Παλαιό Ημερολόγιο :
06/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
19/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Δεν κάθισε στο σπίτι της να κλαίει τη μοίρα της

Δεν κάθισε στο σπίτι της να κλαίει τη μοίρα της

«‘Ένα απ’ τον Κύριο ζήτησα, και πάλι αυτό ζητάω: Στον οίκο του να κατοικώ όλες τις μέρες που θα ζω…» (Ψαλμός 27:4)

Ήταν χήρα προφήτισσα 84 ετών. Είχε ζήσει με τον άνδρα της μόνο εφτά χρόνια. Όταν έμεινε χήρα τόσο νέα, αποφάσισε να αφιερωθεί στο έργο του Θεού. Η υπηρεσία της ήταν διαφορετική και μοναδική. Ζούσε στο ναό, λάτρευε, νήστευε και προσευχόταν. Ήταν τελείως αφιερωμένη στο Θεό και Του έδειχνε έτσι την αγάπη της. Αυτή ήταν η προφήτισσα Άννα, που ζούσε την εποχή της γέννησης του Χριστού (Λουκάς 2:36-38). Δε νομίζω πως υπάρχει άλλο παράδειγμα ανθρώπου με τόση αφιέρωση στο Θεό. Φανταστείτε τη νέα αυτή χήρα, ασφαλώς χωρίς παιδιά! Δεν κάθισε στο σπίτι της να κλαίει τη μοίρα της, αλλά διέθεσε όλο το χρόνο και τη ζωή της ολόκληρη στην υπηρεσία του Θεού. Ασφαλώς ανήκε στους λίγους πιστούς της εποχής της που περίμεναν το Μεσσία. Η Άννα εκπλήρωσε στη ζωή της την επιθυμία του βασιλιά Δαβίδ. Τι υπέροχο μάθημα για μας και τι παράδειγμα προς μίμηση!

Κύριε, Σ’ ευχαριστώ για τα μαθήματα που διδάσκομαι μέσα από το Λόγο Σου. Βοήθησέ με μόνο να τα εφαρμόζω στη ζωή μου.

«…Τα λόγια της γνώσης άκου τα με προσοχή» (Παροιμίες 23:12)

- Να προσπαθείς πάντοτε να πας ένα βήμα πιο πέρα απ’ ό,τι οι άλλοι περιμένουν από εσένα.

- Ούτε οι επιτυχίες είναι μόνιμες, ούτε οι αποτυχίες οριστικές.- Άλλαξε τις σκέψεις σου και θ’ αλλάξεις τον κόσμο ολόκληρο.

- Τη γνώση την αποκτάς αν διαβάζεις τα ψιλά γράμματα. Την πείρα την αποκτάς αν δεν τα διαβάζεις.

- Η μόνη ωφέλιμη αναβολή μέχρι αύριο, είναι η αναβολή του θυμού.

- Δεν μπορείς να αλλάξεις την κατεύθυνση του ανέμου, αλλά μπορείς να προσαρμόσεις τα πανιά του καραβιού σου.

- Ανησυχία είναι η κακή χρήση της φαντασίας σου.

- Η μόρφωση μπορεί να σου ανοίξει πόρτες αλλά μόνο ο χαρακτήρας σου μπορεί να τις κρατήσει ανοιχτές.

- Η πίστη στο Θεό δεν αφήνει χώρο για ανησυχία.

(Εκδόσεις «Ο Λόγος»)

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.