Παλαιό Ημερολόγιο :
03/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
16/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Φτάνει πια με τα κονδύλια! Καταποντίζουν την Αθωνική Πολιτεία!

Φτάνει πια με τα κονδύλια! Καταποντίζουν την Αθωνική Πολιτεία!

22/05/2022

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη

αρθρογραφεί για katanixi.gr

Oι Μονές, οι χώροι οι αγιασμένοι, εκεί όπου οι παλαιοί Πατέρες έδωσαν αίμα για να λάβουν πνεύμα, μετατρέπονται σε θέρετρα και σε τουριστικούς προορισμούς Ευρωπαίων τουριστών…

 Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Το πάλαι ποτέ προπύργιο της Ορθοδοξίας, το Άγιο Όρος μετατρέπεται τους επόμενους μήνες σε εργοτάξιο, καθώς οι Μονές εντάχθηκαν σε Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020». Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα χρηματοδοτηθούν 20 νέα έργα στην Αθωνική Πολιτεία, προϋπολογισμού άνω των 18.5 εκατομμυρίων ευρώ!

Όπως αποδείξαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση, τα αφεντικά της Ευρώπης έμειναν ευχαριστημένα από την υπάκουη και δουλοπρεπή στάση της Επιστασίας του Αγίου Όρους και των Ηγουμένων των περισσοτέρων Μονών. Έτσι, μετά την επίσκεψη του αντιπροέδρου της κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, στέφθηκε με «επιτυχία» ο νέος κύκλος των διαπραγματεύσεων-υποχωρήσεων!

Αναλυτικά οι νέες χρηματοδοτήσεις

Η περαιτέρω χρηματοδότηση έχει ως στόχο την «αναβάθμιση και τον εκσυγχονισμό του κτιριακού αποθέματος του Αγίου Όρους, προκειμένου να αναδειχθεί η ιστορική αξία του και να λυθούν λειτουργικά και αισθητικά προβλήματα». Αυτό στα φανερά, γιατί στα κρυφά γνωρίζουμε πολύ καλά ότι θα κλείσουν ακόμα περισσότερο τα στόματα των Αγιορειτών και δεν θα αντιδράσουν καθόλου. Καθυποταγμένοι ως αποδέκτες “δωρεών”, θα συνεχίσουν και ακόμα περισσότερο να συνεργούν στα αμαρτωλά και δεινά σχέδια που ετοιμάζουν οι παγκοσμιοποιητές. 

Θα μπορούσαμε να αναρωτηθούμε: Mα καλά, δεν πήρανε το μάθημά τους οι Αγιορείτες Ηγούμενοι; Aφού, όσοι έλαβαν το λάδωμα του διαβόλου μέσω των Ευρωπαϊκών κονδυλίων, πιέστηκαν για παραχωρήσεις και για εφάμαρτες σιωπές προδίδοντας την Αγία Πίστη μας. Οι Άγιοι Πατέρες όμως μιλούν ξεκάθαρα για τον πνευματικό νόμο και πως ο διάβολος παίρνει τα δικαιώματα του από την κάθε πτώση και υποχώρηση. Έτσι, οι Αγιορείτες οδεύουν τώρα σε ένα κολάσιμο μονόδρομο, όπως ξεκάθαρα μας περιγράφει ο αγιασμένος ασκητής γέροντας Γαβριήλ από το Κελί του Αγίου Χριστοδούλου εν Πάτμω.

Φάνηκαν για ακόμα μια φορά αδόκιμοι και άγουροι πνευματικά, αιώνιοι νεοσσοί, άγευστοι της Θείας Χάριτος, εραστές των γήινων και φθαρτών, περίγελος των δαιμόνων… Και επιδίδονται τώρα σαν μανιασμένοι σε ακόμα μεγαλύτερες εκτροπές, καθώς όλο και περισσότερο καταλαμβάνονται από το δαιμονικό πνεύμα της εκκοσμίκευσης και καταπίνονται από τον βύθιο δράκοντα. Πλέον δεν αρκούνται στα αναστηλώματα, αλλά ζητούν χρηματοδοτήσεις για αισθητικές παρεμβάσεις. Στο σχετικό δημοσίευμα γίνεται λόγος για την εγκατάσταση ανέσεων, όπως η εγκατάσταση τηλεθέρμανσης στην Ιερά Μονή Ιβήρων…

Oι Μονές, οι χώροι οι αγιασμένοι, εκεί όπου οι παλαιοί Πατέρες έδωσαν αίμα για να λάβουν πνεύμα, μετατρέπονται σε θέρετρα και σε τουριστικούς προορισμούς Ευρωπαίων τουριστών. Εκεί όπου η ακτημοσύνη, η εκούσια πτωχεία και το αμέριμνο του βίου θεωρούνταν αναγκαία προϋπόθεση στο κυνήγι της Θείας Χάριτος και στην απόκτηση της καθαρής προσευχής.

Αυτά, τις τελευταίες δεκαετίες, δεν είναι τα ποθούμενα, ούτε καν τα ζητούμενα. Έχει διαστραφεί ο αθωνικός μοναχισμός, έχει μεταλλαχτεί. Έχει προσκολληθεί με πείσμα στα του κόσμου τούτου… Άλλωστε εργάστηκαν για να το πετύχουν αυτό οι δαιμονοκίνητες κεφαλές της Εσπερίας. Και το πέτυχαν σε έναν μεγάλο βαθμό…

Μια στάλα εγρήγορσης, μια στάλα διάκρισης δεν απέμεινε σε αυτά τα Ηγουμενοσυμβούλια; Τι θαρρούν· ότι νοιάστηκε η διεφθαρμένη Ευρώπη να μην γκρεμιστούν τα αγιορείτικα κτίσματα; Αυτή η Ευρώπη πουαρδεύεται από τα μολυσμένα ύδατα του Πάπα, είναι δυνατόν να φέρει καλό στο Άγιο Όρος;

Στώμεν καλώς!

Ευχόμαστε η Κυρία Θεοτόκος, η Έφορος και Προστάτης να σταματήσει την κατηφόρα που Περιβολιού της που μετατρέπεται σε θερμοκήπιο ζιζανίων και να φωτίσει έναν Ηγούμενο να πει αυτό το Στώμεν Καλώς! Να σημάνει αυτό το αρχαγγελικό σάλπισμα τη λήξη του ολέθρου και της πτώσης! Να ανοιχτούν τα μάτια των καλογέρων και να δουν ότι χτίζοντας τους τοίχους των Μονών με τον μαμμωνά των Ευρωπαίων, γκρεμίζουν τα τείχη τα πνευματικά του Κάστρου της Ορθοδοξίας, του αληθινού Αγίου Όρους!

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.