνωστεί με τον ιό είναι «κυρίως, αλλά όχι αποκλειστικά, άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες».

Ο Δρ Άντονι Φάουτσι είπε ότι η δουλειά των υγειονομικών υπαλλήλων και των κυβερνητικών υπηρεσιών είναι να εξετάσουν πώς οι ειδικοί μπορούν να «ειδοποιήσουν την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα» φροντίζοντας να μην δημιουργήσουν ή αναζωπυρώσουν «το στίγμα, για το οποίο εργασθήκαμε τόσο σκληρά για να το αφήσουμε στην άκρη».

Είπε: «Να βεβαιωθούμε ότι γνωρίζουν ότι υπάρχει μια απειλή εκεί έξω – όχι μόνο οι άνθρωποι που κινδυνεύουν, αλλά και οι γιατροί που τους φροντίζουν, ώστε να μην χάνουν διαγνώσεις και να νομίζουν ότι πρόκειται για δευτεροπαθή σύφιλη ή έρπη…

«Τότε είναι που αγκαλιάζεις την κοινότητα και ρωτάς “ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το κάνεις αυτό;”

«Αντί για αυτό που συνέβαινε πριν από δεκαετίες, όταν είχατε ένα σωρό ανθρώπους σε υψηλές θέσεις στην επιστήμη και τη δημόσια υγεία και τους κανονισμούς, τη

λήψη αποφάσεων σχετικά με τον τρόπο συμμετοχής της κοινότητας.

«Εμπλέξτε την κοινότητα από την πρώτη μέρα, κάτι που κάνουμε αυτή τη στιγμή».

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας τόνισαν ότι η ευλογιά των πιθήκων δεν είναι σε καμία περίπτωση μια «γκέι ασθένεια» και τα Ηνωμένα Έθνη καταδίκασαν την κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης της επιδημίας την αξιωματούχοι περιέγραψαν ως «ομοφοβική και ρατσιστική».

Αλλά ήρθε ο Φάουτσι, και… τα έβαλε όλα στη θέση τους. Τους «έδωσε» με τον τρόπο του, κανονικά.

Αυτά συμβαίνουν όταν κάποιος ανοίξει το Κουτί της Πανδώρας…

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.